Sport

Coloana de stiri sportive: Grupă grea la Liga Mondială

Ziarul de Vrancea
6 oct 2011 448 vizualizări
Naţionala de polo a Romaniei va debuta în grupele europene ale Ligii Mondiale în 15 noiembrie, fiind repartizată în grupa, A, împreună cu Spania şi Grecia.


 Calificările pentru turneul final al Ligii Mondiale vor debuta luna viitoare, în Europa urmînd să ia startul nouă echipe naţionale. În celelalte trei grupe vor participa Croaţia, FR Macedonia, Germania (B), Italia, Marea Britanie, Rucia (C).  În preliminarii nu vor lua startul deţinătoarea trofeului Serbia, şi Muntenegru, care au declinat participarea.  Partidele se vor juca tur-retur, în 15 noiembrie, 6 decembrie, 7 ianuarie, 21 februarie 2012, 6 martie şi 20 martie. Turneul final va avea loc între 12-17 iunie 2012, doar prima clasată urmînd a se califica. La turneul final vor mai lua parte, în afara celor trei echipe europene, două din calificările Pan-Americane şi două din Asia-Oceania, plus naţiunea organizatoare, care nu a fost încă desemnată.


Atleţii europeni ai anului


Sportivul britanic Mo Farah, campion mondial în proba de 5.000 de metri în luna august, a fost desemnat, ieri, atletul european al anului, a anunţat Federaţia Europeană de Atletism. Farah, în vîrstă de 28 de ani, a mai cîştigat medalia de argint în proba de 10.000 de metri de la Mondialele de la Daegu. Sportivul de origine somaleză i-a devansat în această ierarhie pe sprinterul francez Christophe Lemaître, medaliat cu bronz în proba de 200 de metri şi pe campionul mondial la 400 m garduri, britanicul David Greene.  Cea mai bună altetă a anului a fost desemnată rusoaica Maria Savinova, campioană mondială în proba de 800 de metri. Farah şi Savinova îşi vor primi premiile în cadrul unei gale ce va avea loc la 15 octombrie în Spania.


Trei centuri la bătaie


Pugilistul ucrainean Vadimir Kliciko, deţinător al centurilor WBA, IBF şi WBO la categoria grea, îşi va pune titlurile în joc împotriva francezului Jean-Marc Mormeck, în data de 10 decembrie, la Düsseldorf, a anunţat boxerul din Franţa. Kliciko, în vîrstă de 35 de ani, nu a mai urcat în ring pentru un meci oficial de la victoria sa şi unificarea centurilor WBA, IBF şi WBO, în luna iulie, în faţa britanicului David Haye. Ucraineanul a obţinut pînă în prezent 56 de victorii, dintre care 49 prin KO, şi trei înfrîngeri. Centura WBC la categoria grea este deţinută de fratele său, Vitali, în vîrstă de 40 de ani. Mormeck, 39 de ani, actual deţinător al titlului NABA (nord-american) la categoria grea, are un palmares de 36 de victorii (22 prin KO) şi patru înfrîngeri.


Dacă nu-i Forlan, merge şi Anelka!


Clubul cecen Terek Groznîi vrea să îl achiziţioneze, pînă în iarnă, pe atacantul echipei Chelsea Londra, Nicolas Anelka, care nu s-ar împotrivi unui transfer în Rusia. Potrivit unei surse din cadrul clubului, după ce nu a reuşit să ajungă la un acord cu Diego Forlan (Internazionale Milano), Terek Groznîi "va face toate eforturile" pentru a-l achiziţiona pe atacantul francez. Nicolas Anelka, în vîrstă de 33 de ani, joacă la Chelsea din sezonul 2007/2008. El a înscris 59 de goluri pentru echipa londoneză. Terek Groznîi ocupă locul 12 în clasamentul campionatului rus, după 24 de etape


Barça, amendată


UEFA a amendat FC Barcelona cu 110.000 de euro pentru fumigenele aruncate de fani şi pentru că jucătorii antrenaţi de Josep Guardiola au intrat pe teren cu întîrziere în repriza a doua a Supercupei Europei, cîştigată în faţa formaţiei FC Porto, scor 2-0, la 26 august. Potrivit cotidianului As, mai mulţi catalani prezenţi la meciul de la Monte Carlo au aruncat cu fumigene. Pe de altă parte, faptul că jucătorii au intrat pe teren cu întîrziere în repriza secundă a avut efect asupra televizării partidei. FC Barcelona poate face apel la această decizie a Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA în termen de 10 zile.


Reîmprospătare la FFF


Fostul internaţional francez Willy Sagnol a fost numit în funcţia de manager al echipelor naţionale, iar Marcel Desailly, campion mondial în 1998, a devenit reprezentatul Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) în Africa, a anunţat preşedintele forului, Noël Le Graët. "I-am cerut lui Willy Sagnol să ni se alăture pentru a conduce echipele naţionale în calitate de manager", a declarat Le Graët, precizînd că Sagnol va fi responsabil pentru toate echipele naţionale masculine şi feminine ale Franţei, pînă la tineret (primele reprezentative masculină şi feminină, pregătite de Laurent Blanc, respectiv Bruno Bini, nu intră în competenţele lui Willy Sagnol). La rîndul său, Marcel Desailly "se va ocupa cu reprezentarea federaţiei în Africa"




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.