Sport

A băgat China în doliu

Ziarul de Vrancea
2 oct 2011 720 vizualizări
* Monica Niculescu a eliminat-o la Open-ul Chinei, pe cea mai bună jucătoare a gazdelor, Li Na, numărul cinci mondial * Alexandra Dulgheru şi Irina Begu au abandonat

* Jucătoarea romană de tenis Monica Niculescu (numărul 58 WTA) a învins-o pe numărul 5 mondial şi a patra favorită, chinezoaica Li Na, în primul tur la Openul Chinei, turneu de la Beijing dotat cu premii în valoare totală de 4.500.000 de dolari. Monica Niculescu, venită din calificări, a trecut de Li într-o oră şi 21 de minute, scor 6-4, 6-0.  În ultimul tur al calificărilor, romanca trecuse cu 7-6, 6-3 de japoneza Misaki Doi., În turul următor, Monica va întîlni o altă jucătoare venită din calificări, Chanelle Scheepers (Africa de Sud), care a dispus cu 6-0, 5-7, 6-0 de chinezoaica Hu Yueyue, posesoare a unui wild-card. "Sînt puţin surprinsă că am învins-o, dar cred că am jucat bine. Joci un meci şi trebuie să fie un cîştigător şi un învins. De data asta Li Na a pierdut şi îmi pare rău. Dar cred că am jucat mai bine. Am cîştigat. Sînt sigură că fanii ei s-au bucurat cînd a cîştigat la Roland Garros", a declarat Monica Niculescu. "Mi-am pierdut încrederea. Pe teren nu ştiam ce să fac. Mi-a fost greu să cîştig chiar şi un punct, i-am cerut antrenorului şi soţului meu, să-mi spună ce să fac. Ştiu că mi-a spus ceva bine, dar nu am fost în stare să pun în aplicare. Acesta este cel mai mare turneu din China. Mi-am dorit mai mult. Dar uneori pun prea multă presiune pe mine şi nu doar eu, ci este presiune şi din afară. Acum trebuie să mă pregătesc pentru sezonul viitor", a declarat Na Li. Li Na , cîştigătoare la Roland Garros şi superstar în China, a fost eliminată pentru a doua oară în primul tur al unui turneu în acest sezon, după ce a fost învinsă, la 30 august,  la US Open, de o altă sportivă din Romania, Simona Halep (53 WTA), scor 2-6, 5-7.
Din păcate, cele două jucătoare prezente pe tabloul principal, au fost nevoite să abandoneze. Alexandra Dulgheru (59 WTA) a acuzat dureri de genunchi la scorul de 6-2, 4-1 pentru adversara sa, Svetlana Kuzneţova (Rusia, cap de serie nr. 16). Irina Begu (38 WTA) s-a accidentat la umăr şi a abandonat după primul set al întîlnirii cu Sabine Lisicki, cîştigat de germană cu 6-2.
* Adrian Ungur s-a oprit în semifinalele turneului challenger de la Napoli, fiind învins cu 2-6, 4-6 de Alessandro Gianessi (Italia), Înfrîngerea vine după ce Ungur trecuse de favoritul nr. 2, Carlos Berlocq (Argentina), scor 3-6, 7-6, 6-2. Ungur a revenit după ce fusese condus cu 3-6, 3-5.
* Perechea Elena Bogdan/Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul unu, a cîştigat  turneul ITF de la Telavi (Georgia), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Ele au învins, în finală, cu scorul de 1-6, 6-1, 10-3, cuplul Ekaterine Gorgodze/Anastasia Grimalska (Georgia/Italia). La simplu, Alexandra Cadanţu a trecut în semifinale cu 6-3, 6-2 de Irina Hromaceva (Rusia), dar a pierdut finala la favorita nr. 4, Anastasia Panova (Rusia), care o învinsese în sferturi pe Mihaela Buzărnescu, a cincea favorită a competiţiei, cu scorul de 6-2, 7-6.  Cadanţu a pierdut finala cu 6-4, 1-6, 1-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.