Sport

Coloana: Cutremur şi la Ligă

Ziarul de Vrancea
26 oct 2011 643 vizualizări
Preşedintele Comisiei de Disciplină a LPF a demisionat

Preşedintele Comisiei de Disciplină a LPF, Ion Neagu, a demisionat, ieri, din funcţie ca urmare a articolelor calomnioase si defăimatoare apărute în presă la adresa sa, se arată într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal. "În motivarea deciziei sale, dl. Neagu a arătat că atmosfera negativă creată, precum şi presiunea mediatică puternică existentă fac imposibilă funcţionarea în condiţii normale a Comisiei de Disciplină din cadrul LPF. Conducerea LPF a luat act de demisia preşedintelui Comisiei de Disciplină", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF. Şedinţa de ieri a Comisiei a fost condusă de vicepreşedintele Florin Gîtejan.
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că nu va fi numit deocamdată un nou preşedinte al Comisiei de Disciplină a forului, după ce Ion Neagu a demisionat din această funcţie. "Nu o să vină deocamdată nimeni. Nu m-am gîndit încă la un înlocuitor. Se va ocupa domnul Gîtejan, pînă la urmă este o comisie şi poate funcţiona fără preşedinte încă zece ani de acum încolo. Aşa că deocamdată nu vom pune un nou preşedinte", a spus Dragomir pentru MEDIAFAX.

Mutu rămîne suspendat


Curtea Federală de Justiţie a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a respins recursul clubului Cesena în privinţa atacantului Adrian Mutu, care rămîne suspendat trei etape după ce l-a lovit cu cotul pe Cassani, la meciul cu Fiorentina, din etapa a VII-a a campionatului Italiei.  Mutu, care a efectuat prima etapă de suspendare la partida cu Siena, este suspendat şi pentru meciurile cu echipele Cagliari şi Parma. Formaţia Cesena, cu atacantul Adrian Mutu în teren pînă în minutul 73, a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Fiorentina, în etapa a VII-a a campionatului Italiei. Adrian Mutu a fost eliminat în minutul 73, după ce l-a lovit cu cotul pe Cassani

Dezamăgirea Marianei


Antrenoarea lotului olimpic de gimnastică, Mariana Bitang, a declarat, ieri, unde a plantat un pom într-o campanie de acest gen, că este dezamăgită de prestaţia sportivelor sale la CM de la Tokyo deoarece nu este obişnuită să lucreze pentru locuri sub podium. "Din nefericire trăim nişte vremuri în care dorinţele şi aspiraţiile tinerilor de astăzi sînt extrem de limitate. Chiar am avut şocul să mi se spună că a fi locul patru în lume e aşa un dezastru?", a spus Bitang. Ea a mai afirmat că nu poate lua măsuri drastice împotriva gimnastelor pe care le pregăteşte deoarece mai sînt puţine luni pînă la Jocurile Olimpice de la Londra. "Sper ca fetele să găsească în ele resursele de a deveni mai competitive pentru că nu sînt nici mai puţin valoroase sau talentate decît colegele lor de disciplină din alte generaţii, dar probabil că diferenţa e făcută de dorinţă. Dacă îşi vor găsi această dorinţă, cu siguranţă că şi rezultatele vor apărea", a adăugat Bitang.
Dubla lui Mazilu
Atacantul Ionuţ Mazilu a marcat ambele goluri ale partidei pe care echipa Arsenal Kiev a cîştigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), în faţa formaţiei Bukovina Cernăuţi, din liga a doua, în optimile de finală ale Cupei Ucrainei. Mazilu a înscris în minutele 67 şi 90^2. Arsenal Kiev s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ucrainei.

 “Beckham? Bun doar la shopping”


Preşedintele UEFA, Michel Platini, le-a transmis oficialilor de la Paris Saint-Germain să renunţe la ideea de a-l achiziţiona pe mijlocaşul David Beckham, apreciind că acesta este bun doar pentru a face cumpărături. Beckham, în vîrstă de 36 de ani, este dorit de gruparea franceză, la finalul contractului cu LA Galaxy, care expiră luna viitoare.  Însă preşedintele UEFA consideră că proprietarii din Qatar ai clubului parizian vor pierde "timp şi bani" prin aducerea lui Beckham în capitala Franţei. "Beckham la Paris va fi bun doar pentru cumpărături. Îmi place acest jucător, dar nu mai este fotbalistul de odinioară. şi dacă vine la Paris acum va face orice altceva în afară de a juca fotbal", a declarat Platini. David Beckham, care joacă din 2007 la LA Galaxy, mai este dorit de Queen's Park Rangers sau Tottenham Hotspur.
Tevez, în dizgraţie
Atacantul argentinian al formaţiei Manchester City, Carlos Tevez, a primit o amendă de un milion de lire sterline (1,15 milioane de euro), deoarece a refuzat să intre în joc la meciul cu Bayern München, din Liga Campionilor, disputat la 27 septembrie. Într-un comunicat, clubul din Manchester a anunţat că Tevez, care are salariu săptămînal de 250.000 de lire sterline, a primit o amendă echivalentă cu salariu pe patru săptămîni. Argentinianul, care nu a mai jucat de atunci pentru Manchester City, a fost suspendat două săptămîni - pedeapsă deja ispăşită - şi a primit un avertisment privind atitudinea sa în viitor. Clubul englez a subliniat că jucătorul nu a respectat cinci reguli, între care şi cea "care te obligă să participi la orice meci pentru care eşti convocat". Antrenorul echipei Manchester City, Roberto Mancini, a declarat drept "încheiată" relaţia de colaborare cu jucătorul Carlos Tevez. Potrivit atacantului, acest incident a fost cauzat de o neînţelegere. El a explicat că a refuzat să meargă la încălzire, deoarece o făcuse deja.


Formula 1 la New Jersey


Marele Premiu al Statelor Unite la Formula 1 se va desfăşura în 2013 la New Jersey, pe circuitul urban de-a lungul rîului Hudson, a anunţat, ieri, guvernatorul statului New York, Chris Christie. "Sînt fericit că New Jersey poate găzdui un Grand Prix de F1 în 2013, o competiţie printre cele mai populare din lume", a declarat Christie, într-un comunicat.  "Circuitul lung de 5,150 km va fi trasat pe străzile deja existente de-a lungul Port Imperial şi New Jersey Palisades, la Weehawken şi West New York. Peste 100.000 de persoane vor putea asista la fiecare etapă a evenimentului", se arată în comunicat. F1 va reveni pe pămînt american încă de sezonul viitor, în noiembrie 2012, la Austin, pe circuitul special construit, conform calendarului Federaţiei Internaţionale (FIA) publicat la începutul lunii septembrie. Oraşul texan trebuie să găzduiască Grand Prix-ul SUA pînă în 2021. Deocamdată FIA nu a comunicat dacă în 2013 vor fi în program două Grand Prix-uri în SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.