Sport

Coloana de stiri sportive: A doua victorie la volei feminin

Ziarul de Vrancea
10 nov 2011 961 vizualizări
Naţionala de volei feminin a Romaniei s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului preolimpic de la Kaliningrad, după ce a învins reprezentativa Spaniei, scor 3-1 (22, -18, 18, 17), după 97 minute de joc.

Miercuri, în primul meci al grupei B, Romania a învins Austria, cu 3-0. Ultimul meci din grupa B va avea loc astăzi, între Austria şi Spania, cîştigătoarea urmînd să obţină calificarea în semifinale, de pe locul secund în clasament.  Pentru a ajunge la turneul preolimpic european, echipa Romaniei va trebui să cîştige turneul de la Kaliningrad.

Becali: “Mutu rămîne la Cesena”

Impresarul Ioan Becali a negat, ieri, speculaţiile privind un posibil transfer al atacantului Adrian Mutu de la Cesena la AC Milan, precizînd că gruparea din nordul Italiei nu este interesată de jucătorul roman. "Mutu se simte bine la Cesena. El vrea să-şi onoreze contractul. Zvonurile apărute nu sînt adevărate. Pot să spun cu certitudine că Milan nu este interesată de Mutu", a declarat Ioan Becali. Presa italiană ascris în ultimele zile că Mutu ar putea ajunge la AC Milan, unde ar urma să fie înlocuitorul lui Antonio Cassano, operat pe cord şi indisponibil circa şase luni.

Galamaz a revenit la antrenamente

Fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, a participat, miercuri, la Buftea, la prima şedinţă de pregătire de după incidentul de la Ploieşti, cînd a fost lovit de un suporter al formaţiei Petrolul, la data de 30 octombrie. Galamaz, care s-a pregătit alături de restul coechipierilor, a purtat pe cap o cască de protecţie.La antrenamentul de miercuri seară a efectuat prima şedinţă de pregătire alături de echipa mare şi fiul antrenorului Ilie Stan, Andrei, dar şi alţi cinci jucători de la centrul de copii şi juniori. Pregătirea fizică a jucătorilor a fost făcută de noul preparator fizic al echipei, Lucian Păun.
Sătmărencele, la prima înfrîngere
Echipa de baschet feminin CSM Satu Mare a fost învinsă în deplasare, de formaţia cehă Kara Trutnov, scor 65-90 (34-38), în cea de-a treia partidă din grupa A a Ligii Europei Centrale.  Echipa antrenată de Dan Fleşeriu a cîştigat primele două meciuri din grupă, 92-73 cu Valosun Brno (Cehia) şi 82-63 ZBK Poprad (Slovacia).  Reamintim că echipa campioană. ICIM Arad, a obţinut a treia victorie din grupa B a Ligii Europei Centrale, cu formaţia VS Praga, scor 87-39 (50-18). Primele două clasate din fiecare din cele două grupe se vor califica la Turneul Final Four, programat în 21-22 ianuarie 2012. Deţinătoarea trofeului este campioana Romaniei, ICIM Arad.


Omul cu masca


Portarul ceh Petr Cech, victimă sîmbătă a unei fracturi la nas, s-a alăturat echipei naţionale şi s-a antrenat cu o mască specială, a anunţat purtătorul de cuvînt al federaţiei cehe, cu două zile înainte de barajul pentru Euro-2012 cu Muntenegru. "Este bine că Petr Cech a putut efectua tot antrenamentul", a spus Jaroslav Kolar. Cech (86 selecţii) s-a accidentat în minutul 10 al meciului cîştigat de Chelsea, scor 1-0, cu Blackburn, după ce s-a lovit involuntar de coechipierul său Ashley Cole. Masca din fibră de carbon a fost fabricată de specialişti de la Milano. Cech poartă deja o cască după ce a suferit o fractură craniană în 2006.


Adio, sferturi în LEN Cup


Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea a fost învinsă în deplasare, de formaţia sîrbă Steaua Roşie Belgrad, scor 6-8, în manşa retur a optimilor LEN Euro Cup, ratînd astfel calificarea în faza sferturilor de finală.  În tur, orădenii a reuşit doar o remiză pe teren propriu, scor 9-9. CSM Oradea a început sezonul în preliminariile Euroligii, dar a ratat calificarea în fazele superioare, continuînd în LEN Euro Cup. în grupa preliminară M a competiţiei, ardelenii s-au clasat pe locul secund, după care au întîlnit Steaua Roşie Belgrad în optimi, ratînd calificarea mai departe. În faza sferturilor se vor afla doi componenţi ai naţionalei Romaniei, Tiberiu Negrean şi Ramiro Georgescu, ce s-au calificat. după ce echipa lor de club, Szolnok (Ungaria) a învins formaţia rusă Shturm Ruza, cu 7-5 (în tur a fost scor egal, 13-13).


Gee părăseşte Polonia


Jucătorul american Alonzo Gee, sosit în Europa pe perioada lock-out-ului NBA, la Asseco Prokom Gdynia, a părăsit echipa printr-un SMS adresat antrenorului. Potrivit relatărilor presei poloneze de profil, Alonzo Gee nu a anunţat oficial că ar dori să părăsească echipa, cu care a jucat trei meciuri în Euroligă. Jucătorul american în vîrstă de 24 de ani a absentat de la antrenament şi s-a mărginit să trimită un mesaj pe telefonul antrenorului Tomas Pacesas, în care îi spunea că nu mai doreşte să joace pentru Asseco Prokom şi că se va întoarce în SUA, din cauza unor motive personale. Asseco Prokom a anunţat, ieri, că în urma comportamentului jucătorului, toate prevederile contractuale au fost anulate. Alonzo Gee a evoluat la echipele Washington Wizards, San Antonio Spurs şi Cleveland Cavaliers, pînă la declanşarea lock-out-ului din NBA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.