Sport

Coloana de stiri sportive: Recurs la suspendarea lui Mutu

Ziarul de Vrancea
18 oct 2011 677 vizualizări
Oficialii clubului AC Cesena au anunţat că vor face recurs la suspendarea de trei etape primită de atacantul Adrian Mutu, după ce a lovit cu cotul în figură un adversar în timpul meciului cu AC Fiorentina, scor 0-0, din etapa a VII-a a campionatului Italiei, informează tuttomercatoweb.com.

De asemenea, oficialii clubului Cesena au anunţat că-l vor amenda pe internaţionalul roman conform regulametului intern. În cazul în care recursul va fi respins, Mutu va absenta de la meciurile din deplasare cu AC Siena şi FC Parma şi la cel de pe teren propriu cu Cagliari.


Becali, bun de plată


Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, ca FC Steaua să plătească Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua aproximativ 400.000 de euro, bani reprezentînd chiria restantă, utilităţi şi penalităţi de întîrziere pentru baza sportivă din Ghencea. Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua a chemat în instanţă FC Steaua deoarece aceasta nu a plătit chiria şi utilităţile pentru baza sportivă din Ghencea în perioada iulie 2010 - august 2011.Echipa patronată de Gigi Becali a renunţat să mai evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea de la începutul sezonului.

Nu e loc de locul II


Sportiva Ana Maria Brînză a declarat, luni noapte, la sosirea în Romania, că orice loc în afară de locul întîi pe care echipa feminină de spadă a Romaniei, campioană mondială la spadă la Catania, îl va ocupa în viitor va fi perceput ca dezamăgitor."Am «greşit» bine încă o dată, iar acum orice vom face în viitor, în afara locului I va fi perceput drept dezamăgitor. Norocul a fost de partea noastră, sîntem favorite la Jocurile Olimpice de la Londra, dar nu ştiu ce se poate întîmpla. Eu voi fi mulţumită şi dacă vom luat argint", a declarat Brînză. Delegaţia Romaniei a sosit la Bucureşti luni noapte, în jurul orei 01.00, fiind aşteptată la aeroport de comandantul CS Steaua, George Boroi şi de preşedintele ANST, Doina Melinte.


Ţerbea rămîne după gratii


Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, ca omul de afaceri Sorin Ţerbea să fie cercetat în continuare în arest preventiv în dosarul de corupţie în care este acuzat alături de fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, instanţa dispunînd ca cei 35.000 de lei plătiţi pentru cauţiune să-i fie restituiţi.  Tribunalul Bucureşti dispusese, în 12 octombrie, eliberarea din arest a omului de afaceri Sorin Ţerbea, pentru o cauţiune de 35.000 de lei, decizia fiind contestată de procurori la Curtea de Apel. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis, marţi, recursul procurorilor, astfel că Sorin Ţerbea rămîne în arest preventiv, decizia fiind definitivă. De asemenea, instanţa a dispus să-i fie restituiţi lui Sorin Ţerbea cei 35.000 de lei plătiţi cu titlu de cauţiune.


Adversar din Nord, pentru Odorhei


Vicecampioana Romaniei la handbal masculin, HC Odorhei, va întîlni formaţia norvegiană Haslum HK în turul trei al Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Viena.  În turul secund, formaţia antrenată de Vlad Caba a eliminat echipa austriacă Fivers, cu scorul general de 65-62. "Putea fi şi mai rău, dar şi mai bine. Nu avem informaţii acum despre această echipă, dar handbalul norvegian este bine cotat şi la masculin. Poate e mai bine că am picat cu ei, dacă e să comparăm cu echipe din Germania, Franţa sau Spania. Sînt convins că sunt mult mai buni decît austriecii pe care i-am eliminat şi, probabil, şi decît noi. Va trebuie să obţinem cît mai repede informaţii şi să pregătim dubla manşă cu ei”, a declarat antrenorul Caba. Manşa tur a confruntării cu Haslum se va desfăşura în 26-27 noiembrie, iar cea retur, în 3-4 decembrie, HC Odorhei urmînd să dispute primul meci pe teren propriu.


Cauza morţii lui Wheldon


Pilotul englez Dan Wheldon, dublu cîştigător al cursei de 500 de mile de la Indianapolis, a decedat din cauza unei răni suferite la cap în urma accidentului petrecut, duminică, la Grand Prix-ul de la Las Vegas, a anunţat, ieri, legistul care a efectuat autopsia. În accidentul petrecut duminică, în care au fost implicate 15 monoposturi, maşina condusă de Wheldon a zburat de pe pistă şi a izbit zidul de securitate. Mai multe monoposturi au zburat şi au fost cuprinse de flăcări în acest accident, care a avut loc în turul 12 din cele 200 programate în cursa ce se desfăşoară pe un circuit cu formă ovală, pe care maşinile au atins viteza de 360 de kilometri pe oră, joi, la antrenament. În accident au fost implicaţi aproape jumătate din cei 34 de piloţi prezenţi la start.

Platini, la tribunalul civil


Preşedintele UEFA, Michel Platini, va fi audiat, astăzi, de un tribunal elveţian din cantonul Vaud, aşa cum a fost prevăzut în litigiul dintre FC Sion şi UEFA, a anunţat, ieri, forul fotbalistic. Această convocare era prevăzută şi aşteptată de la finalul lunii septembrie. "Platini, dar şi secretarul general al UEFA Gianni Infantino, vor trebui să meargă personal la audieri, iar şeful forului european va fi încîntat să dea explicaţii", declarase un purtător de cuvînt al UEFA la 23 septembrie. FC Sion nu a respectat o interdicţie în ceea ce priveşte achiziţionarea de jucători, ceea ce a dus la excluderea echipei din Liga Europa, competiţie organizată de UEFA. Forul european a hotărît ca în lotul FC Sion să participe în Liga Europa formaţia Celtic Glasgow. FC Sion a deschis mai multe proceduri în justiţie, atît împotriva ligii elveţiene, cît şi împotriva UEFA şi a preşedintelui acestui for, Michel Platini.

Omer revine în ţară


Fostul antrenor al naţionalei masculine şi al handbaliştilor de la UCM Reşiţa, Aihan Omer, va reveni în Romania cu noua sa echipă, Al Sadaka (Libia), într-un stagiu de pregătire care va include şi patru meciuri amicale. În perioada în care a activat la fosta UCM Reşiţa, Aihan Omer a cucerit de trei ori Challenge Cup (2007, 2008 şi 2009), în timp ce la nivelul echipei naţionale a calificat Romania la CM din 2009. EHF l-a suspendat însă pentru cinci ani, după meciul decisiv de calificare, cu Muntenegru, fiind acuzat că a încercat, împreună cu vicepreşedintele FRH din acea perioadă, Petru Paleu, să mituiască arbitrii, cu 60.000 de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.