Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
2 oct 2011 676 vizualizări
Juratoni merge mai departe

Al treilea pugilist roman care a trecut de primul tur al Campionatelor Mondiale de box de la Baku, este Bogdan Juratoni (75 kg), care l-a învins în primul meci, cu o decizie de 28-11 pe pugilistul croat Matej Duljic. Juratoni va evolua astăzi, în turul II, contra boxerului slovac Tibor Varga. Cel de-al doilea roman intrat, sîmbătă, în ring, Dragoş Marin (60 kg) a fost eliminat cu o decizie de 7-15 de englezul Martin Ward, fost campion european de tineret. În turul secund, mai sînt calificaţi Răzvan Andreana (56 kg), care-l va întîlni pe englezul Luke Campbell, şi Ionuţ Gheorghe (69 kg) care se va confrunta cu moldoveanul Vasili Belous. În afară de Marin, au mai părăsit competiţia, Ştefan Caşlarov (49 kg), Daniel Bădulescu (64 kg) şi Georginel Hău (81 kg), în timp ce supergreul Mihai Nistor a evoluat în gala de seară, împotriva ungurului Bence Bouquet.

Sîntem în elită, la futsal
Campioana Romaniei la futsal City'us Tîrgu Mureş s-a calificat, la Turneul de Elită a UEFA Futsal Cup 2011-2012, după disputarea căruia se vor stabili semifinalistele. Campioana Romaniei a ocupat poziţia a doua în grupa a cincea principală din cadrul UEFA Futsal Cup, în urma rezultatelor înregistrate în jocurile disputate în această săptămînă la Tîrgu Mureş. Astfel, mureşenii au învins cu 4-1 pe MNK Split (Croaţia), cu 7-1 pe FS Ilves Tampere (Finlanda) şi au pierdut cu 2-5 în faţa italienilor de la Marca Futsal, care au cîştigat grupa. Tragerea la sorţi pentru Turneul de Elită va avea loc pe 11 octombrie.

Oţelul reduce preţurile la Liga Campionilor
Clubul FC Oţelul a anunţat reduceri între 29 şi 60 la sută la biletele pentru următoarele două meciuri pe care formaţia gălăţeană le va disputa pe Arena Naţională în Liga Campionilor, cu Manchester United, respectiv FC Basel. Conform site-ului oficial, suporterii care au achiziţionat deja pachete de bilete sau bilete individuale vor avea posibilitatea să-şi recupereze diferenţa de bani printr-o procedură care va fi operaţională de pe 10 octombrie (mandat postal sau virament bancar). Există, de asemenea, posibilitatea ca suma economisită în urma reducerilor de preţ să fie folosită pentru achiziţia de bilete suplimentare la oricare dintre cele două meciuri ale echipei Oţelul de pe Arena Naţională. Echipa pregătită de Dorinel Munteanu a fost susţinută doar de aproximativ 7.000 de spectatori la meciul cu Benfica Lisabona, pierdut cu scorul de 0-1, marţi, în etapa a doua a grupei C a Ligi Campionilor. Meciul Oţelul - Manchester United va avea loc pe 18 octombrie, de la ora 21.45.

S-au stabilit sferturile
Ultimele rezultate din grupele Cupei Mondiale la rugby, desfăşurate în Noua Zeelandă: Tonga – Franţa 19-14 (!), Noua Zeelandă - Canada 79-15 (grupa A), Anglia – Scoţia 16-12; Argentina – Georgia 25-7 (grupa B); Australia – Rusia 68-22, Irlanda – Italia 36-6 (grupa C), Africa de Sud – Samoa 13-5Ţara Galilor – Fiji 66-0, (grupa D). În urma acestor scoruri, în sferturile de finală, care se vor disputa la sfîrşitul săptămînii viitoare, se vor disputa meciurile: Irlanda - Ţara Galilor, Anglia – Franţa (sîmbătă), Africa de Sud – Australia, Noua Zeelandă - Argentina (duminică).

Levi s-a dus în Cipru
Fostul tehnician al Stelei, Roni Levi, a semnat, sîmbătă, un contract pe un an cu gruparea cipriotă Anorthosis Famagusta, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. Roni Levi a demisionat de la Steaua în noaptea de joi spre vineri, după meciul cu AEK Larnaca, scor 1-1, din grupele Ligii Europa. În funcţia de antrenor principal al Stelei a fost numit, vineri, Ilie Stan.


Barça fără Cesc
Mijlocaşul spaniol al echipei FC Barcelona, Cesc Fabregas, a suferit o ruptură musculară la coapsă şi va fi indisponibil aproximativ trei săptămîni, a anunţat, sîmbătă, gruparea catalană. Internaţionalul spaniol s-a accidentat în timpul antrenamentului de sîmbătă dimineaţă, el suferind o ruptură musculară la coapsa dreapta. Fabregas va rata astfel două meciuri din campionat, cu Sporting Gijon şi Racing Santander, precum şi meciul cu Viktoria Plzen (Cehia) din Liga Campionilor.

Cupa Mondială la judo
Sportiva Andreea Chiţu s-a clasat, sîmbătă, pe locul cinci la categoria 52 de kilograme din cadrul Cupei Mondiale de judo de la Roma. Andreea Chiţu a concurat în grupa B, debutînd cu victorie în faţa marocanei Hanane Kerroumi, după care a fost învinsă în finala grupei, de albaneza Mejlinda Kelmendi. Chiţu a intrat în recalificări, fază în care a trecut de italianca Noemi Boccanera, dar a fost apoi depăşită de compatrioata acesteia, Rosalba Forcinti, clasîndu-se în final pe locul 5.  La aceeaşi categorie, Ioana Matei a fost eliminată prematur, în grupa B, de poloneza Marta Kuban, finalista categoriei.  La 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost învinsă în turul doi al grupei B, de olandeza Birgit Ente, iar Diana Kovacs, în aceeaşi fază din grupa C, de portugheza Ana Hormigo. La masculin, la Cupa Mondială de la Liverpool, Adrian Merge a debutat cu victorie în grupa B, în faţa portughezului Jorge Fernandes, dar apoi a fost eliminat de italianul Andrea Regis.

Campionatul grec, decimat
Comisia de Disciplină a campionatului Greciei a anunţat că a decis retrogradarea echipei Asteras Tripolis în a doua ligă elenă, pentru implicarea în scandalul meciurilor aranjate. Din acelaşi motiv au fost retrogradate anterior formaţiile Kavala şi Olympiakos Volos. Comisia de Discipină a mai hotărît ca preşedintele grupării Asteras, Giorgos Borovilos, să primească interdicţie de implicare în orice activitate legată de fotbal în următorii trei ani şi l-a amendat pe acesta cu 30.000 de euro, în timp ce clubul a primit o amendă de 300.000 de euro. Comisia a considerat nevinovate alte două echipe promovate în primul eşalon, OFI Creta şi Giannina. Această serie de retrogradări a făcut ca numărul echipelor din prima ligă greacă să ajungă la 13.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.