Sport

Un boxer roman la Olimpiadă

Ziarul de Vrancea
4 oct 2011 922 vizualizări
Bogdan Juratoni s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de box, după ce l-a învins pe puternicul cubanez Emilio Correa jr.

O surpriză a realizat pugilistul roman Bogdan Juratoni, care s-a calificat ieri în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Baku, la categoria mijlocie (75 kg). Juratoni l-a învins în optimi pe cubanezul Emilio Correa, vicecampion olimpic la Beijing şi medaliat cu bronz la CM din 2005, de la Myangyang (China) cu o decizie din 26-24. El devine primul pugilist roman calificat la Jocurile Olimpice, întrucît la categoriile 48-81 kg obţin accesul la Londra toţi sfert-finaliştii şi doi dintre cei calificaţi în optimi, în speţă cei învinşi în această fază de medaliaţii cu aur şi argint. Meciul a fost, în linii mari echilibrat, Juratoni remarcîndu-se prin combativitate şi reuşind chiar în repriza a doua să-l trimită la podea pe cubanez. Emilio Correa este fiul unui mare pugilist cu acelaşi nume, care a cîştigat titlul olimpic  în 1972, la München şi titlul mondial în 1974, la Havana. Dacă se va trece şi de sferturi, Bogdan Juratoni va avea asigurată medalia de bronz. Adversarul romanului în sferturi este experimentatul armean Andranik Hakobian (favorit nr. 2), care l-a învins cu o decizie de 18-12 pe polonezul Tomasz Jablonski. Deşi a realizat performanţa carierei la ediţia precedentă a Mondialelor (Milano 2009), cînd s-a calificat în finală, Hakobian nu este un boxer de neînvins. Învingătorul partidei de astăzi dintre Hakobian şi Juratoni va boxa în semifinală cu cel al partidei Aleksandr Drenovak (Serbia) – Evhen Hîtrov (Ucraina), sîrbul fiind învins de Bogdan chiar la Europenele din acest an, de la Ankara. Celelalte sferturi ale categoriei 75 kg sînt Ryota Murata (Japonia) – Darren O’Neill (Irlanda, nr. 8) şi Danabek Sujanov (Kazahstan) –Esquiva Falcao (Brazilia).
Preşedintele Federaţiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că speră ca alţi trei pugilişti romani să obţină calificarea pentru ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice. "Este o victorie mare, Correa este vicecampion olimpic, băiatul fostului campion olimpic Emilio Correa. Mă bucur că Juratoni s-a calificat, el este pregătit de Napoleon Gheorghe, cu care am investit împreună în el. Sper să se mai califice încă trei sportivi Mihai Nistor, care e încă în concurs, Răzvan Andreiana şi fratele lui Bogdan, Cezar, la următoarele concursuri de calificare. Avem cîţiva copii de valoare. Acum trebuie să îi dau 10.000 de lei premiu lui Juratoni, pentru calificare", a spus Obreja.
În sesiunea de seară, a boxat şi celălalt roman rămas în concurs, supergreul Mihai Nistor, în faţa croatului Filip Hrgovic (nr. 4). Accederea în sferturi nu înseamnă, însă, pentru Nistor, calificarea la Olimpiadă, întrucît la 91 şi ^91 kg merg la Londra doar primii şase clasaţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.