Sport

Trifan şi Săpunaru sînt chemaţi la naţionala U 17 a Romaniei

Dan Chiriac
26 oct 2011 1595 vizualizări
Cei doi jucători ai echipei CSM Focşani au participat ieri la acţiunea lotului naţional care a avut loc la Piatra Neamţ u aceştia ar putea ajuta naţionala să se califice la europene George Marian Trifan şi Sorin Săpunaru au participat ieri la selecţia lotului naţional al Romaniei sub 17 ani

Acţiunea a avut loc la Piatra Neamţ, pe terenul sintetic din Complexul “Ceahlăul”. Chiar dacă au doar 17 ani, cei doi fotbalişti joacă de ceva timp la prima echipă de la CSM Focşani. Acest lcuru a fost remarcat şi de cei care s-au ocupat de selecţie, în absenţa selecţionerului Cristian Sava, care participă în aceste zile la un turneu de calificare la Campionatul European. În acest timp, în ţară, se organizează mai multe selecţii care vizează jucători care ar putea completa lotul naţional. La Piatra Neamţ, trialul organizat s-a desfăşurat sub atenta supraveghere a antrenorului zonal Teodor Şteţ, cel care va face propunerile în continuare. Printre cei prezenţi la acţiunea de la Piatra Neamţ s-au aflat şi George Marian Trifan, portarul de 16 ani legitimat la CSM Focşani, dar şi mijlocaşul Sorin Săpunaru, tot de la CSM Focşani. Trifan, născut pe 12 octombrie 1994, a fost luat în vedere de fostul selecţionaer Adrian Văsîi şi pentru participarea la campionatul european desfăşurat în această vară. Chiar dacă nu a jucat la europene, Trifan şi-a făcut debutul în Liga a treia, unde a jucat titular mai multe partide în absenţa titualarului Borş. Trifan a jucat şi în sezonul trecut într-o partidă a echipei de club în Liga a treia. George este la CSM Focşani din aprilie 2007 şi are o înălţime 1,90 metri.


Săpunaru are experienţă de trei ani la CSM


Sorin Săpunaru, mijlocaşul de bandă de la CSM Focşani a intrat în vizorul naţionalei după evoluţiile foarte bune de la echipa de club. De altfel, Săpunaru a prins prima echipă de la CSM încă de acum trei ani, fiind unul dintre cei mai tineri jucători din Liga a treia. Şi dacă atunci apariţiile sale în primul “11” erau sporadice, în ultima vreme, acesta a devenit titular de drept la echipa focşăneană. De altfel, Săpunaru a marcat şi multe goluri pentru echipa sa. Cel mai bun meci făcut de Săpunaru a fost în campionatul precedent cînd a marcat un hattrick în meciul cu Ceahlăul II Piatra Neamţ. Şi în această ediţie de campionat, Săpunaru a confirmat forma bună şi a marcat golul echipei în meciul cu Rapid Suceava. La acţiunea de ieri, cei doi fotbalişti au fost însoţiţi de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru. Organizatorii trialului de la Piatra Neamţ s-au arătat mulţumiţi de evoluţia celor doi jucători focşăneni, aceştia putînd fi convocaţi în orice moment de selecţionerul Cristi Sava. Naţionala U 17 a Romaniei a remizat 2 - 2 cu Finlanda, în primul meci la turneul de calificare pentru campionatul european destinat acestei categorii de vîrstă. (Dan CHIRIAC)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.