Sport

Pornesc din nou spre fazele superioare ale Cupei Romaniei

Dan Chiriac
17 oct 2011 666 vizualizări
Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ - CSM Focşani, azi, orele 20.00, în direct pe Digi Sport 2, în optimile de finală a Cupei Romaniei la futsal

Istoria participărilor din ultimele două ediţii ale Cupei Romaniei obligă echipa focşăneană să cîştige partida din această seară. Cu doi ani în urmă, cele două echipe se întîlneau într-un meci de campionat, care era considerat de focşăneni ca fiind foarte important. Ironia sorţii a făcut ca cele două formaţii să fie programate atunci şi în cupă, peste exact trei zile. CSM a lăsat de înţeles că nu este interesată de cupă, punîndu-se chiar problema să nu se prezinte la acel joc. Numai că partida din campionat a fost plină de neprevăzut, arbitrul piteştean Bogdan Sorescu reuşind atunci să-i scoată din minţi pe oficialii de la Focşani. Întîlnirea plină de dramatism i-a determinat pe antrenorii focşăneni să decidă ca echipa să joace şi meciul de cupă, pe care l-au cîştigat după executarea loviturilor de la şase metri. A fost începutul unui drum de excepţie, terminat cu două finale naţionale, lucru greu de atins de o altă formaţie din Focşani. În 2010, CSM Focşani a trecut în Cupa Romaniei de Metropolis Bucureşti, Moldocor Piatra Neamţ, United Galaţi şi Spicom Sfîntu Gheorghe şi a jucat finala Cupei Romaniei cu City’us Tg. Mureş. Cele două finaliste au jucat apoi şi Supercupa Romaniei. Focşănenii au evoluat astfel de două ori cu trofeul pe masă şi au ascultat imnul naţional înaintea partidelor. Anul trecut, focşănenii au fost la un pas să repete performanţa. Au eliminat pe KTE Tg. Secuiesc şi ACS Odorheiul Secuiesc şi au ajuns din nou în careul de aşi a Cupei. Au avut ghinionul să dea de formaţia mureşeană, City’us, singura care a putut să o învingă în această competiţie. Focşănenii au pierdut ambele manşe, dar au lăsat o impresie plăcută. Azi, jucătorii focşăneni se află în faţa unui nou început. După cele două victorii consecutive obţinute în campionat, cu Dava Deva şi Concordia Chiajna, fotbaliştii se gîndesc la un nou succes. “Meciul va fi televizat şi e normal să ne dorim să jucăm bine. Obiectivul este calificarea în faza următoare, la capătul unui meci ce nu va fi uşor”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Acesta se va baza în această seară  pe serviciile următorilor jucători: Borş, Olăraşu, Ilaş, Popa, Sava, Curteanu, Săraru, Alecsandrescu, Chivu, Ungureanu. Portarul Borş este incert pentru acest joc. Acesta a evoluat la iarbă, vinerea trecută, dar accidentarea sa nu este vindecată în totalitate. Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Robert Ghioane - Bacău şi Sebastian Captan - Galaţi. Rezervă este Emil Ganea - Oneşti. Observatorul jocului este Vasile Donţu - Galaţi. Partida va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 2. CSM Focşani va fi televizată şi în runda următoare, în campionat, cînd va evolua pe teren propriu, cu United Galaţi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.