Sport

Stiri din sportul intern si international pe scurt:Juratoni a rămas cu bronzul

Ziarul de Vrancea
7 oct 2011 887 vizualizări
Pugilistul roman Bogdan Juratoni a fost eliminat, ieri, în semifinalele categoriei 75 de kilograme a Campionatelor Mondiale de Box ce se desfăşoară la Baku (Azerbaidjan), de ucraineanul Evhen Hrîtov, obţinînd astfel medalia de bronz.

Juratoni a fost dominat primele două reprize de boxerul ucrainean, care s-a apărat foarte bine în următoarele şi a cîştigat cu 14-9.  Bogdan Juratoni este singurul pugilist roman ce şi-a asigurat calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Londra în urma acestei ediţii a Campionatelor Mondiale. În finala competiţiei, Kitrov îl va întîlni pe  Ryota Murata (primul japonez ajuns într-o finală de campionat mondial), care a trecut cu scorul de 24-11 de brazilianul Esquiva Falcao Florentino.


 “Naşul” şi dosarul Euro 2012


Direcţia Naţională Anticorupţie continuă cercetările în cazul privind presupuse fapte de corupţie în urma cărora anumiţi membri ai Comitetului Executiv al UEFA ar fi favorizat, la desemnarea gazdelor Campionatului European de fotbal din anul 2012, două ţări în detrimentul alteia. În urma unei solicitări a agenţiei MEDIAFAX referitoare la stadiul cercetărilor în cazul presupusei mite în care ar fi implicat preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, DNA a comunicat: "Informaţii suplimentare comunicatului din data de 29 octombrie 2010 nu sînt publice în acest moment, în conformitate cu prevederile articolului 12, alineatul 1, literele e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public". Concret, DNA îşi continuă investigaţiile în cazul deschis în urmă cu un an.


Încotro, Cristi Chivu?


Fostul impresar Ioan Becali a declarat pentru site-ul interistaweb.com că nu ştie dacă gruparea Internazionale Milano intenţionează să îi prelungească înţelegerea fundaşului Cristian Chivu şi a precizat că va avea o discuţie în acest sens în noiembrie sau cel tîrziu în luna decembrie. "Nu ştiu dacă Inter intenţionează să îi prelungească înţelegerea lui Chivu. Acum clubul se află într-o perioadă dificilă şi contractele sînt ultimele la care s-ar gîndi. Spre noiembrie sau cel tîrziu în decembrie vom discuta, dar acum e încă devreme, mai întîi trebuie să rezolve alte probleme. Chivu este unul de-al lor, clubul se va gîndi bine", a spus Becali. Cristian Chivu are contract cu Internazionale Milano pînă în 30 iunie 2012.

Adversar prea puternic


Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa a fost învinsă, joi, la Buzău, de formaţia germană HSV Hamburg, scor 26-34 (12-17), în cea de-a doua partidă din grupa C a Ligii Campionilor. HCM a debutat ezitant, dar a reuşit după 9 minute să se instaleze la conducere, 4-2. Germanii au  egalat rapid şi au trecut la conducere, ajungînd la un avantaj de şase goluri în min. 20, diferenţa crescînd pînă la final, în ciuda unor momente bune de joc ale constănţenilor în repriza a doua. Pentru CSM au marcat: Csepreghi 5, Sabou 4, Angelovski 3, Sadoveac 3, Irimescu 3, Riganas 2, Toma 2, Buricea 2, Novanc 2, Şimicu 1. Următorul meci din grupă al constănţenilor  va avea loc pe 13 octombrie, pe teren propriu, cu Cimos Koper.


Polonezii ca romanii


Trei arbitri polonezi au fost reţinuţi în cadrul unei anchete privind meciuri aranjate în liga a treia a campionatului, în timpul sezonului 2004-2005, a anunţat, poliţia anticorupţie, citată de agenţia de presă PAP. Doi dintre suspecţi arbitrează meciuri în prima ligă poloneză, iar un alt treilea în liga a doua. Identitatea lor nu a fost dezvăluită. Numeroase scandaluri de corupţie au afectat imaginea fotbalului polonez în ultimii ani, iar poliţia a declanşat zeci de anchete din 2005, printre inculpaţi numărîndu-se jucărori, arbitri şi conducători de cluburi. Pedepsele dictate au fost de pînă la 4 ani de închisoare, precum şi amenzi drastice. Polonia va organiza, în colaborare cu Ucraina, ediţia din 2012 a Campionatului European de fotbal.

Robben s-a operat


Internaţionalul olandez Arjen Robben, care se confrunta de cîteva săptămîni cu probleme la aductori şi avea pubalgie, a fost operat cu succes, ieri, la München, a anunţat clubul Bayern. Robben a părăsit, joi, cantonamentul selecţionatei Olandei pentru a reveni la München, unde a fost examinat de medicul clubului. "Sînt îngrijorat. Nu ştiu exact care este situaţia mea medicală şi este iritant. Este o problemă complicată. Nimeni nu îmi spune exact ce trebuie să fac", a declarat Robben pentru agenţia olandeză ANP. Robben a ratat mai multe meciuri în acest sezon, din cauza unor accidentări la aductori şi a unei pubalgii.



Djokovic ratează Shanghai


Sîrbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial, care are probleme la spate, nu s-a recuperat suficient şi nu va participa la Masters 1000 de la Shanghai (9-16 octombrie), au anunţat organizatorii. "Am făcut noi teste în această săptămînă, dar nu sînt prea bune aşa că va trebui să-mi continui recuperarea", a declarat Djokovic. Pe lîngă Djokovic, de la Masters 1000 vor mai absenta elveţianul Roger Federer, suedezul Robin Söderling, francezii Richard Gasquet şi Gaál Monfils.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.