Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
16 nov 2011 806 vizualizări
Spre o ligă est-europeană

Reprezentanţi ai fotbalului bulgar au anunţat proiectul de înfiinţare a unei ligi de fotbal în Europa de Est pentru echipele care nu reuşesc să se califice în competiţiile UEFA, a anunţat, ieri, cotidianul 7 Dni Sport. Ideea, care aparţine preşedintelui ŢSKA Sofia, Dimitar Borissov, are deja adepţi în rîndul cluburilor bulgare şi din alte ţări. "Această ligă va da un sens cluburilor care nu reuşesc să se califice în Liga Campionilor sau Liga Europa", a declarat Borissov, citat de 7 Dni Sport. Cluburi din 12 ţări, precum şi reprezentanţi ai federaţiilor ruse şi ucrainene, sînt interesate de idee, care vizează ridicarea nivelului fotbalului în regiune şi aducerea spectatorilor pe stadioane. Proiectul nu are sprijinul UEFA, lucru ce îi diminuează şansele de succes, cu atît mai mult cu cît şi potenţiali sponsori şi-au condiţionat acordul de validarea din partea instanţei europene. Borissov a declarat că va invita reprezentanţi ai UEFA şi FIFA pentru discuţii, atunci cînd proiectul va fi mult mai concret.

Leu a debutat ca judecător

Fostul campion mondial la box profesionist Mihai Leu a revenit în boxul profesionist ca arbitru de masă, el judecînd un meci internaţional în Macedonia. "Prietenul meu Istvan Kovacs, unul dintre cei mai valoroşi pugilişti ai Ungariei, m-a convins să fac acest pas. Mi-am luat atestatul în Ungaria şi deja am fost oficial la un meci internaţional, care s-a disputat cu o centură continentală pe masă. Pentru a obţine licenţa de arbitru internaţional în boxul profesionist am susţinut un examen. Testul nu a fost dificil. Au fost întrebări cu caracter tehnic din box", a declarat Mihai Leu pentru MEDIAFAX. "Trebuie să recunosc că revenirea oficială în lumea boxului profesionist m-a emoţionat, însă m-am acomodat rapid cu noul meu statut. La fiecare meci pe care-l arbitrez trebuie să port ţinuta vestimentară standard, din care nu lipseşte papionul", a mai spus fostul pugilist. Fost campion mondial de juniori în 1987, Mihai Leu a cucerit titlul mondial la profesionişti la categoria semimijlocie WBO în 1997, la Hamburg, pe care şi l-a mai apărat o dată înainte de a se retrage neînvins.

Un nou eşec pentru “U” Mobitelco

Campioana Romaniei la baschet masculin, "U" Mobitelco BT Cluj, a fost învinsă, în deplasare, de belgienii de la Antwerp Giants, scor 63-87 (36-40), în cea de-a doua partidă a grupei E a FIBA Eurochallenge. Cei mai buni marcatori ai echipei ardelene au fost Krstanovic (21), Lawrence (15) şi Dykes (11). La debutul în grupa E, campioana Romaniei a bifat o înfrîngere, pe teren propriu, cu Elan Chalon (Franţa), scor 81-85. Următorul meci al clujenilor va avea loc pe 22 noiembrie, tot în deplasare, cu ruşii de la Enisei Krasnoiarsk. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

Fără străini, la Otopeni

Conducerea echipei de baschet masculin CS Otopeni a decis să renunţe la jucătorii străini, după opt etape derulate din actuala stagiune, principalul motiv fiind lipsa banilor. CS Otopeni a bifat o singură victorie în actualul sezon al Diviziei A, însă lipsa banilor a dus la o decizie tranşantă a conducerii, în privinţa jucătorilor străini. "A avut loc o şedinţă, în care am fost anunţaţi că se renunţă la jucătorii străini. Nu sînt bani şi, sincer, nu avea rost să mai rămînem la echipă în astfel de condiţii. O să mergem acasă şi vom vedea ce va fi din iarnă. Sînt nişte restanţe financiare, pe 2 luni, sperăm să ne primim drepturile şi să ne vedem fiecare de drum. Dacă nu se va întîmpla acest lucru, vom lua alte măsuri", a declarat unul dintre jucătorii străini de la CS Otopeni, pentru MEDIAFAX.  În lotul formaţiei antrenate de Eugen Ilie au jucat în acest tur de campionat Courtney Scott, Vladan Jocovic, Slobodan Popovic, Miljan Medvedj şi Angel Santana, ultimul avînd şi cetăţenie romană. Americanul Brian Burell a părăsit anterior echipa din Otopeni.

Argentina s-a întors după pauză

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în etapa a IV-a a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2014: Columbia - Argentina 1-2. Pabon (’44) / Messi (’60), Agüero (’84); Chile – Paraguay 2-0. Contreras (’27), Campos (’85); Ecuador – Peru 2-0. Mendoza (’70), Benitez (’87); Venezuela – Bolivia 1-0. Vizcarrondo (’24). Uruguay a stat, deoarece grupa sud-americană conţine doar nouă echipe, fiindcă Brazilia va fi gazda turneului. Clasament după patru runde: 1. Uruguay – 7 p (2); 2. Argentina – 7 p (4); 3. Venezuela – 7 p (4); 4. Ecuador – 6 p (3); 5. Chile – 6 p (4); 6. Columbia – 4 p (3); 7. Paraguay – 4 p (4); 8. Peru -3 p (3); 9. Bolivia – 1 p (4).

Schior finlandez dopat

Finlandezul Juha Lallukka, component al echipei de schi fond, a fost depistat pozitiv cu hormoni de creştere interzişi, a anunţat, marţi, presa finlandeză, care a precizat că rezultatele probei B sînt aşteptate în zilele următoare. Federaţia Finlandeză a anunţat, luni, că un sportiv a fost depistat pozitiv, dar nu a dat publicităţii numele acestuia şi nici substanţa detectată. Lallukka, profesionist din 2011, s-a clasat pe locul opt în proba de 50 kilometri de la Campionatele Mondiale de la Oslo de anul trecut, şi a terminat pe locul patru cu echipa Finlandei în proba de 4x10 kilometri. Juha Lallukka nu a fost selecţionat în echipa Finlandei pentru Cupa Mondială de la Sjusjoen (Norvegia), care va avea loc la finalul acestei săptămîni.

Martin Johnson a demisionat

Antrenorul echipei de rugby a Angliei, Martin Johnson, a demisionat după evoluţia dezamăgitoare şi problemele din lot de la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, a anunţat presa britanică. Echipa Angliei a fost extrem de criticată pentru comportamentul în teren şi în afara lui la Cupa Mondială, unde a fost eliminată în sferturi de Franţa. Mai mulţi jucători au fost sancţionaţi pentru comportamentul lor în Noua Zeelandă.  Martin Johnson, în funcţie din 2004, a fost căpitanul echipei care a cîştigat titlul în 2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.