Sport

Seara Campionilor Mondiali

Ziarul de Vrancea
24 oct 2011 672 vizualizări
O selecţionată axată pe componenţii echipei de fotbal a Romaniei din 1983 vor întîlni vineri la Iaşi, de la ora 17.00, una similară a Italiei de atunci, în cadrul evenimentului "Seara Campionilor Mondiali", într-o reeditare a partidei cîstigate atunci de "tricolori", graţie golului marcat de Bölöni

Din lotul Romaniei vor face parte: Florin Prunea, Romulus Gabor, Nicolae Ungureanu, Sorin Cîrţu, Ilie Balaci, Rodion Cămătaru, Ioan Andone, Nicolae Negrilă, Costel Orac, Gino Iorgulescu şi Ion Geolgau. Antrenor va fi Mircea Rădulescu, în 1983 secund al lui Mircea Lucescu. Lotul Italiei va fi format din: Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Giuseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore Schillaci, Paolo Rossi, Giuseppe Giannini, Alberigo Evani, Franco Causio, Roberto Mussi.
Ca şi calificate
Naţionala de handbal feminin a Romaniei este liderul grupei a II-a din preliminariile CE din 2012, după primele două etape disputate în acest an. Tricolorele au obţinut două victorii în grupa a II-a, cu Portugalia (35-24) şi cu Grecia (38-18), avînd patru puncte în clasament, la fel ca Serbia, care are golaveraj inferior. Serbia a învins Grecia în prima etapă, cu 36-20, iar duminică, în deplasare, a dispus de echipa Portugaliei, cu 32-21. Pe locurile 3-4 se află Portugalia şi Grecia, ambele cu 0 puncte, după două etape. Preliminariile se vor relua în 2012, Romania urmînd să joace cu Serbia (în deplasare, 21-22 martie şi pe teren propriu, 24-25 martie), cu Portugalia (în deplasare, 30-31 mai) şi cu Grecia (pe teren propriu, 2-3 iunie). Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda (2012), care este programat în intervalul 2-16 decembrie..

 


 “E nebun, dar îl iubesc”

  


Tehnicianul echipei Manchester City, Roberto Mancini, a declarat că Mario Balotelli, care a înscris două goluri în meciul cu Manchester United, scor 6-1, este printre cei mai buni cinci jucători din lume şi a precizat că îl iubeşte pe acest fotbalist, deşi este nebun. "Dacă ne gîndim la Mario fotbalistul, l-aş pune printre primii cinci din lume. Problema este vîrsta lui. Este tînăr şi poate greşi. Ca jucător este incredibil şi sper că va veni o zi cînd Mario va avea mentalitata total schimbată pentru că apoi va deveni unul dintre cei mai buni trei jucători din lume, ca Messi sau Ronaldo. Mario este nebun, dar îl iubesc pentru că este un tip de treabă ", a spus Mancini. Echipa Manchester United, adversara Oţelului Galaţi în grupa C a Ligii Campionilor, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-6 (1-0), de formaţia Manchester City, Balotelli înscriind două goluri.

  


Sărbătoare la Auckland

  


Sute de mii de persoane au sărbătorit, ieri, într-o paradă în centrul oraşului Auckland, al doilea titlu mondial al Noii Zeelande, după o aşteptare de 24 de ani. "Este un trofeu mic, dar reprezintă ceva imens", a declarat căpitanul All Blacks, Richie McCaw, ridicînd trofeul Webb Ellis în aplauzele a 240.000 de persoane.  "Nu pot să cred. Sînt siderat de numărul mare de oameni care au venit să ne vadă. înseamnă atît de mult pentru noi", a mai spus McCaw. All Blacks vor defila astăzi la Christchurch, iar mîine în capitala Wellington. Reprezentativa Noii Zeelande a cîştigat Cupa Mondială de rugby, după ce a învins, cu scorul de 8-7 (5-0), selecţionata Franţei, duminică, pe Eden Park din Auckland. All Blacks, cîştigători în 1987 şi 2011, se alătură Australiei (1991, 1999) şi Africii de Sud (1995, 2007) în rîndul celor mai titrate naţiuni din rugby.

 


La redevere, Kek!

Federaţia de Fotbal a Sloveniei a anunţat, ieri, că tehnicianul Matjaz Kek nu va mai fi selecţionerul echipei naţionale după ce a căzut de acord cu acesta pentru încetarea raporturilor contractuale. Slovenia a ratat calificarea la Campionatul European din 2012 după clasarea pe locul patru dintr-o grupă în care Italia va merge direct la Europene iar Estonia va juca barajul.  Matjaz Kek a preluat naţionala Sloveniei în 2007 şi a reuşit calificarea la Cupa Mondială din 2010, desfăşurată în Africa de Sud. Favorit să preia postul de selecţioner al Sloveniei, conform presei locale, este tehnicianul Slavisa Stojanovic, care a cîştigat două titluri cu NK Domzale. În prezent, Stojanovici este antrenorul secund al naţionalei Emiratelor Arabe Unite, unde selecţioner este Srecko Katanec.

S-au calificat şi braziliencele


Naţionala de handbal feminin a Braziliei este cea de-a patra echipă calificată la Jocurile Olimpice din 2012, în calitate de cîştigătoare a Jocurilor Pan Americane, desfăşurate în Mexic.  În finala Jocurilor Pan Americane, Brazilia a învins, duminică, la Guadalajara, echipa Argentinei, cu 33-15 (15-5), obţinînd calificarea directă la JO din 2012, în timp ce Argentina va participa la unul dintre turneele preolimpice de anul viitor. Brazilia este cea de-a patru echipă, care obţine biletele pentru Londra, după reprezentativa Marii Britanii, în calitate de naţiune organizatoare, Norvegia, campioana europeană en-titre şi Coreea de Sud, cîştigătoarea turneului olimpic asiatic.  Alte două locuri vor fi ocupate de cîştigătoarea CM din Brazilia (luna decembrie), la care participă şi naţionala Romaniei, respectiv a turneului olimpic din Africa (luna ianuarie). Pentru ultimele şase locuri calificante la JO de la Londra vor lupta 12 echipe naţionale, în cadrul celor trei turnee preolimpice, din 25-27 mai 2012.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.