Sport

Räikkönen poate reveni în Formula 1

Ziarul de Vrancea
7 nov 2011 562 vizualizări
Echipa Williams este interesată de angajarea fostului campion mondial

Echipa de Formula 1 Williams negociază cu pilotul finlandez Kimi Räikkönen, campion mondial în 2007, revenirea acestuia în Marele Circ din sezonul viitor, la volanul unui monopost al team-ului britanic, a declarat unul dintre acţionarii grupării, Christian "Toto" Wolf. "Este adevărat că discutăm cu Kimi Räikkönen. Şi nu este vorba despre o lovitură de imagine, discutăm de o manieră foarte serioasă", a declarat Wolf pentru ediţia de duminică a cotidianului austriac Kronen Zeitung. El a adăugat că finlandezul este una dintre variantele de pilot pentru echipa sa. Anunţul oficial al angajării lui Räikkönen ar putea fi făcut în timpul Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, programat la sfîrşitul acestei săptămîni. Kimi Räikkönen ar putea veni la Williams în locul veteranului Rubens Barrichello, urmînd să-l aibă coechipier pe Pastor Maldonado, însă Wolf nu a confirmat aceste speculaţii. La 2 noiembrie, Williams a anunţat încheierea unui parteneriat cu firma Mowasalat din Qatar, ceea ce ar putea ajuta team-ul britanic să finanţeze angajarea lui Räikkönen .
Kimi Räikkönen, 32 de ani, a părăsit Formula 1 în 2009 şi a participat apoi la două ediţii ale Campionatului Mondial de raliuri, la volanul unei maşini Citroën. Între 2001 şi 2009, finlandezul a concurat în 156 de curse de Formula 1 pentru echipele Sauber, McLaren-Mercedes şi Ferrari, obţinînd 18 succese. În 2007, el a devenit campion mondial pilotînd un monopost Ferrari. Potrivit lui Wolf, în atenţia Williams se mai află germanul Adrian Sutil de la Force India şi pilotul de teste de la Ferrari, francezul Jules Bianchi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.