Sport

Îşi pun mintea cu gălăţenii?

Ziarul de Vrancea
17 oct 2011 615 vizualizări
* astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, Oţelul - Manchester United, în grupa C a Ligii Campionilor la fotbal, meci transmis de TVR 1

Decepţionant de pustie la primul meci al campionilor Romaniei în Liga Campionilor, Arena Naţională se va umple în această seară, nu de dragul Oţelului, ci pentru a-i vedea la lucru pe fotbaliştii de elită de la Manchester United, una dintre cele mai faimoase echipe din Europa. A prezenta formaţia de pe “Old Trafford” este un non-sens, ne mărginim în a spune că United a mai vizitat odată capitala, într-un meci din preliminariile Ligii Campionilor, cînd a învins pe Dinamo cu 2-1. Acum sir Alex Ferguson, managerul “diavolilor” vine cu cea mai bună trupă, singurul absent din lot fiind fundaşul Rio Ferdinand. Va veni la Bucureşti năbădăiosul Wayne Rooney, starul mexican Chacharito Fernandez, nu va lipsi nici legendarul Ryan Giggs şi nici zvîrluga coreeană, Park Ji-sung. Iar dacă jucători ca bulgarul Dimităr Berbatov sau Michael Owen nu încap în primul “11”, nu prea mai ai ce spune despre United, echipa care se află pe locul II în Premier League, la două puncte în urma concitadinei Manchester City. S-ar părea că sir Alex acordă o atenţie deosebită partidei de la Galaţi. Nu de alta, dar două remize în primele două partide din grupă (1-1 la Lisabona cu Benfica şi un 3-3, după 2-0 şi 2-3 cu Basel, pe Old Trafford) pică greu conducătorilor, fotbaliştilor şi suporterilor şi United nu-şi mai permite luxul de a se juca cu punctele.
Nici Oţelul n-are nevoie de prezentare, sau, mai exact, nici nu merită prezentare. Harnica echipă campioană a Romaniei de anul trecut, n-a cîştigat decît un meci acasă. Concordia Chiajna, CS Mioveni şi Astra sînt echipe care au ciupit puncte la Galaţi, iar CFR Cluj s-a impus cu 4-0 acolo. Teoretic, echipa gălăţeană are nevoie de puncte, fiindcă - urmare a remizei Manchester – Basel – un scor favorabil cu echipa elveţiană nu o mai ajută. Mai trebuie puncte scoase de la alde Manchester, sau Benfica! Surprizele sînt la ele acasă în fotbal, însă nu ne putem aştepta la aşa ceva de la Oţelul, dacă ne amintim jocul elevilor lui Dorinel Munteanu. Aşa că, singura palidă consolare ar fi, după cum spune şi Marius Stan, şi Dorinel, este o înfrîngere onorabilă. Cît de onorabilă, depinde de oaspeţii din Manchester. În nici un caz de Oţelul! (Nic. G)

Formaţiile probabile
Oţelul: Grahovac – Rîpă, Costin, Perendija, Sălăgeanu - Neagu, Filip– Antal, Paraschiv, Giurgiu – Punosevac.
Manchester: de Gea – Evans, Smalling, Vidic, Evra – Park Ji-sung, Fletcher, Carrick, Giggs – Welbeck, Rooney.
Arbitru: Felix Brych (Germania).
Celelalte meciuri de astăzi, în Liga Campionilor
Grupa A: Napoli – Bayern München, Manchester City – Villarreal. Clasament: 1. Bayern – 6 p; 2. Napoli – 4 p; 3. Manchester City – 1 p; 4. Villarreal – 0 p.
Grupa B: ŢSKA Moscova – Trabzonspor (ora 19:00), Lille – Inter Milano. Clasament: 1. Trabzon – 4 p; 2. Inter – 3 p; 3. Lille – 2 p; 4. ŢSKA – 1 p.
Grupa D: Real Madrid – Lyon, Dinamo Zagreb – Ajax Amsterdam. Clasament: 1. Real – 6 p; 2. Lyon – 4 p; 3. Ajax – 1 p; 4. Zagreb – 0 p.
În grupa C, se mai dispută, astăzi, de la aceeaşi oră, partida FC Basel - Benfica Lisabona.
Clasamentul grupei C
1. Basel    2    1    1    0     5:4    4
2. Benfica    2    1    1    0     2:1    4
3. United    2    0    2    0     4:4    2
4. Oţelul    2    0    0    2     1-3    0   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.