Sport

S-auzi şi să nu crezi!

Ziarul de Vrancea
7 nov 2011 686 vizualizări
Victor Piţurcă a declarat după anunţarea lotului pentru partidele amicale ale naţionalei, că nu s-a dorit ca meciul cu Grecia să aibă loc în Romania * Motivul: atmosfera tensionată de pe stadioane din cauza scandalurilor cu DNA, întreţinute de presă!!! * surprize în lot: gorjeanul Pleaşcă şi gălăţeanul Neagu

Selecţionerul Victor Piţurcă a decis să convoace 23 de jucători pentru jocul amical contra Belgiei (stadion Maurice Dufrèsne din Liège, 11 noiembrie) şi pentru al doilea amical, cu Grecia, din 15 noiembrie, dacă va fi găsit un loc de desfăşurare. Din lot fac parte: Tătăruşanu, Lung, Bălgrădean (portari), Luchin, Pleaşcă, Goian, Găman, Chiricheş, Papp, Raţ, Radu (fundaşi), Torje, Varga, Pintilii, Neagu, Cociş, Bourceanu, Lazăr, Tănase (mijlocaşi), D. Niculae, Chicpiu, Mazilu, Stancu (atacanţi).
În conferinţa de presă pe care a susţinut-o după anunţarea lotului, Piţurcă a făcut o afirmaţie năucitoare, vizavi de prezumtivul meci cu Grecia: "Grecii vroiau să vină în Romania, dar nu am dorit noi să se joace în ţară din cauza atmosferei create. Nu vrem să jucăm meciuri în Romania şi să auzim înjurături din tribună. în condiţiile astea nu se poate juca un meci de fotbal la nivel internaţional. Asta a fost o discuţie care a avut loc la primul contact cu grecii, pe urmă nici ei nu au mai dorit. Noi vroiam să jucăm la ei, ei nu au vrut să joace acolo pentru că şi în Grecia e un moment tensionat”, a spus Piţurcă, după care a dres busuiocul: “Eu aş vrea acum să se joace în Romania şi în Afganistan, oriunde, numai să se joace", a spus selecţionerul.
Cine poartă vina pentru atmosfera de pe stadioane, în teoria lui Piţurcă. Evident, presa: "Publicul a fost alături de echipa naţională, nu se pune problema aşa. şi cu Franţa, şi cu Belarus publicul s-a comportat excepţional. Dar dacă presa o ţine două-trei săptămîni cu scandaluri şi cu DNA-uri şi îi daţi dreptate lui Mititelu se mai întîmplă să mai înjure unul sau altul sau să vină anumite grupări în tribună. Iar ei incită lumea. şi nu se ia nici o măsură, pentru că anumiţi oameni au voie să facă orice pe stadion: să înjure, să jignească. şi aceste lucruri sînt încurajate şi de presă. După scandalurile din ultimul timp, fotbalul romanesc a făcut iar un recul de vreo doi ani în spate, dar asta este situaţia", a menţionat tehnicianul.
În privinţa lotului, Piţurcă a declarat că de acum înainte va convoca la prima reprezentativă numai jucătorii care evoluează în cel puţin două meciuri la echipele de club în luna premergătoare reunirii lotului. "În sensul ăsta am şi renunţat la cîţiva jucători, la Pantilimon, la Mutu, iar Raţ era şi el în aceeaşi situaţie dacă nu evolua în ultima etapă de campionat. Singura excepţie este Tătăruşanu care vine după o accidentare şi a jucat doar un meci, dar el este portar. L-am adus să fie alături de noi, să crească fizic şi moral. Chiar dacă Lung şi Bălgrădean sînt titulari la echipele de club, pentru ei e greu să apere la acest nivel", a spus Piţurcă, care a explicat absenţa golgeterului Ligii I, Marius Niculae, din lotul primei reprezentative prin faptul că partidele cu Belgia şi Grecia se vor disputa în deplasare şi are nevoie de atacanţi rapizi.

Meciul cu grecii se va juca. În Austria

Federaţia Elenă de Fotbal a anunţat că meciul amical cu Romania din 15 noiembrie va avea loc în localitatea austriacă Altach, pe Stadionul Cashpoint Arena, la ora locală 20.30, informează publicaţia greacă Novasports. Cu puţin timp înaintea anunţului, Mircea Sandu declarase că acest amical a căzut şi că aştepta răspuns de la Liechtenstein şi Slovacia



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.