Sport

La teatrul iluziilor

Ziarul de Vrancea
1 nov 2011 544 vizualizări
* Manchester United - Oţelul Galaţi, astăzi de la ora 21:45, în grupa C a Ligii Campionilor, partidă transmisă în direct pe TVR 1

Cîştigînd campionatul ediţiei trecute, echipa Oţelul Galaţi are fericita ocazie să joace pe celebrul “Old Trafford”, supranumit “Teatrul Viselor”, contra uneia dintre cele mai valoroase şi bogate echipe ale continentului: Manchester United. Miza jocului este mare pentru celebra echipă engleză, care se află pe locul II în clasament, după Benfica şi vrea morţiş locul I pentru a fi cap de serie în faza următoare, şi, în consecinţă, nu vrea să facă paşi greşiţi după cel cu Basel. Miză ar fi şi pentru Oţelul, care ar avea nevoie de un punct pentru a putea tranşa duelul cu FC Basel pentru locul III. Din păcate, şansele sînt foarte mici, aproape nule, de a realiza acest lucru pe “Old Trafford”.  În meciul tur, disputat acum două săptămîni la Galaţi, United s-a impus cu 2-0 prin două lovituri de pedeapsă transformate de Rooney, echipa gălăţeană nereuşind să fructifice avantajul numeric timp de 20 de minute, după eliminarea lui Vidic. Echipa gălăţeană a arătat o creştere faţă de precedenta evoluţie în Liga Campionilor (0-1, cu Benfica) ceea ce a atras laude din partea lui Alex Ferguson, tehnicianul englezilor: " Oţelul a fost foarte determinată, ca să fie sigură că nu va fi umilită. Văzîndu-le jocul, am ştiut că nu se va întîmpla asta. Au fost foarte bine organizaţi, realmente foarte determinaţi în defensivă şi au încercat pe contraatac. Unele dintre intrările din repriza secundă au fost foarte agresive. E dificil cînd intri în acest tip de joc”, a spus sir Alex, menţionînd că va aborda cu toată seriozitatea returul cu Oţelul. “ E mai bine cînd termini grupa pe primul loc decît pe locul II. Să sperăm că vom aborda meciul cu Benfica de la înălţimea a opt puncte, asta însemnînd trei puncte cu Oţelul. Este un meci important, care ne poate aduce trei puncte importante. Trebuie să le luăm".Manchester United are probleme în apărare, căpitanul Nemanja Vidic fiind suspendat, iar Chris Smalling, accidentat. În schimb, revine Rio Ferdinand, ceea ce poate da un plus de siguranţă defensivei. La gălăţeni, va lipsi fundaşul Milan Perendija, eliminat la cea de-a doua lovitură de pedeapsă acordată în meciul tur, el urmînd a fi înlocuit cu Cristian Sîrghi, care a avut o evoluţie bună în ultimele două etape de campionat, reuşind – pe lîngă treaba din apărare – să înscrie şi două goluri.
În afară de partida de la Manchester, în grupa C se mai dispută, de la aceeaşi oră 21:45, meciul Benfica Lisabona – FC Basel. (Nic. G)
Formaţiile probabile
Manchester: de Gea – Evra, Ferdinand, Evans, Jones – Anderson, Carrick, Nani, Valencia – Rooney, Hernandez.
Oţelul: Grahovac – Rîpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Filip – Antal, Giurgiu, Ilie – Paraschiv.
Arbitru: Mario Strahonja (Croaţia).
Clasamentul grupei C
1. Benfica    3    2    1    0     4-1    7
2. Man. City    3    1    2    0     6-4    5
3. Basel    3    1    1    1     5-6    4
4. Oţelul    3    0    0    3    1-5    0

Celelalte meciuri ale rundei a IV-a
Grupa A: Manchester City - Villarreal, Bayern München – SSC Napoli. Clasament: 1. Bayern – 7 p (5-1); 2. Napoli – 5 p (4-2); 3. Manchester – 4 p (3-4); 4. Villarreal – 0 p (1-6).
Grupa B: Trabzonspor - ŢSKA Moscova, OSC Lille – Inter Milano. Clasament: 1. Inter – 6 p (4-3); 2. ŢSKA – 4 p (7-5); 3. Trabzon – 4 p (2-4); 4. Lille – 2 p (3-4).
Grupa D: Olympique Lyon – Real Madrid, Ajax Amsterdam – Dinamo Zagreb. Clasament: 1. Real – 9 p (8-0); 2. Ajax – 4 p (2-3); 3. Lyon – 4 p (2-4); 4. Zagreb -  0 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.