Sport

Iulian Surlă, dublu medaliat cu aur la europenele de kata din Cehia

Dan Chiriac
24 oct 2011 707 vizualizări
Al şaselea titlul european obţinut de un judoka focşănean sportivul focşănean Iulian Surlă şi-a confirmat valoarea şi a obţinut două medalii de aur la campionatele europene ce au avut loc la Praga u judoka din Focşani se pregătesc pentru campionatele naţionale la sub 11 şi sub 13 ani

Sportivul focşănean Iulian Surlă a devenit dublu campion european la Praga, la judo, în proba de nage no kata. Antrenor la LPS Focşani, Surlă a reprezentat Romania la campionatele europene din Cehia. Acesta a făcut pereche cu colegul său de club de la Liberty Oradea, Aurelian Fleisz, alături de care a ratat în acest an titlul mondial în Japonia. Cei doi s-au revanşat acum şi au obţinut medalia de aur la capătul unei evoluţii excelente. Duminică, cei doi au intrat în concurs şi în proba open, unde s-au luptat cu adversari din mai multe ţări din Europa. Cuplul roman a obţinut din nou aurul european, la capătul unui concurs foarte greu. “Nu putem decît să ne bucurăm pentru acest succes. Am luat două medalii de aur, iar bucuria este cu atît mai mare cu cît şi dublul feminin al Romaniei a obţinut aurul European în prima zi şi s-a clasat pe locul patru la categoria open. Fetele se luptau de mult timp pentru aur, dar au reuşit acum, după o schimbare în cadrul lotului, forţată de renunţarea temporară a unei fete, care este însărcinată”, ne-a spus sportivul Iulian Surlă. Pentru cuplul roman format din focşăneanul Surlă şi orădeanul Fleisz, acesta este al şasea titlu european obţinut. “Cu cele două medalii obţinute la Praga am ajuns la şase de aur la europene. Dacă la mondiale ne batem cu japonezii, aici, adversarii cei mai puternici sînt din Italia şi Spania. De asemenea, vin foarte tare din spate, Belgia, Franţa şi Olanda”, ne-a mai spus Iulian Surlă. Acesta se poate lăuda şi cu victoria obţinută la Cupa Mondială în 2008. La campionatele mondiale, cuplul roman a obţinut bronzul - 2009, argintul - 2010 şi locul 5 în 2011. Antrenorul lotului naţional de kata al Romaniei este Alexandru Chirilă.


Profesorul vrea performanţe şi de la elevi


După rezultatele obţinute în Cehia, Iulian Surlă se va întoarce la Focşani, unde este profesor la Liceul cu Program Sportiv. Pentru judoka de la acest club urmează două săptămîni pline cu două finale naţionale. “La finalul acestei săptămîni, la Bistriţa are loc finala naţională pe euro-regiuni la U 11. Sîmbătă vor avea loc întrecerile naţionale, urmînd ca duminică să se dispute campionatele naţionale de ne-waza, adica luptă la sol. Săptămîna viitoare vom merge cu copiii sub 13 ani la naţionalele de la Bacău. Vom încerca să obţinem medalii cît mai multe la aceste întreceri”, ne-a precizat Iulian Surlă. Alături de Surlă, sportivii de la LPS Focşani sînt antrenaţi de profesorii Stănică Grosu, Dumitru Zisu şi Marinel Palade. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.