Sport

Crăciunescu descrie dezastrul

Ziarul de Vrancea
18 oct 2011 675 vizualizări
Noul preşedinte al CCA s-a crucit de situaţia din arbitrajul romanesc

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, ce a urmat unei întîlniri la Casa Fotbalului cu arbitrii din primele două eşaloane, că va solicita FIFA posibilitatea de a modifica lista celor care pot conduce meciuri internaţionale. "Avem nişte probleme cu ierarhiile valorice, în special lista FIFA. Ne interesăm dacă se mai poate face ceva pe acest palier. De aceea am decis să facem un singur lot la primele două ligi. Probabil, că din anul competiţional următor vom începere iar cu trei divizii. Avem o problemă cu lista FIFA. Am privit-o şi nu ne venea să credem. Arbitri au venit şi s-au plîns că au fost scoşi intenţionat de pe listă", a spus Crăciunescu.
Ion Crăciunescu a afirmat că i s-ar părea normal să poată modifica lista cu arbitrii FIFA pînă la finalul anului. "Dacă FIFA ne va permite, cu siguranţă se va schimba lista, urmînd să contactăm persoana de la FIFA care se ocupă de asta. Ni s-ar părea normal ca lista să poată fi modificată pînă la sfîrşitul anului", a adăugat Crăciunescu. Preşedintele CCA şi-a prezentat cu această ocazie şi colaboratorii de la Comisie, Dan Lăzărescu, Ioan Igna, Aron Huzu, Fevronia Ion şi secretarul Ioana Dossey. "Avem o comisie sută la sută nouă cu şase locuri din şapte ocupate. Ultimul loc este vacant pînă cînd domnul Mircea Neşu ne va da un răspuns", a precizat Crăciunescu.
Ion Crăciunescu a estimat sitiaþia actuală din arbitrajul romanesc drept dezastruoasă. "Am avut o discuţie în plen cu arbitrii, pentru că era de datoria noastră să le atragem atenţia asupra situaţiei dezastruoase în care se află arbitrajul romanesc la ora actuală şi dacă fiecare dintre ei nu îşi aduce aportul, atunci nu vom putea muta căruţa din loc. Sînt unele probleme foarte grave pe care nu le vom tolera în ceea ce priveşte implicarea arbitrilor în situaţiile foarte clare. Un jucător care e faultat în suprafaţa de pedeapsă şi nu se dă penalty, e o problemă, cînd un jucător care cade, iar atacantul calcă pe el, e o problemă. Trebuie să le rezolvăm pentru că altfel nu vom deveni credibili. Astea sînt probleme de sistem şi nu ar trebui să ne întîlnim cu ele", a menţionat Crăciunescu.
Potrivit lui Crăciunescu, arbtrii au solicitat ca oficialii cluburilor care îi jignesc să fie sancţionaţi de către Comisia de Disciplină a FRF şi nu de cea a LPF, cum se întîmplă în prezent. Ion Crăciunescu s-a plîns şi de observatorii de joc, care nu trec în raport toate greşelile arbitrilor. "O altă problemă mare este la observatorii de joc. Avem un număr restrîns de foşti arbitri FIFA care sînt funcţionabili. Observatorii de joc îi mai acoperă uneori pe arbitri. Antrenorii se plîng că iau o echipă din mers, dar să vezi cum e să iei arbitrii din mers. O să tragem la ham împreună cu arbitrii", a explicat Crăciunescu. El a mai precizat că arbitrul Andrei Chivulete, care a făcut praf meciul Petrolul – Voinţa Sibiu, va primi o suspendare foarte mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.