Sport

Coloana de stiri sportive: Ambele echipe de gimnastică merg la JO

Ziarul de Vrancea
10 oct 2011 647 vizualizări
Gimnaştii romani s-au calificat în finala pe echipe, la CM de la Tokyo, de pe locul 7, cu un total de 350.900 puncte, clasamentul fiind decis ieri, după ce au concurat sportivii din ultimele patru subdiviziuni.

La încheierea concursului de calificări, echipa Romaniei s-a clasat pe locul VII, clasamentul complet fiind următorul: Japonia 364.291 puncte, SUA 361.583, China 359.126, Germania 354.132, Rusia 353.725, Coreea de Sud 351.331, Romania 350.900 şi Ucraina 350.434. Datorită clasării în primele opt locuri, gimnaştii romani au obţinut şi calificarea pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Londra. Romania va fi prezentă la JO de la Londra şi cu echipa feminină, care a obţinut calificarea de pe locul patru, gimnastele tricolore urmînd să evolueze astăzi, în finala pe echipe, de la CM din Japonia.


Meci cu cocoşii tineri


Astăzi, de la ora 19:00, echipa de tineret under 21 a Romaniei, dispută un meci foarte important, întîlnind, la Piatra Neamţ, selecţionata similară a Franţei. Naţionala de tineret a Romaniei nu a cîştigat nici un meci în faţa francezilor, reuşind doar trei remize din opt jocuri disputate. Primul meci disputat între cele două echipe s-a disputat la Toulon la 11 mai 1980 şi a fost cîştigat de Franţa cu 2-0, iar ultima partidă, care a avut loc la Iaşi, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Îîn clasamentul grupei a IX-a a preliminariilor CE, selecţionata pregătită de Emil Săndoi ocupă locul al doilea, cu 5 puncte, pe prima poziţie aflîndu-se naţionala Slovaciei, cu 6 puncte. Franţa ocupă locul trei, cu 3 puncte, fiind urmată de Kazahstan, cu două puncte. Ultima poziţie e ocupată de Letonia, care nu a acumulat nici un punct.


Platini, la conducerea FIFA?


Germanul Franz Beckenbauer a declarat într-un interviu apărut, ieri, în publicaţia Kicker, că următorul preşedinte al FIFA va fi, în opinia sa, francezul Michel Platini, care face "o treabă foarte bună" la conducerea UEFA. "Cred că Platini va fi următorul preşedinte al FIFA. Pînă la urmă Sepp Blatter nu va mai candida, din cauza vîrstei", a spus Beckenbauer, precizînd că Platini "se luptă şi îşi face ascultate ideile". La sfîrşitul lunii august, Michel Platini a refuzat să se pronunţe în privinţa unei eventuale candidaturi a sa pentru postul de preşedinte al FIFA, în 2015. Joseph Blatter, în vîrstă de 75 de ani, a fost reales la conducerea FIFA, la 1 iunie, pentru al patrulea şi ultimul mandat al său de patru ani.


Propunerea naţiunilor majore


Cele zece naţiuni majore din rugby, ale căror reprezentanţi s-au reunit, ieri, la Auckland, au propus International Board (IRB) ca meciurile lor de la ediţia următoare a Cupei Mondiale (2015, Anglia) să se dispute la mijlocul săptămînii. "Naţiunile majore, reunite luni la Auckland au propus International Board ca meciurile lor să se dispute la mijlocul săptămînii, la ediţia următoare a Cupei Mondiale, pentru a asigura echilibrul cu naţiunile medii şi cu cele minore", se arată într-un comunicat al IRB. Programarea meciurilor la mijlocul săptămînii doar pentru naţiunile mijlocii şi medii, în prima fază a Cupei Mondiale din Noua Zeelandă, a atras numeroase critici din partea echipelor care au fost nevoite să joace o partidă la patru zile. Această propunere urmează să fie evaluată şi eventual aprobată de Comitetul Executiv sau de Consiliul IRB. Naţiunile majore din rugby - nivelul 1 - sînt Anglia, Ţara Galilor, Scoţia, Irlanda, Franţa, Italia, Noua Zeelandă, Australia, Argentina şi Africa de Sud.


Favoriţi, eliminaţi la CAN


Echipele naţionale ale Camerunului, Egiptului, Nigeriei, Africii de Sud şi Algeriei, au ratat calificarea la Cupa Africii pe Naţiuni din 2012, în urma rezultatelor înregistrate în preliminariile care s-au încheiat duminică. Cele 16 reprezentative calificate la turneul final sînt următoarele: Guineea Ecuatorială, Gabon (ţări organizatoare), Angola, Botswana, Burkina Faso, Coasta de Fildeş, Ghana, Guineea, Libia, Mali, Niger, Senegal, Tunisia, Zambia, Sudan şi Maroc. Tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final va avea loc la 29 octombrie. Turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni din 2012, din Guineea Ecuatorială şi Gabon, se va desfăşura în perioada 21 ianuarie - 12 februarie.

Onoruri pentru Katarina


Fosta patinatoare Katarina Witt, dublă campioană olimpică la patinaj artistic (1984 şi 1988), este prima femeie care a obţinut statutul de "legendă a sportului" în Germania. Katarina Witt, în vîrstă de 45 de ani, va fi onorată la 5 noiembrie, la Frankfurt. Katarina Witt se alătură altor patru compatrioţi de renume: foştii fotbalişti Franz Beckenbauer şi Oliver Kahn, fostului tenisman Boris Becker şi antrenorului de handbal Heiner Brand.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.