Sport

Scandal monstru în rugby

Ziarul de Vrancea
3 nov 2011 589 vizualizări
După ce jucătorul Cătălin Fercu a fost suspendat pînă la sfîrşitul anului, clubul său RCM Timişoara a anunţat că nu va juca în semifinala Superligii * preşedintele Federaţiei, Alin Petrache, ameninţă cu represalii

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarat că aşteaptă o poziţie oficială a clubului RCM Timişoara cu privire la intenţia acestora de a nu participa la semifinala SuperLigii CEC Bank de duminică, apreciind că declaraţiile celor de la Timişoara nu cadrează cu spiritul rugbiului. "În primul rînd aştept din partea celor de la Timişoara o hîrtie oficială cu privire la decizia de a nu participa la semifinala SuperLigii CEC Bank. Momentan totul este la nivel de declaraţie de presă. În cazul în care acest lucru se va întîmpla, Timişoara se va supune regulamentelor în vigoare în aceste situaţii şi va suporta consecinţele. Decizia lor nu este în spiritul rugbiului, nu abandonezi lupta, îţi iei jucăriile şi pleci pentru că nu esti de acord cu o decizie unanimă a unui for al FRR. Conducătorii de la Timişoara le confiscă jucătorilor şansa de a ajunge în finala campionatului, lucru care nu este deloc normal", a spus pentru frr.ro Alin Petrache.
Oficiali ai clubului din Timişoara au declarat că au luat decizia de a nu participa la semifinala SuperLigii pentru a protesta faţă de decizia de suspendare a sportivului Cătălin Fercu pînă la sfîrşitul acestui an. Fercu a fost suspendat din toate competiţiile oficiale organizate de FRR, pe anul 2011. De asemenea, el nu va mai fi convocat la echipele naţionale ale Romaniei pe o perioadă nedeterminată, inclusiv la selecţionata Bucharest Wolves, conform unei decizii a Biroului Federal. Motivul pentru care Fercu a fost suspendat este acela că el (sau clubul Timişoara) nu a înştiintat în scris FRR de decizia de a nu participa la Cupa Mondială şi că a făcut cunoscută această decizie cu două zile înainte de plecarea în Noua Zeelandă. Motivul pentru care Fercu a refuzat participarea la Cupa Mondială este fobia de avion.
Semifinalele Superligii de rugby sînt programate sîmbătă şi duminică: Ştiinţa Baia Mare – RCM Timişoara şi Steaua – Farul Constanţa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.