Sport

Sportul local, analizat pe larg.

Cristi Irimia
11 mar 2005 658 vizualizări
Directia pentru Sport a judetului Vrancea si-a prezentat bilantul pe 2004. Au fost expuse si proiectele pentru urmatorii ani. Criticile profesorilor s-au indreptat catre administratia locala, dar si catre sistemul de analize medicale ale sportivilor, foarte costisitor la ora actuala.



Petre Plopeanu

Directia pentru Sport a judetului Vrancea si-a prezentat ieri bilantul anual, profesorul Petre Plopeanu citind raportul intocmit pe 2004. Seful Directiei i-a dat, mai intii, cuvintul directorului de la CS Unirea Focsani, Petrea Vilcu, acesta trecind in revista activitatea clubului pe care il conduce. Vilcu a amintit de medaliile cucerite de sportivii uniristi, dar si de modernizarile facute la sediul clubului, precum si la sala de atletism.

Apoi, Plopeanu si-a prezentat bilantul, structurat pe mai multe capitole, in el regasindu-se rezultatele obtinute de sportivii Vrancei in 2004, dar si activitatea desfasurata de DS. "Am derulat o serie de actiuni pentru a sprijini sportul de performanta, dar si sportul pentru toti. Am mai reusit sa renovam Sala Polivalenta, care arata acum la standarde occidentale si am acordat consultanta pentru constituirea asociatiilor judetene de handbal si judo", a spus Plopeanu.

Ca si strategie pentru perioada 2005 - 2008, Plopeanu a spus ca se are in vedere diversificarea surselor de finantare, imbunatatirea sistemului de selectie, revitalizarea sportului in scoala, precum si descentralizarea in materie de baze sportive, care urmeaza sa treaca toate in administrarea comunitatilor locale.

In ceea ce priveste cluburile sportive vrincene, acestea trebuie sa-si imbunatateasca performantele in acest an, iar sefii de cluburi sa faca o analiza a fiecarei sectii, sa stabileasca obiective clare pentru fiecare antrenor, iar sumele de transfer trebuie sa fie facute publice. Cel putin asa a sustinut Petre Plopeanu in sedinta de ieri.

La prezidiu s-au mai aflat Ana-Maria Sinti, consilier la Agentia Nationala de Sport, primarul Decebal Bacinschi si Costel Popovici, responsabil pe probleme de atletism la Directie.



Viorel Ion

Viorel Ion: "Sa nu se mai faca schimbari pe criterii politice"

Antrenorul de rugby Viorel Ion, de la LPS Focsani, a tinut sa spuna ca, impreuna cu un grup de profesori sustinatori ai directorului Petrea Plopeanu, se opun schimbarii acestuia: "Este inacceptabil sa se puna problema inlocuirii actualului sef al Directiei, mai ales ca se vorbeste despre o schimbare pe criterii politice. Petre Plopeanu a facut foarte multe, chiar daca exista si nemultumiri la adresa sa. Important este ca se cunoaste ceea ce a facut de cind a fost numit in functie".

N-au lipsit criticile

Directorul Petre Plopeanu a fost criticat pentru modul in care a alcatuit bilantul, chiar de cel care-i laudase activitatea, Viorel Ion, de catre Viorel Paizan, profesor la Colegiul "Unirea", precum si de George Bucuroiu, antrenor de tenis la CS Unirea. "Cred ca ar trebui evidentiate mai clar in bilant unele performante despre care nu ati amintit", a spus Viorel Ion, in vreme ce Paizan si Bucuroiu s-au aratat nemultumiti de faptul ca unii sportivi valorosi n-au fost nominalizati, cum ar fi Daniel Fusaru si Robert Giurgea.

Profesorii prezenti la bilant s-au aratat nemultumiti si de alte aspecte ale sportului vrincean. Astfel, s-a pus problema vizitei medicale pe care trebuie sa o faca de trei ori pe an elevii sportivi, costurile fiind imense: "Intr-un an, pentru a face cele trei circuite medicale, am nevoie de 110 milioane de lei", a spus Viorel Ion, antrenor de rugby la LPS Focsani. Mai mult, Viorel Ion a acuzat-o pe Ana-Maria Sinti, consilierul ANS-ului, ca paseaza aceasta problema catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, iar de suferit tot liceele sportive sufera.

Pista de atletism, urgenta maxima

Prezent la bilant in calitate de invitat, primarul Decebal Bacinschi a incercat sa lamureasca asistenta in ceea ce priveste investitiile care trebuie facute in bazele sportive: "Stadionul Tineretului trebuie adus la standarde competitionale. Astept si un proiect din partea Inspectoratului Scolar Judetean, precum si a antrenorilor de atletism, pentru a reface pista de pe «Tineretului». Totodata, vrem sa terminam toate salile de sport din oras pina la 30 iunie. N-am putut face tot ceea ce ne-am propus deoarece n-am avut bani destui.

Saragea: "Reparatii in sali se mai fac?"

Stanel Saragea, profesor la Grupul Scolar Agricol, a spus ca sint probleme in ceea priveste starea in care se afla sala de sport de la institutia unde activeaza: "Bani pentru reparatii mai sint?" a fost intrebarea lui Saragea. Tot la acest capitol a intervenit si Stefan Moraru, inspector la ISJ Vrancea: "Este necesar ca terenurile de sport in aer liber, de la scoli, sa fie reparate".

Adrian Alaci, de la sectia de tir a CS Unirea Focsani, a spus ca sta intr-o cocina de porci de ani de zile, referindu-se la conditiile de antrenament. Bacinschi a replicat spunind ca la rugby situatia era si mai rea, pina sa se faca lucrari de renovare.



Decebal Bacinschi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.