Sport

Hiddink ţine de scaun

Ziarul de Vrancea
14 nov 2011 875 vizualizări
Oficialii turci nu-l pot demite pe selecţionerul olandez din cauza prevederilor contractuale Selecţionerul Turciei, Guus Hiddink, despre care presa de la Istanbul a scris, săptămîna trecută, că soarta sa a fost pecetluită de înfrîngerea cu scorul de 3-0 din meciul cu Croaţia, le-a spus apropiaţilor săi că nu demisionează, informează ajansspor.com.

"De ce să demisionez? În contractul meu nu scrie: «Dacă Turcia nu se califică la turneul final voi demisiona». Pînă în luna iulie sînt în funcţie. Dacă vor să se despartă de mine mai devreme, prevederile contractului sînt clare", ar fi afirmat Hiddink. Ajansspor.com notează că Hiddink nu vrea să demisioneze, gîndindu-se la cele cinci milioane de euro pe care le are de luat pentru contractul ce îi va expira în iulie 2012.Potrivit site-ului turc, preşedintele federaţiei din Turcia, Mehmet Ali Aydînlar, este foarte nemulţumit de această atitudine a tehnicianului şi de prevederile contractului acestuia, acceptate de vechea conducere a forului. "Au făcut un astfel de contract încît avem mîinile legate", a spus Aydînlar.
Guus Hiddink are la naţionala Turciei un salariu lunar de 325.000 de euro, iar înţelegerea prevede şi o sumă de 75.000 de euro pe lună pentru managerul său. Dacă tehnicianul nu va demisiona, el va primi de la federaţia turcă 3,2 milioane de euro, iar dacă acestei sume i se adaugă şi alte cîştiguri, de exemplu din sponsorizare, se va ajunge la 5 milioane de euro. Reprezentativa Croaţiei a învins, vineri, pe Türk Telekom Arena din Istanbul, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Turciei, în manşa tur a barajului de calificare la Campionatul European din 2012. Returul are loc pe stadionul Maksimir din Zagreb.
CAS
Baraje pentru Euro 2012, manşa retur
Ora    Loc    Meci    Rezultat tur    TV
21:05    Zagreb    Croaţia – Turcia    3-0    DigiSport 1
21:15    Podgorica    Muntenegru – Cehia    0-2    DigiSport 3
21:45    Dublin    Irlanda – Estonia    4-0    -   
23:00    Lisabona    Portugalia – Bosnia    0-0    DigiSport 1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.