Sport

Ultimele patru vize

Ziarul de Vrancea
10 nov 2011 909 vizualizări
Astăzi au loc primele manşe ale partidelor de baraj pentru calificarea la Euro2012 * toate cele patru jocuri pot fi urmărite pe reţelele Digi şi Dolce

Astăzi şi marţi au loc primele partide de baraj din cadrul preliminariile Euro 2012. În urma încheierii celor nouă grupe preliminarii au obţinut calificarea Germania, Rusia, Italia, Franţa, Olanda, Grecia, Anglia, Danemarca, Spania (cele nouă cîştigătoare de grupe), precum şi Suedia, cea mai bună dintre echipele clasate pe locurile secunde (runners up). La aceste zece echipe se mai adaugă gazdele turneului final, Polonia şi Ucraina, ultimele patru vize urmînd a se acorda în urma meciurilor de astăzi şi marţi. Între cele patru duble dispute, două atrag atenţia în mod deosebit: Turcia – Croaţia şi Bosnia/Herţegovina – Portugalia. Turcii, pregătiţi de celebrul Guus Hiddink, sînt mari favoriţi în prima manşă a barajului, mai ales că echipa Croaţiei se confruntă atît cu indisponibilităţi de marcă (Petric, Kranjcar), dar şi cu o atmosferă tensionată, multă lume cerînd demisia selecţionerului Slaven Bilic (acum patru ani, adulat pentru eliminarea Angliei!), deoarece nu a reuşit calificarea directă dintr-o grupă relativ uşoară, în folosul Greciei. Bosnia va încerca pentru a doua consecutiv să răstoarne Portugalia, cele două echipe întîlnindu-se şi în baraj pentru Cupa Mondială 2010, cînd lusitanii au cîştigat ambele partide cu 1-0. Lusitanii au pierdut locul I la rezultate directe, în faţa Danemarcei, în timp ce Bosnia a avut o comportare remarcabilă în grupa Romaniei, din care s-a calificat direct Franţa. Surprizele vin din Muntenegru şi Estonia. Muntenegru, echipă cu o apărare excelentă, poate reprezenta o surpriză neplăcută pentru cehi, echipa ex-iugoslavă reuşind în preliminarii să nu piardă în faţa Angliei. Cît priveşte Estonia, formaţie care a devansat în grupă Serbia, Slovenia şi Irlanda de Nord, are, totuşi, puţine şanse în faţa Irlandei lui Trapattoni, care se află - ca şi Bosnia – la al doilea baraj consecutiv. Cu doi ani în urmă, “verzii” au fost eliminaţi de la Cupa Mondială de Franţa, în urma unui meci care a făcut multă vîlvă din cauza celebrului henţ al lui Henry. Iată mai jos programul celor patru meciuri:
Programul meciurilor de baraj
Ora    Loc    Meci    TV
21:00    Zenica    Bosnia – Portugalia    DigiSport 1
21:05    Istanbul    Turcia – Croaţia    DigiSport 1*
21:15    Praga    Cehia – Muntenegru    DolceSport 1
21:45    Tallin    Estonia – Irlanda    DolceSport 2
* meciul de la Istanbul poate fi urmărit înregistrat de la ora 23:00


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.