Sport

Coloana de stiri sportive: Mutu şi Tamaş vin la lot

Ziarul de Vrancea
30 sep 2011 716 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat, ieri, cei 13 stranieri convocaţi pentru ultimele două partide din preliminariile Euro-2012, printre aceştia numărîndu-se Mutu şi Tamaş, excluşi în luna august pentru acte de indisciplină, însă a renunţat la Lobonţ, Săpunaru, Varga şi Daniel Niculae.

La reunirea lotului, programată, luni, la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia, se vor prezenta următorii jucători: Pantilimon, Tamaş, Goian, Raţ, Cociş, Lazăr, Nicoliţă, Torje, Mutu, Stancu, Marica, Bucur şi Zicu. Romania întîlneşte, la 7 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezentativa Belarusului. La 11 octombrie, tricolorii dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.


Izbaşa nu merge la Mondiale


Loturile olimpice de gimnastică ale Romaniei pleacă astăzi spre Japonia, la Campionatul Mondial, însă printre sportivii romani nu se află şi Sandra Izbaşa, care acuză dureri la tendonul lui Ahile şi a rămas acasă. Antrenorul echipei Romaniei de gimnastică,  Octavian Bellu, a declarat, vineri, că nu a dorit să rişte în ceea ce o priveşte pe Sandra Izbaşa şi nu a inclus-o în lotul pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo, aceasta avînd în continuare un disconfort la gamba piciorului operat. "Sandra Izbaşa nu face deplasarea pentru că nu vrem să riscăm. Vrem să îndepărtăm disconfortul pe care îl are la gamba piciorului operat după ruptura de tendon. Orice problemă de sănătate, chiar şi minoră, se poate accentua şi poţi face mai mult rău. Cînd medicii vor da undă verde să înceapă pregătirile o va face cu bătaie directă spre Jocurile Olimpice. Trebuie să ne adaptăm din mers la această situaţie", a spus Octavian Bellu la Aeroportul Henri Coandă.


Ionuţ Gheorghe a trecut primul hop


 Pugilistul roman Ionuţ Gheorghe s-a calificat, în turul doi al categoriei 69 de kilograme de la Campionatele Mondiale de box care se desfăşoară la Baku. El l-a învins cu o decizie de 23-17 pe uzbekul Nodîrbek Kosimov şi va întîlni în turul II pe moldoveanul Vasil Belous, care s-a calificat, surprinzător, în faţa favoritului nr. 2, Myke Ribeiro (Brazilia) descalificat pentru o lovitură sub centură. În gala de ieri seară, Daniel Bădulescu (64 kg) a fost învins, după un meci echilibrat (decizie 6-7) de pugilistul turkmen Serdar Hudaiberdiev. Pînă în prezent, s-au calificat în turul secund Răzvan Andreiana (56 kg) şi Ionuţ Gheorghe, alţi trei pugilişti romani, Ştefan Caşlarov (49 kg), Bădulescu şi Georginel Hău (81 kg) fiind eliminaţi în primul tur.

Avram rămîne în arest


Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea rămîn în arest, în urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Bucureşti.Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cu majoritate recursurile celor doi faţă de măsura arestării preventive dispuse de Tribunal. Vasile Avram a dat, joi, o în faţa celor trei judecători de la Curtea de Apel, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) apreciind că acesta nu a fost sincer nici în aceste declaraţii, nici în cele date duminică, la Tribunalul Bucureşti, şi că încearcă astfel zădărnicirea aflării adevărului.

Scuzele lui Dzeko


Atacantul bosniac al echipei Manchester City, Edin Dzeko, i-a cerut scuze antrenorului Roberto Mancini pentru că şi-a manifestat nemulţumirea în timpul înlocuirii de la meciul cu Bayern München, din Liga Campionilor. "Ştiu că am avut o reacţie deplasare şi am vorbit cu antrenorul. I-am cerut scuze şi Roberto le-a acceptat, spunînd că totul este în regulă şi că trebuie să ne gîndim la următorul meci. Eram furios pentru că pierdeam şi eu îmi doream să cîştig. Era special pentru mine să revin în Germania unde am jucat foarte mult şi voiam să să joc bine şi echipa să cîştige. însă lucrurile nu mergeau bine şi de aceea eram frustrat", a adăugat bosniacul.  Dzekoa fost extrem de nervos în momentul în care a fost înlocuit cu De Jong, în minutul 56 al meciului pierdut pe Allianz Arena, scor 0-2, în faza grupelor Ligii Campionilor.

Năbădăioşii parizieni


Şapte suporteri ai echipei Paris Saint Germain au fost arestaţi de poliţia spaniolă, joi, la Bilbao, după ce au provocat pagube în oraş, înaintea meciului cu formaţia Athletic din Liga Europa. Potrivit poliţiei locale, suporterii parizieni au spart vitrinele unor magazine şi au aruncat pe stradă scaune din mai multe cafenele, în apropierea stadionului San Mames, o zonă frecventată de fani ai formaţiei Athletic. Postul de radio RNE a informat că unul dintre cei şapte suporteri a fost acuzat că a lovit cu scaunul în cap un poliţist. Şi în timpul meciului dintre cele două echipe, contînd pentru grupa F a Ligii Europa, a avut loc un incident, forţele de ordine intervenind în tribuna ocupată de cei aproximativ 200 de fani ai formaţiei franceze, după ce un geam de plexiglas a fost spart.


Klinsmann şi-a tras un neamţ la naţională


Selecţionerul german al SUA, Jürgen Klinsmann, a convocat un jucător născut în Germania, Danny Williams, de la Hoffenheim, pentru cele două meciuri amicale ale echipei sale, din 8 octombrie cu Honduras şi 11 octombrie cu Ecuador. Williams, mijlocaş în vîrstă de 22 de ani, născut la Karlsruhe (Germania) şi cu tată american, a putut fi selecţionat după ce i-a fost verificată naţionalitatea la un consulat în Germania. Klinsmann nu a cîştigat nici un meci din cele trei disputate de cînd a preluat conducerea SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.