Sport

Leekens îl ia la băşcălie pe arbitru

Ziarul de Vrancea
13 nov 2011 1111 vizualizări
Selecţionerul belgian s-a considerat dezavantajat de francezul Said Ennjimi * Răzvan Raţ şi-a cerut scuze pentru ratarea loviturii de pedeapsă din finalul meciului Belgia – Romania, scor 2-1

Antrenorul Georges Leekens s-a declarat mulţumit de jocul prestat de echipa Belgiei la meciul amical cu Romania, apreciind că în prima repriză putea fi 3-0 sau 4-0 pentru belgieni, informează postul belgian RTL. "Sînt mulţumit, mai ales prima repriză a fost bună. Putea fi 3-0 sau 4-0 pentru noi. în repriza a doua au apărut şi schimbările, Romania a fost foarte eficientă şi am avut şi ghinion. Am avut două penaltiuri neacordate şi un gol anulat fără motov la Witsel. Bravo şi lui Gillet, care a apărat penaltiul. E important că pînă la urmă am obţinut victoria", a declarat Leekens. Selecţionerul belgian l-a ironizat pe arbitrul francez Said Ennjimi, căruia i-a reproşat că a anulat un gol belgian "perfect valabil" şi că "a uitat să acorde un penalty", lucru care nu a împiedicat Belgia să se impună. "Cred că arbitrul francez a încercat să ne obosească puţin pentru marţi", a spus Leekens. Franţa şi Belgia joacă, mîine, un meci amical, pe Stade de France.

Căpitanul Vincent Kompany a apreciat că victoria este meritată, dar echipa trebuie să înveţe să fructifice ocaziile avute. "Trebuia să cîştigăm cu 4-0. Golul primit a venit în urma unei nesincronizări în defensivă, cauzată de lipsa de omogenitate. Am făcut o primă repriză mai bună decît a doua. E o victorie care ne dă încredere", a spus Kompany, în timp ce Nacer Chadli a apreciat că echipa putea mai mult.
Din partea naţionalei romane, cel mai afectat a fost căpitanul Răzvan Raţ, care şi-a cerut scuze pentru că a ratat lovitura de pedeapsă cu care "tricolorii" ar fi putut termina partida la egalitate. "Am fost sigur că o să dau gol! Eram hotărît să dau în colţul din stînga portarului, dar mi-a ghicit colţul, a plecat înainte şi aşa am ratat. Îmi pare rău pentru că am privat naţionala de un rezultat bun. în prima repriză nu am jucat deloc bine, dar eu cred că în a doua parte ne-am apropiat de ceea ce trebuie să joace Romania", a spus Raţ pentru Pro Sport.
Fundaşul roman îşi doreşte ca Romania să evolueze în următoarea partidă amicală, cu Grecia, aşa cum a făcut-o în a doua repriză cu Belgia. "Sînt foarte importante şi meciurile amicale pentru a reuşi să construim o echipă care să obţină şi rezultatele aşteptate de atîta timp. Vom încerca în meciul cu Grecia să eliminăm tot ce a fost rău în partida cu Belgia şi să jucăm la nivelul la care am făcut-o pe finalul partidei de aici, de la Liège", a mai spus el.
Niculae şi Pleaşcă au plecat acasă
Atacantul Daniel Niculae şi fundaşul Marian Pleaşcă au părăsit, sîmbătă, cantonamentul echipei naţionale şi nu vor evolua în meciul amical cu Grecia. Niculae a fost învoit de selecţionerul Victor Piţurcă pentru a participa la botezul fetiţei sale, în timp ce, accidentat la genunchiul stîng la debutul său ca tricolor, Pleaşcă va fi supus unor investigaţii medicale în Romania, pentru a se putea stabili cu exactitate natura accidentării.  Potrivit sursei citate, Pleaşcă este suspect de menisc, cert fiind că jucătorul lui Pandurii Tîrgiu Jiu a suferit o leziune a ligamentului colateral intern. Astfel, în Austria, în vederea următorului joc amical de mîine, contra Greciei vor face deplasarea 21 de jucători.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.