Sport

Ne-au omorît după pauză

Ziarul de Vrancea
11 nov 2011 1008 vizualizări
Echipa naţională U21 de fotbal a pierdut cu 0-3 partida cu Franţa din preliminariile Euro 2013

Echipa naţională de tineret a Romaniei a fost învinsă, la Nantes, cu scorul de 0-3 (0-1), de reprezentativa similară a Franţei, într-un meci din grupa a IX-a de calificare la Campionatul European din 2013, pierzîndu-şi, practic, şansele de accedere la turneul final. Golurile învingătorilor au fost marcate de Cabella (’37), Lacazette (’73) şi Corchia (’80). În minutul 89, jucătorul roman Gigi Grozav a primit al doilea cartonaş galben (pentru simulare) şi a fost eliminat. Selecţionerul Emil Săndoi a folosit următorii jucători: Pena –Rîpă, Mladen, Muth (’57 – Mustaţă), Beţa – Fl. Ilie – Enache (’46 – Grozav), C. Matei (’72 – Buhuşi), Alexe – S. Buş. Pînă în prezent, echipa Romaniei a realizat următoarele rezultate: 0-0 şi 1-1 cu Kazahstan (la Tîrgu Mureş şi Almatî), 2-0 cu Letonia (la Mediaş), 0-2 şi 0-3 cu Franţa (la Piatra Neamţ şi Nantes). Clasamentul grupei a IX-a: 1. Franţa - 12 p (4 jocuri); 2. Slovacia – 9 p(3); 3. Romania – 5 p (5); 4. Kazahstan – 2 p (4); 5. Letonia – 0 p (4).
Selecţionerul Emil Săndoi a spus că echipa Romaniei a căzut după pauză: "Pe undeva mă aşteptam să se întîmple ce s-a întîmplat. Cred că am avut o primă repriză destul de bună în care am reuşit să punem probleme adversarului. Per total, în afară de unele greşeli, cred că băieţii au respectat ceea ce am stabilit în prima parte şi chiar îi felicit pentru asta. Dar, din păcate, în repriza a doua s-a întîmplat ce nu îmi doream. Din cauza faptului că nu avem un ritm de joc susţinut am avut mult de suferit. Noi avem jucători care evoluează în Liga II-a, iar mulţi dintre ei au început să joace la echipele de club de două-trei meciuri. Iar Franţa are jucători care la 17-18 ani joacă titulari în prima ligă, aşa că au un ritm de joc fantastic. Am vorbit cu unii jucători şi mi-au spus că sînt foarte obosiţi, că n-au mai jucat niciodată într-un asemenea ritm. Este o problemă a fotbalului romanesc, care se vede cel mai mult la nivel de juniori şi tineret", a spus Săndoi la televiziunea Sport.ro. Tehnicianul susţine că nu poate rezolva problemele cu pregătirea fizică ale jucătorilor din lot în cele cîteva zile în care îi are la dispoziţie. "Noi avem jucătorii la dispoziţie 2-3-5 zile, nu ai cum să pui la punct aspectul fizic la aceste antrenamente. Din păcate ni s-a accidentat şi un jucător, Sergiu Muth, care a făcut ruptură. El nu joacă de vreun an şi jumătate şi a evoluat ultimele două etape pentru Gaz Metan Mediaş. Probabil că efortul făcut şi la club şi la naţională şi-a spus cuvîntul şi s-a accidentat", a explicat Săndoi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.