Sport

Nori negri pe capul lui Săpunaru

Ziarul de Vrancea
11 oct 2011 922 vizualizări
Fundaşul Cristian Săpunaru riscă închisoarea în Portugalia, după ce Ministerul Public cere acuzarea romanului de vătămare corporală, în urma incidentului din 2009, de la meciul Benfica - FC Porto.

Conform presei portugheze, alţi patru coechipieri ai lui Săpunaru Hulk, Helton, Rodriguez şi Fucile riscă trei ani de închisoare. Pentru Săpunaru, care are două capete de acuzare, procuratura cere ca pedeapsa să fie mai mică de cinci ani, deoarece nu are antecendente penale.
Ministerul Public susţine că jucătorii i-au agresat pe agenţii Ricardo Silva şi Sandro Correia, acţionînd în "formă deliberată, dorind şi reuşind să-i molesteze fizic pe cei doi". Conform presei portugheze, Săpunaru l-a lovit pe Sandro Correia în cap şi la abdomen, iar Hulk doar la abdomen.


Adversari pentru handbaliste


Echipele de handbal feminin U Jolidon Cluj şi Oţelul Galaţi şi-au aflat, ieri, adversarele din turul trei al Cupei Cupelor, la tragerea la sorţi de la Viena.  Oţelul Galaţi va întîlni formaţia macedoneană Metalurg Skopje, iar U Jolidon Cluj se va duela cu norvegienele de la Levanger HK, ambele echipe urmînd a disputa manşa tur, pe teren propriu, în 5-6 noiembrie. Returul este programat după o săptămînă, în deplasare.  în turul doi al Cupei Cupelor, Oţelul Galaţi a eliminat formaţia din Kosovo, KF Kastrioti, în timp ce vicecampioana U Jolidon Cluj a intrat direct în turul trei, după ce a fost eliminată în turul secund al Ligii Campionilor.

“Lippi” la Mioveni


Tehnicianul Mihai Stoichiţă, care în ultimele trei săptămîni s-a ocupat de echipa CS Mioveni din postura de consilier, a devenit oficial antrenor principal semnînd, ieri, un contract valabil pînă la sfîrşitul acestui sezon cu gruparea argeşeană. Obiectivul tehnicianului va fi salvarea de la retrogradare. Stoichiţă va fi ajutat la CS Mioveni de secunzii Mihai Stoica şi Constantin Stancu, şi cu antrenorul de portari Nicolae Bratu. Mihai Stoichiţă s-a ocupat de pregătirea echipei încă de acum trei săptămîni, cînd Ilie Stan a renunţat la funcţia de antrenor principal. în perioadă, Stoichiţă a condus antrenamentele, a alcătuit echipa şi a comandat schimbările, la fel cum a făcut Cosmin Olăroiu cu Steaua în finalul sezonului trecut.
Antal a fost iertat
Mijlocaşul Liviu Antal a fost reprimit la prima echipă a Oţelului Galaţi, după ce timp de două săptămîni a fost trimis la Oţelul II.  "Sper că a înţeles ceva din această experienţă şi nu va mai repeta greşelile pe care le-a făcut", a declarat Dorinel Munteanu, antrenorul echipei gălăţene.  Antal şi Samuel Cojoc au fost excluşi din lotul primei echipe după ce au fost acuzaţi de acte de indisciplină. Dacă în cazul lui Antal s-a hotărît ca el să revină la antrenamentele primei echipe, Cojoc va mai avea de aşteptat, o decizie în ceea ce-l priveşte urmînd a fi luată peste cîteva zile. Cei doi nu se află la prima experienţă de acest gen, ei mai fiind excluşi şi în primăvara acestui an, tot din motive de indisciplină.

NBA, în blocaj


NBA a anulat, ieri, primele două săptămîni ale sezonului regulat 2011/2012 deoarece proprietarii cluburilor şi jucătorii nu s-au înţeles în privinţa unui nou acord de munca. "Avem dezacorduri pe toate planurile", a declarat patronul NBA, David Stern. "Nu sîntem la stadiul la care se poate găsi un acord cu NBA", a declarat preşedintele sindicatului jucătorilor (NBAPA), Derek Fisher, care evoluează la Los Angeles Lakers. Sezonul regulat nu va începe aşadar la 1 noiembrie. Greva actuală, care durează de la 1 iulie, a fost decretată de proprietari cînd precedentul acord colectiv a expirat. Este pentru a doua oară cînd se anulează meciuri din NBA, după ce în 1998-1999 sezonul a fost redus la 50 de meciuri (din 82) per echipă, tot din cauza unei greve.


Demis după calificare


Selecţionerul italian al Zambiei, Dario Bonetti, a fost demis, luni, la două zile după ce a calificat echipa la Cupa Africii pe Naţiuni (CAN-2012), a anunţat federaţia naţională. Bonetti a devenit selecţionerul Zambiei în iulie 2010, în locul francezului Hervé Renard, el semnînd un contract pe doi ani. Zambia a încheiat, sîmbătă, pe primul loc în grupa C de calificare la CAN-2012, cu patru victorii, o remiză şi o înfrîngere, adversarele sale fiind Libia, Mozambic şi Insulele Comore.  În 2009, Dario Bonetti a antrenat şi echipa Dinamo Bucureşti.
De la maraton, la maternitate
Amber Miller, o americancă în vîrstă de 27 de ani a născut o fetiţă, June, la şapte ore după ce a alergat la maratonul de la Chicago, a anunţat cotidianul Daily Herald. "A fost cea mai lungă zi din viaţa mea. Sînt încîntată, dar foarte obosită. La cîteva minute după ce am încheiat cursa, contracţiile au fost mai puternice decît de obicei şi am înţeles ce se întîmplă. Cînd au devenit regulate, am luat un sandviş şi am plecat la spital", a declarat Amber Miller, care era însărcinată în 39 de săptămîni. Amber Miller, care participa la al optulea maraton, a primit autorizaţia de la medicul său pentru a participa la cursă, condiţia fiind însă să alterneze între marş şi alergare.  Miller a încheiat cei 42,195 km în 6 ore şi 25 de minute. Fetiţa sa s-a născut şapte ore mai tîrziu şi a avut 3,5 kilograme.


Din cauza tatuajului


Poliţia religioasă din Arabia Saudită l-a reţinut pentru cîteva ore pe fotbalistul columbian Juan Pablo Pino, aflat la cumpărături într-un complex comercial alături de soţia sa, deoarece avea o cămaşă fără mîneci, care permitea vederea unui tatuaj. Fotbalistul de 24 de ani, care joacă la echipa Al-Nasr, se afla în mall alături de soţia sa însărcinată în momentul în care mai multe persoane au început să-l insulte din cauza tatuajului, care îl reprezintă pe Iisus Hristos, lucru ce a atras atenţia poliţiei religioase, însărcinată cu respectarea regulilor în regatul saudit.  Într-o declaraţie transmisă de club, Pino şi-a exprimat "profunda tristeţe" pentru ceea ce s-a întîmplat şi a dat asigurări că respectă legile ţării. El a menţionat că a achiziţionat un costum şi pentru soţia sa, pentru ca aceasta să poată ieşi pe stradă "într-un mod respectuos".


Ambiţiosul Mourinho


Tehnicianul formaţiei Real Madrid, José Mourinho, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului turc Hürriyet, că vrea să cîştige Liga Campionilor pentru a treia oară, cu o a treia echipă, şi este convins de reuşită. "Mi-ar plăcea să cîştig Liga Campionilor pentru a treia oară cu o a treia echipă, iar în acest mod numele meu va avea un loc special în istoria fotbalului. Voi reuşi acest lucru", a declarat Mourinho, care a cîştigat Liga Campionilor în 2004 cu FC Porto şi în 2009 cu Internazionale Milano.  Pentru Mourinho nu este complicat să conducă un vestiar plin de vedete: "Jucătorii mă respectă. Ei se văd ca nişte vedete ale fotbalului şi mă văd şi pe mine la fel. Nu este uşor să conduci un astfel de vestiar dacă nu eşti la fel. Nu există nici o diferenţă de statut între mine şi ei".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.