Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
6 nov 2011 575 vizualizări
Cu Luxemburgul ne merge

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins, sîmbătă, la Piatra Neamţ, reprezentantiva similară a Luxemburgului, scor 26-22 (14-8), în cea de-a doua partidă din cadrul grupei a 7-a preliminare a Campionatului Mondial din 2013.
Marcatorii tricolori au fost Florea 9 goluri, Sadoveac 3, Ghionea 2, Păiuş 2, Stan 2, Savenco 2, Ghiţă 2, Fenici 1, Şimicu 1, Dragnea 1, Buşecan 1. În partida tur cu Luxemburg, tricolorii s-au impus în 2 noiembrie, cu scorul de 35-20 (17-8), şi au 4 puncte, după două meciuri. Romania va continua meciurile din grupa a 7-a preliminară anul viitor, cu Belarus. Cîştigătoarea fiecăreia din cele şapte grupe preliminare se va califica în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, meciurile fiind programate în dublă manşă eliminatorie, în luna iunie a anului viitor.

Becali a renunţat la “Vamă”

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sîmbătă, că i-a făcut o ofertă lui Dinu Gheorghe, dar a renunţat la aceasta deoarece fostul preşedinte al FC Rapid nu i-a dat niciun răspuns.  "I-am făcut o ofertă lui Dinu Gheorghe, am vorbit, ne-am şi înţeles. Mi-a zis ce contract a avut la Rapid şi eu i-am făcut aceeaşi ofertă. Am făcut-o şi publică. L-am sunat şi după meciul cu Maccabi tot eu. Şi înainte de meci l-am sunat, el nimic. N-a mai dat nici un telefon. Ce, acum stau să cerşesc? Gata, la revedere, s-a dus oferta! A mai făcut aşa, de două ori am mai vrut să-l iau. E Steaua, stau acum să cerşesc? Dacă l-am sunat de cinci ori să-l invit şi la meci, la revedere s-a terminat! Nu se mai poate discuta de Dinu Gheorghe la Steaua" , a spus Gigi Becali la GSP TV.

Stoichiţă nu prea mai vrea la Mioveni


Tehnicianul echipei CS Mioveni, Mihai Stoichiţă, a declarat că în acest week-end va decide dacă va rămîne sau nu la conducerea echipei din Mioveni, precizînd că nu vrea să muncească în zadar. "Mă voi duce acasă la Bucureşti şi mă voi gîndi mult dacă voi rămîne sau nu aici, pentru că nu se poate aşa. O să stau să mă gîndesc pentru că totuşi n-aş vrea să muncesc în zadar. Pot să muncesc şi în altă parte. Aici nu pot singur. E posibil să fiu şi etapa viitoare e posibil să nu fiu. Nu mă simt stăpîn pe situaţie şi eu ar trebui să fiu cel care conduce. Calea mea ar trebui urmată, nu alta... Conducerea ar trebui să nu se grăbească şi să ia o decizie înţeleaptă" a spus Stoichiţă. Formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa CS Mioveni, în primul meci al etapei a XIII-a a Ligii I.

Rinaudo revine peste trei luni


Fotbalistul echipei Sporting Lisabona, Fabian Rinaudo, care s-a accidentat la meciul din deplasare cu FC Vaslui, pierdut cu scorul de 0-1, a fost operat pentru o fractură de maleolă şi va fi indisponibil trei luni, a anunţat clubul lusitan, citat de Mais Futebol. “Se estimează că jucătorul va reveni pe teren peste 12 săptămîni", se arată într-un comunicat al grupării din Lisabona. Rinaudo era suspect de fractură de tibie şi peroneu la piciorul stîng, după accidentarea de la meciul cu FC Vaslui. Argentinianul a ieşit de pe teren în minutul 12. Formaţia FC Vaslui a învins, joi, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa portugheză Sporting Lisabona, într-un meci din etapa a patra a grupei D a Ligii Europa

Tribuna Alex Ferguson


Tribuna Nord a stadionului Old Trafford a primit numele lui Alex Ferguson, sîmbătă, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de cînd acesta ocupă funcţia de manager la Manchester United. Înaintea meciului cu Sunderland, de sîmbătă, din etapa a XI-a a campionatului Angliei, jucătorii celor două echipe l-au întîmpinat cu aplauze pe antrenor, care a fost ovaţionat de cei peste 75.000 de spectatori prezenţi pe Old Trafford. Alex Ferguson a ţinut un scurt discurs în care s-a declarat onorat că a condus atît de mult timp "cel mai bun club din lume". Gruparea engleză a anunţat că o statuie a antrenorului va fi instalată în exteriorul arenei clubului, în spatele tribunei ce îi va purta numele.Cîştigător a 36 de trofee, înnobilat de regină, considerat o legendă a fotbalului, Alex Ferguson a sărbătorit la meciul cu Sunderland 25 de ani ca manager la Manchester United.

Europene de atletism în Olanda


Campionatele Europene de atletism din 2016 vor avea loc în Olanda, la Amsterdam, a anunţat forul european de profil, după şedinţa Consiliului EAA, de la Helsinki, în care federaţia olandeză şi-a prezentat candidatura. "Sîntem încîntaţi să confirmăm că Amsterdam va fi gazda Campionatelor Europene din 2016 şi sîntem siguri că va fi un eveniment fantastic", a declarat preşedintele EAA, Hansjörg Wirz. Pentru organizarea CE din 2016 şi-au depus candidatura şi oraşele Istanbul (Turcia) şi Split (Croaţia). Ediţia din 2012 a CE va avea loc în Finlanda (Helsinki, 27 iunie-1 iulie), iar cea din 2014 în Elveţia (Zürich).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.