Sport

Cauza regresului în sport

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 5793 vizualizări
Octavian Morariu, preşedintele COSR, dă vina pe lipsa sportului în şcoală pentru lipsa de performanţă din ultimii ani

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat ieri, la Muzeul Sportului, că Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor vor constitui pentru sportul romanesc cea mai mare provocare pe care a avut-o după război. Morariu consideră că lipsa medaliilor de la Jocurile Olimpice e consecinţa absenţei sportului în şcoală. "Ştiţi bine cît îi trebuie unui copil să devină campion. În medie, un campion se formează în zece ani. Să nu ne mirăm că la Beijing am avut doar opt medalii. Vom fi la Londra în 2012, dăm 10 ani înapoi să vedem ce s-a făcut din 2002 în pentru sportul în şcoală şi aveţi răspunsul la marea criză prin care trece sportul romanesc. Îmi e foarte greu să mă gîndesc cîte medalii vom avea la Londra. Mi-e foarte greu să fac pronosticuri pentru că s-au consumat nişte competiţii la care speram mai multe medalii. Nu vreau să fiu nici foarte pesimist, trebuie să le dau sportivilor un mesaj de încredere. Dar este evident că Londra este cea mai mare provocare pe care a avut-o sportul romanesc după război", a declarat şeful COSR. Întrebat dacă faptul că ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, nu a dat curs invitaţiei de a participa la deschiderea expoziţiei temporare a Muzeului Sportului poate fi considerat un dezinteres al instituţiilor statului faţă de sport, Morariu a răspuns: "Eu nu vreau să fiu tranşant şi să spun că statul nu e interesat de sport. Spun doar că regret că în ultimii 10 ani, sportul a fost pus în şcoală pe ultimul loc. E undeva în anexă.Şşi tot ce se întîmplă astăzi cu sportul romanesc vine de aici".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.