Sport

A venit rîndul şefului

Ziarul de Vrancea
31 oct 2011 713 vizualizări
* Mircea Sandu s-a prezentat la sediul DNA, pentru a i se aduce învinuirile în cazul excluderii Universităţii Craiova * la audierile de ieri, a mai fost prezent şi Marius Stan

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, ieri, la sediul DNA, în dosarul excluderii Universităţii Craiova în care a fost pus sub învinuire. Mircea Sandu a ajuns la sediul DNA însoţit de avocatul său, Cristian Ene. În legătură cu decizia excluderii Universităţii Craiova, Mircea Sandu a spus că este una "corectă, statutară", pe care o va apăra "pînă în pînzele albe". Referitor la dosarul excluderii Universităţii Craiova, Sandu a spus că forul pe care îl conduce a adoptat o legislaţie în conformitate cu cea a FIFA: "Avem o legislaţie sportivă adoptată în spritiul şi litera statutului FIFA. Sîntem afiliaţi la FIFA şi UEFA, iar anul trecut am primit un statut cadru pe care trebuie să-l respectăm, drept dovadă l-am pus în discuţie Adunării Genrale. A fost votat, urmează ca în viitorul apropiat instanţa să se pronunţe. S-a pronunţat în primă instanţă, a fost atacată în Apel şi probabil în 2-3 săptămîni se va pronunţa şi apelul. Deci nu se pune problema să nu respectăm legislaţia romanească acolo unde este cazul".
În dosarul excluderii Universităţii Craiova au fost puse sub învinuire Federaţia Romană de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sînt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sînt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost audiat, joi, la DNA în acest dosar, el declarînd că nu se consideră vinovat întrucît nu a făcut decît să respecte regulamentele în acest caz. în urmă cu o zi, la DNA fuseseră Marian Rusen, Cornel Sfaiţer, ştefan Stana, Paul Costaş şi Cristian Bobar.
Tot ieri, a fost prezent la sediul DNA şi directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan. Acesta a spus, la ieşire, că s-a abţinut cu privire la excluderea din federaţie a Universităţii Craiova din motive sentimentale şi nu din unele care ţin de legalitatea măsurii. Avocatul său, care l-a însoţit luni în faţa procurorilor DNA, a susţinut că patronatul Universităţii Craiova nu a formulat plîngere penală împotriva clientului său, dar că punerea sub învinuire în acest caz, deşi s-a abţinut, a fost "necesară" pentru ca procurorii să poată efectua acte de cercetare şi în privinţa acestuia precum luarea unei declaraţii sau crearea posibilităţii depunerii de probe.


Suporterii olteni au făcut galerie


În faţa sediului DNA, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost “întîmpinat” de cinci suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova. Ei au spus că ar dori ca acesta "să plece în cătuşe pentru modul în care a condus federaţia în ultimii ani". Aceştia şi-au motivat prezenţa în faţa DNA prin faptul că doresc să-l intimideze pe preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, întrucît de ani de zile, Sandu "îşi bate joc" de echipa craioveană prin deciziile pe care le-a luat la nivelul federaţiei.
Cei cinci suporteri au fost legitimaţi de mai mulţi jandarmi prezenţi la faţa locului şi au fost lăsaţi să stea în faţa instituţiei în aşteptarea lui Mircea Sandu. Iniţial, fanii au fost lăsaţi în pace, dar mai apoi, trei dintre ei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la poliţie pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi constituire de grup. Cei trei suporteri au fost duşi la secţia 3 Poliţie din Capitală unde vor fi cercetaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi constituirea unui grup organizat.


...........


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.