Sport

Trei biserici din lemn au fost restaurate. Urmează alte trei

Sorin Tudose
11 oct 2011 857 vizualizări
Reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură Vrancea au particpat zilele trecute la recepţia lucrărilor de restaurare şi consolidare a bisericilor de lemn “Sf. Ioan Botezătorul” din Chiţcani, Moviliţa, “Adormirea Maicii Domnului” din Lărgăşeni, Corbiţa, respectiv “Cuvioasa Paraschiva” din Mătăcina, Valea Sării.

“Bisericile au fost restaurate prin Programul Naţional de Restaurare (PNR) pentru cele trei lăcaşuri de cult fiind aprobată anul trecut 1,2 milioane lei. Lucrările au fost realizate de o firmă din Ardeal ce are ca profil restaurarea bisericilor din lemn şi sînt de o calitate foarte bună. Cine vrea să facă o comparaţie cu bisericile înainte şi după lucrări poate intra pe site-ul nostru la lăcaşuri de cult respectiv noutăţi”, ne-au spus reprezentanţii instituţiei. Simboluri ale culturii şi spiritualităţii româneşti, bisericile de lemn reprezintă o prioritate a Direcţiei pentru Cultură Vrancea, care a propus deja un nou lot de lăcaşuri de cult pentru a intra în PNR. Mai exact, pentru cea de-a II-a etapă au fost propuse bisericile “Sf. Nicolae” din Străoane, “Adormirea Maicii Domnului” din Mănăstioara, Fitioneşti şi “Sf. Nicolae” din Angheleşti – Rugineşti. Pentru perioada imediat următoare, instituţia de conservare a culturii vrîncene are ca obiectiv introducerea pe Lista Monumentelor Istorice (LMI) a bisericii din satul Poiana, comuna Vrîncioaia, precum şi reintroducerea pe LMI a bisericii de lemn “Mănăstirea Buluc”. (Sorin TUDOSE) 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.