Sport

Drogatul rămîne la locul lui

Ziarul de Vrancea
2 nov 2011 517 vizualizări
Dragoş Enache, suporterul echipei Petrolul Ploieşti care duminică seară a intrat pe teren în timpul meciului dintre Petrolul şi Steaua şi l-a lovit pe George Galamaz, rămîne în arest după ce Tribunalul Prahova i-a respins, ieri, recursul la decizia Judecătoriei, de arestare preventivă.

Enache a declarat în faţa magistraţilor că regretă fapta şi a cerut "şansa" de a fi judecat în libertate. Aparătorul acestuia, Magdalena Stasie, a solicitat judecarea în libertate a clientului său, arătîndu-se "oripilată" de modul în care a fost mediatizat cazul lui Dragoş Enache. În sala de judecată s-au aflat şi cîţiva membri ai galeriei Petrolul, prieteni cu Dragoş Enache, unii dintre ei declarîndu-le jurnaliştilor că nu sînt de acord cu ceea ce a făcut tînărul, dar consideră că pedeapsa pentru acesta este mult prea mare.
Ierarhia cluburilor
Echipa Steaua Bucureşti a coborît zece poziţii şi ocupă locul 84, la egalitate cu Borussia Dortmund, în clasamentul pe luna octombrie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia romană cel mai bine clasată în această ierarhie. În primele 400 de echipe din lume mai figurează opt formaţii romane: FC Vaslui – 144 (^18); Rapid – 146 (^20); Dinamo – 150 (-5); Gaz Metan Mediaş - 159 (^26); Oţelul – 303 (^39), CFR Cluj – 338 (-42); Astra Ploieşti – 338 (^27) şi Pandurii – 395 (^161). Ierarhia este condusă în continuare de FC Barcelona, urmată de Real Madrid şi de adversara gălăţenilor din Liga Campionilor, Manchester United. Şahtar Doneţk, formaţie antrenată de Mircea Lucescu, a urcat trei poziţii pînă pe locul 24, fiind a doua echipă din Ucraina în acest clasament, după Dinamo Kiev, locul 14 (în coborîre două poziţii).

Spaima portarilor chinezi


Jucătorul roman al echipei Jiangsu Shuntian, Cristian Dănălache, a ocupat locul doi, cu 14 reuşite, la egalitate cu brazilianul Leandro Neto (Henan) în clasamentul golgeterilor primei ligi chineze, care s-a încheiat miercuri, ei fiind devansaţi de atacantul campioanei Guangzhou brazilianul Muriqui. Fostul atacant al echipelor CS Otopeni, UTA şi Unirea Urziceni a marcat 14 dintre cele 43 de goluri înscrise de echipa sa în acest sezon, pe care Jiangsu l-a încheiat pe poziţia a patra, ce-i conferă dreptul de a participa în Liga Campionilor Asiei. Dănălache a evoluat în 29 din cele 30 de meciuri disputate de Jiangsu în campionat. Un alt roman, atacantul Marius Bilaşco a terminat campionatul pe locul zece din 16 cu echipa sa Tianjin Teda, pentru care a marcat trei goluri. Tianjin Teda şi Shanghai Shenhua vor disputa la 19 noiembrie finala Cupei Chinei.

Makaay e vitezistul!


UEFA a anunţat că golul pe care l-a marcat, ieri, atacantul brazilian al echipei Valencia, Jonas Gonçalves, în partida cu Bayer Leverkusen, scor 3-1, nu este cel mai rapid din istoria Ligii Campionilor, ci al doilea în această ierarhie, informează ediţia online a cotidianului Marca. Iniţial, presa spaniolă a scris că golul lui Jonas a fost marcat în secunda 9 a întîlnirii, ceea ce ar fi reprezentat un nou record al competiţiei. Însă UEFA a analizat faza şi ajuns la concluzia că, de fapt, golul fost înscris în secunda 10,92 a partidei, astfel că recordul stabilit de Roy Makaay în 2007, pe vreamea cînd evolua la Bayern München rămîne în vigoare. Makaay a înscris în secunda 10,12 a partidei dintre Bayern şi Real Madrid, scor 2-1, din 7 martie 2007.  Jonas a înscris, marţi, după ce a profitat de slaba degajare a portarului echipei Bayer Leverkusen, Leno, trimiţînd mingea în poartă printr-un şut plasat de la marginea careului de 16 metri.


Inima lui Cassano


Atacantul echipei AC Milan, Antonio Cassano, ar putea reveni pe teren peste aproximativ două luni, după ce în noaptea de sîmbătă spre duminică i s-a făcut rău pe aeroport după o deplasare la Roma. În Italia se speculează asupra faptului că unul dintre motivele atacului cerebral suferit de Cassano ar putea fi un mic cheag format pe un vas sangvin, care s-ar fi datorat unui defect al inimii ce ar trebui operat. Afecţiunea la inimă a lui Cassano se regăseşte la aproximativ 20 la sută dintre persoanele planetei, dar nu se manifestă de obicei. Este vorba de o gaură mai mică de doi milimeri în diametru ce se află între cele două atrii ale inimii, care poate trece neobservată la un control medical. În aceste cazuri, operaţia se face sub anestezie locală, cu două sau trei zile de spitalizare, fiind urmată de tratament anticoagulant. Totuşi, doctorul Marco Bortoluzzi, şeful secţiei de neurologie a spitalului din Brescia, crede că Antonio Cassano "ar putea reveni pe teren peste două luni".


Un israelian la Ploieşti


Vicecampioana la baschet masculin CSU Ploieşti a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, transferul jucătorului israelian Anton Kazarnovski (26 de ani), ce evoluează pe postul de pivot.  Kazarnovski a debutat în actuala ediţie a Diviziei A la BCM Piteşti, în tricoul căreia a jucat şase meciuri, după care antrenorul Tudor Costescu a decis să renunţe la serviciile sale. Kazarovski joacă pe postul de pivot (2.05 metri), are dublă cetăţeni israeliană şi rusă, iar la CSU Ploieşti a susţinut probe de joc în ultimele 10 zile. De-a lungul carierei, noul jucător al vicecampioanei a trecut pe la Maccabi Tel Aviv (juniorat), Hapoel Galil Gilboa, alte cinci echipe din Germania, printre care şi Bayern München, iar la nivel de echipă naţională a făcut parte din reprezentativele under 18 şi under 20 ale Israelului.


Penev cel mic, selecţionerul Bulgariei


Tehnicianul Luboslav Penev, fost antrenor al echipelor ţSKA Sofia şi Litex Loveci, a fost numit, ieri, selecţionerul echipei naţionale a Bulgariei în locul germanului Lothar Matthäus, a anunţat Federaţia Bulgară de Fotbal. Penev, 45 de ani, va semna un contract pe doi ani cu posiblitate de prelungire, avînd ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2014. Echipa din ţara vecină a ratat prezenţa la Euro-2012.  Luboslav Penev este nepotul tehnicianului Dimităr Penev, care a condus echipa Bulgariei în semifinalele Cupei Mondiale din SUA-1994. Luboslav Pennev, aflat atunci în activitatea de fotbalist, nu a participat la acea ediţie de CM deoarece a fost bolnav. Ca jucător, el a evoluat pe postul de atacant şi a jucat la cluburile spaniole Valencia, Atletico Madrid, Compostella şi Celta Vigo.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.