Sport

Mădălina Giugea, campioană mondială de karate

Dan Chiriac
9 oct 2011 4829 vizualizări
Aceasta a obţinut titlul suprem în Germania u fratele său, Robert, a părăsit competiţia din primul tur

Sportiva focşăneană Mădălina Giurgea a devenit campioană mondială la karate. Legitimată la CS Unirea Focşani, Mădălina Giurgea a făcut un concurs de excepţie în Germania şi a adus titlul mondial la Focşani. Acesta a avut dispute foarte grele cu adversarele sale la competiţia ce s-a desfăşurat timp de patru zile în Germania. Deşi a avut momente grele în concurs, sportiva a trecut peste ele şi a ajuns în marea finală, unde a obţinut o victorie mare. Mădălina Giurgea a reuşit prin rezultatul obţinut în Germania să-şi depăşească rezultatul din luna aprilie 2011 cînd a devenit vicecampioană europeană. Mădălina Giurgea a fost însoţită la acest concurs de fratele său, Robert Giurgea, care a intrat la rîndul său pe saltea. Deşi este multiplu medaliat la mondiale şi europene, Robert Giurgea nu a mai reuşit de această dată să urce pe podium, pierzînd din primele tururi. Cei doi sportivi sînt pregătiţi de tatăl lor, antrenorul Aurel Giurgea, de la CS Unirea Focşani. De altfel, Mădălina Giurgea a ajuns la sală la vîrsta de 10 ani, fiind îndrumată de familie. Aceasta are centura albastră şi a obţinut în decursul timpului două medalii de aur la campionatele naţionale, dar şi alte distincţii importante la concursurile naţionale şi internaţionale. Sportiva a spus de multe ori că aceste succese le datorează tatălui său, cea care a iniţiat-o în acest sport, la vîrsta de şase ani. Campionatele mondiale de karate continuă în Germania, unde iau parte 11 karatişti de la cluburile din Focşani şi Panciu. Clubul CSM Focşani 2007 va fi reprezentat la Campionatele mondiale de Andreea Arginteanu, Mădălin Enache şi Bogdan Alpreotesei. Clubul Sportiv Kazumi Panciu, al cărui antrenor este profesorul Marius Cojocaru, are şase sportivi: Maria Cristina Surugiu, Eduard Crucianu, Georgiana Cociorbă, Andrei Octavian Coroiu, Sebastian Gabriel Păucă şi Dorinel Ciolan. Întrecerile mondiale vor continua şi azi. (Dan CHIRIAC)

Trei medalii de bronz pentru judoka la naţionalele de la Sibiu


Judoka de la cluburile CSM 2007 LPS Focşani şi CS Unirea Focşani s-au întors cu trei medalii de la faza naţională a campionatelor de judo sub 20 de ani. Întrecerile au avut loc la finalul săptămînii trecute la Sibiu. Sîmbătă, în concursul pe echipe, CSM LPS Focşani s-a clasat pe treapta a treia a podiumului şi a intrat în posesia medaliei de bronz. Echipa focşăneană este compusă din Ginu Vlase, Gavril Gabriel, Alexandru Munteanu, Alin Anghel, George Neagu, Alexandru Mînea şi Bogdan Badiu. Ieri dimineaţă, în sala „Transilvania” din Sibiu a avut loc campionatul naţional ne-waza, unde sportivii de la LPS CSM au obţinut alte două medalii de bronz prin George Neagu, la plus 81 de kilograme şi Alexandru Munteanu la 81 de kilograme. Alţi doi sportivi de la clubul focşănean  s-au clasat pe locul cinci, Bogdan Badiu la plus 81de kilograme şi Ginu Vlase, la 66 de kilograme. Delegaţia focşăneană a obţinut şi două locuri şapte - Alin Anghel - CSM LPS şi Claudiu Parnea - CS Unirea Focşani. Antrenori la CSM LPS Focşani sînt Stănică Grosu, Marinel Palade, Iulian Surlă şi Dumitru Zisu, iar la CS Unirea Focşani, Adrian Moldoveanu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
madalina, acum 3523 zile, 22 ore, 20 minute, 36 secunde
multumim! stim! din pacate nu este un sport olimpic si castigatorii nu sunt premiati la adevarata lor valoare, insa tot raul spre bine!!!
gabi , acum 4571 zile, 3 ore, 34 minute, 16 secunde
Felicitari , meritati mai mult dar guvernantii nu au grija de voi , la mai multe medalii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.