Sport

Coloana de stiri sportive:Derută la Giurgiu după moartea lui Chauncey

Ziarul de Vrancea
12 oct 2011 689 vizualizări
Echipa de baschet masculin CSŞ Giurgiu şi-a amînat următoarele două meciuri din Divizia A, fiind pusă în pericol şi participarea mai departe în campionat, după decesul jucătorului american Hardy Chauncey.


Meciurile amînate sînt cel de sîmbătă, cu CSU Atlassib Sibiu şi cel de pe 19 octombrie, cu CSU Ploieşti.  Mai mult, conducerea echipei se confruntă cu incertitudine şi în privinţa continuării în Divizia A, în condiţiile în care ceilalţi jucători străini inclină să părăsească gruparea. Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la cîteva ore de la cîştigarea meciului cu Dinamo


Huliganii de la Frumuşica


Fotbalişti din cadrul echipei botoşănene Gloria Frumuşica din liga a V-a vor fi sancţionaţi cu suspendarea, iar terenul echipei ar putea fi suspendat după ce aceştia l-au bătut cu pumnii şi picioarele pe arbitrul unui meci cu CS Dante Botoşani nemulţumiţi că un jucător a fost eliminat. Astfel, arbitrul Andrei Baciu, în vîrstă de 17 ani (!), care a arbitrat, duminică, la Frumuşica, meciul din liga a V-a dintre echipa Gloria din localitate şi CS Dante Botoşani a fost bătut cu pumnii şi picioarele după ce a eliminat un jucător care adusese injurii arbitrului asistent. Arbitrul bătut intenţionează să depună plîngere penală pentru lovire."Deocamdată, am fost la medicul legist pentru că am dureri în urechea dreaptă şi în zona occipitală, dar intenţionez să merg şi la Poliţie pentru că nu este în regulă să iei bătaie pentru că vrei să iţi faci treaba", a declarat Andrei Baciu. Interesant este faptul că fotbaliştii huligani de la Frumuşica au pierdut meciul cuj 2-10!!!
Ne facem loc la curling
Romania a obţinut locul şase cu echipa masculină şi locul şapte cu echipa feminină la Campionatul European de curling, care s-a desfăşurat la Copenhaga. Romania a participat la Campionatul European de Curling cu trei echipe: formaţia masculină  (Allen Coliban, Bogdan Colceriu, Bogdan Taut, Adi Panaitescu şi Mihai Mardare), cea feminină (Crina Novac, Daiana Colceriu, Bianca Neagoe, Diana Butucea şi Ruxandra Dica) şi cea mixtă (Allen Coliban, Crina Novac, Bogdan Colceriu şi Daiana Colceriu). Echipa mixtă a Romaniei, deşi nu a obţinut o poziţie importantă, s-a remarcat prin succesul impotriva echipei Norvegiei cu scorul de 8-6 şi prin meciul exceptional făcut cu campioana ediţiei precedente, Scoţia, care a reuşit cu greu să se impună la diferenta de un punct, 8-7, prin ultima piatră a meciului. "Sîntem foarte mulţumiti de rezultatele obtinuţe şi de depăsirea obiectivului propus. Credem că anul viitor, la Erzurum, în Turcia, Romania va lupta pentru o medalie", a declarat Allen Coliban, preşedintele Federatiei Romane de Curling. Echipele Romaniei au fost pregătite de Sharon Delver Morrison, experimentată antrenoare canadiană.

Ţerbea a plătit cauţiunea


Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, eliberarea din arest a omului de afaceri Sorin Ţerbea, pentru o cauţiune de 35.000 de lei, însă decizia nu este definitivă, putînd fi contestată la Curtea de Apel. Avocaţii lui Ţerbea au depus în instanţă documentul care arată că a fost plătită la Trezorerie cauţiunea de 35.000 de lei stabilită marţi de instanţă. Aceştia au prezentat apoi argumentele privind eliberarea omului de afaceri. După deliberări, instanţa a admis cererea de eliberare pe cauţiune a lui Sorin Ţerbea, în dosarul de corupţie în care este cercetat alături de fostul şef al arbitrilor Vasile Avram.  Soluţia poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.


Tecău continuă la Shanghai


Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numărul 8, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Shanghai (China), dotat cu premii în valoare totală de 3.240.000 de dolari. Tecău şi Lindstedt au învins, în turul doi, cu scorul de 7-6, 7-5, după o oră şi 30 de minute, cuplul Eric Butorac/Jean Julien Rojer (SUA/Antilele Olandeze). În sferturile de finală, Horia Tecău şi Robert Lindstedt vor întîlni perechea Michael Llodra/Nenad Zimonjic (Franţa/Serbia), cap de serie numărul 3, care a trecut, cu scorul de 5-7, 6-3, 10-6, de cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini.

Capi de serie la baraj


Echipele naţionale ale Croaţiei, Portugaliei, Cehiei şi Irlandei vor fi capi de serie la tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj care vor decide ultimele patru calificate la turneul final al Campionatului European din 2012, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. În urma a doua vor fi celelalte patru reprezentative calificate la baraj, Turcia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Estonia. Tragerea la sorţi pentru barajul de calificare la Euro-2012 va avea loc astăzi de la ora 14.00, la Cracovia, iar meciurile sînt programate la 11/12 noiembrie (turul), respectiv 15 noiembrie (returul). Pînă în acest moment la turneul final sînt calificate 12 selecţionate: Ucraina, Polonia (ţări organizatoare), Germania, Spania, Italia, Olanda, Anglia, Rusia, Franţa, Suedia, Grecia, Danemarca

Aşii posesiei


Primul gol al echipei Spaniei în meciul cu selecţionata Scoţiei, marcat de David Silva, în minutul 6, a venit după 42 de atingeri de balon ale jucătorilor spaniloli, la această fază campionii mondiali şi europeni nepermiţînd scoţienilor să atingă mingea timp de un minut şi 34 de secunde. Conform publicaţiei As, balonul a trecut, la faza respectivă, pe la toţi cei 11 componenţi ai naţionalei Spaniei aflaţi în teren.  Meciul Spania - Scoţia s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea ibericilor. As reaminteşte că în meciul cu cu Cehia, de vineri, scor 2-0, tot din preliminariile Euro-2012, jucătorii spanioli au avut 1.149 de pase, faţă de 293 ale adversarilor, adică cu 856 mai mult. în timpul primei reprize, Spania a avut posesia 80 la sută, iar în a doua 77 la sută.

Venezuela bate Argentina!


Echipa Argentinei a suferit o surprinzătoare înfrîngere, la Puerto de la Cruz, în runda a doua a grupei sud-americane de calificare la Cupa Mondială din 2014. Argentina, cu Messi, Higuain, di Maria şi Mascherano titulari, au fost învinşi de echipa Venezuelei cu scorul de 0-1, prin golul marcat de Amorebieta în min. 64. Celelalte rezultate ale etapei au fost: Bolivia – Columbia 1-2; Chile – Peru 4-2 şi Paraguay – Uruguay 1-1. În prima rundă s-au înregistrat rezultatele: Ecuador – Venezuela 2-0; Uruguay – Bolivia 4-2; Argentina – Chile 4-1 şi Peru – Paraguay 2-0. În clasamentul grupei, conduce după două etape, Uruguay cu 4 puncte.

Se retrag liderii sîrbi

Mijlocaşul selecţionatei Serbiei şi al echipei Internazionale Milano, Dejan Stankovic, în vîrstă de 33 de ani, a anunţat că se retrage din naţională, după eliminarea de la Euro-2012, a anunţat, ieri, cotidianul Sportski Zurnal. "Pentru mine a fost ultimul meci în competiţie oficială cu naţionala, mai aştept o partidă de retragere şi gata", a declarat Stankovic după înfrîngerea în faţa Sloveniei, scor 0-1, sinonimă cu eliminarea de la Euro 2012 din Ucraina şi Polonia, experimentatul internaţional ratînd un penalty în acest joc. Stankovic a debutat la 27 aprilie 1998 în meciul cu naţionala Coreei de Sud, cîştigat de sîrbi, scor 3-1, la Belgrad. El a disputat 102 meciuri în echipa naţională, egalînd recordul atacantului Savo Milosevic, şi a marcat 15 goluri. Fundaşul Nemanja Vidic, căpitan la Manchester United, în vîrstă de 30 de ani, a lăsat să se înţeleagă că ar putea urma exemplul lui Stankovic. "Este momentul întineririi lotului, unii jucători trebuie să se retragă", a declarat Vidic.


Cea mai rapidă eliminare


Fundaşul naţionalei Bahrainului Rashed Al Hooti a fost eliminat în secunda 47 a meciului pierdut cu Iran, scor 0-6, din preliminariile asiatice pentru Cupa Mondială, cartonaşul roşu fiind cel mai rapid primit de un jucător în meciurile internaţionale interţări, informează The Sun. Arbitrul australian Peter Green l-a eliminat pe Al Hooti după o intrare prin alunecare asupra lui Andranik Teimourian. Jucătorul din Bahrain l-a faultat pe Teymourian în secunda 33 a meciului. După trei meciuri în grupa E a preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială, Iran conduce în clasament cu şapte puncte. Bahrain, cu patru puncte, ocupă poziţia a treia, penultima a grupei.

Lomu a fost externat


Legendarul rugbist neo-zeelandez Jonah Lomu, spitalizat de 16 zile din cauza unor probleme renale, a fost externat de la Auckland City Hospital, a anunţat, ieri, publicaţia The New Zealand Herald. În timpul spitalizării el a făcut dializă zilnic, în încercarea de a i se salva un rinichi, transplat în 2004. La 2 octombrie, soţia lui Lomu afirmase că el ar putea nevoie de un nou transplant.  Fostul internaţional a fost supus unui transplant de rinichi, în iulie 2004, la nouă ani după ce a fost diagnosticat cu sindrom nefrotic. El era spitalizat de la 23 septembrie la Auckland City Hospital. Considerat primul "star" planetar din rugby, Jonah Lomu a participat la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, din 9 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.