Sport

Bolt contra Blake: nominalizările IAAF pentru titlul de cel mai bun atlet al anului

Ziarul de Vrancea
4 oct 2011 997 vizualizări
Sprinterii jamaicani Usain Bolt şi Yohan Blake se află pe lista nominalizaţilor pentru titlul de cel mai bun atlet al anului în 2011, distincţie ce va fi decernată în data de 12 noiembrie, a anunţat Federaţia Internaţională de Atletism.

Blake a cîştigat proba de 100 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale de la Daegu, în care Bolt a fost descalificat în finală pentru un start fals. Ceilalţi sportivi nominalizaţi sînt britanicul Mo Farah (medaliat cu aur în proba de 5.000 de metri şi cu argint la 10.000 de metri, la CM), kenyenii Patrick Makau (deţinătorul recordului mondial la maraton) şi David Rudisha (semifond), germanul Robert Harting (aruncarea discului), japonezul Koji Murofushi (aruncarea ciocanului), Kirani James din Grenada (campion mondial la 400 de metri) şi americanii Christian Taylor (triplusalt) şi Jesse Williams (săritura în înălţime).
Pentru titlul de cea mai bună atletă a anului au fost nominalizate sportivele ruse Tatiana Cernova (campioana mondială la heptatlon), Anna Cicerova (săritura în înălţime), Maria Abakumova (aruncarea suliţei), americancele Lashinda Demus (400 de metri garduri) şi Carmelita Jeter (sprint), neo-zeelandeza Valerie Adams (aruncarea greutăţii), jamaicana Veronica Brown (sprint), kenyanca Vivian Cheruiyot (campioana mondială la 5.000 de metri), Amantle Montsho din Botswana (campioana mondială la 400 de metri) şi australianca Sally Pearson (100 de metri graduri). Selecţia celor 20 de atleţi şi atlete a fost făcută de un juriu al IAAF format din opt experţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.