Sport

Coloana de stiri sportive: Zero victorii

Ziarul de Vrancea
28 sep 2011 522 vizualizări
Echipa naţională de rugby a Romaniei a pierdut, miercuri, scor 9-25 (6-12), la Palmerston North, cea de-a patra partidă din grupa B a Cupei Mondiale, în faţa selecţionatei Georgiei, terminînd astfel fără nici o victorie cea de-a doua Cupă Mondială din cele şapte la care a fost prezentă

Precedenta ediţie la care Romania nu a cîştigat nici un meci a fost în 1995, în Africa de Sud. Totodată, aceasta este cea mai clară victorie a Georgiei în partidele cu Romania, precedentul record fiind 22-7, în 2008 la Tbilisi, în Cupa Europeană a Naţiunilor. Meciul nu a fost unul spectaculos, majoritatea punctelor fiind marcate din lovituri de pedeapsă, cu excepţia unui eseu transformat de georgieni. Pentru Romania, cele nouă puncte au fost realizate de Dumbravă (2 l.p.) şi Vlaicu.


Selymes, la Astra, peste o săptămînă


Preşedintele Consiliului de Administraţie al FCM Tîrgu Mureş, Bela Tatar, a declarat, ieri, că s-a ajuns la un acord cu antrenorul Tibor Selymes pentru ca acesta să preia echipa de săptămîna viitoare. "Ne-am înţeles cu domnul Selymes în mare parte, marţi seară, urmează să semnăm contractul. Domnul Selymes ar urma să devină antrenorul FCM Tîrgu Mureş de săptămîna viitoare”, a spus Tatar, care a adăugat că la discuţii a participat şi fostul antrenor Ioan Ovidiu Sabău. Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FCM Tîrgu Mureş, Claudiu Maior, a declarat, la rîndul său, că Tibor Selymes va veni să antreneze echipa mureşeană alături de antrenorii secunzi pe care îi preferă. Tibor Selymes a fost ultima oară antrenorul formaţiei Astra Ploieşti, el fiind demis după meciul cu Voinţa Sibiu, din etapa a doua a Ligii I.


Bombiţe la Tokyo


Perechea Alexandra Dulgheru/Tamarine Tanasugarn (Romania/Thailanda) a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului de la Tokyo (Japonia), fiind învinsă cu 2-6, 1-6 de perechea Viktoria Azarenka / Maria Kirilenko (Belarus / Rusia, nr. 4).  În sferturile probei şi-a asigurat prezenţa perechea Irina Begu/Anastasia Rodionova (Romania/Australia), fază în care va întîlni cuplul Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Argentina/Italia), cap de serie numărul 2. Cea mai mare surpriză a fost înregistrată, la simplu, de estoniana Kaia Kanepi (43 WTA) care a reuşit s-o elimine pe favorita nr. 1, Caroline Wozniacki, lidera mondială. De asemenea, într-un alt meci important, Agnieszka Radwanska (Polonia, nr. 9) a dispus de Jelena Jankovic (nr. 8) cu 2-6, 6-4, 6-0


Adios, Tevez!


Antrenorul echipei Manchester City, Roberto Mancini, a declarat drept "încheiată" relaţia de colaborare cu jucătorul Carlos Tevez, care a refuzat să intre pe teren la meciul cu Bayern München, de marţi seară, din grupa A a Ligii Campionilor. "Din punctul meu de vedere, s-a încheiat. Dacă un jucător cîştigă mulţi bani la Manchester City şi refuză să joace, atunci s-a terminat. Dacă vrem să progresăm, Carlos nu mai poate juca alături de noi, el este terminat. Voi vorbi cu preşedintele în următoarele zile. El este cel care ia deciziile. Dacă lucrurile se vor face aşa cum doresc eu, Tevez nu va mai fi la club", a precizat Mancini după meciul pierdut cu scorul de 0-2 în faţa formaţiei Bayern. Carlos Tevez, care a dorit să se transfere de la Manchester City în această vară, a rămas în final la gruparea engleză, după ce nu a reuşit să-şi găsească o altă echipă. El a fost puţin utilizat de la începutul sezonului.


Laudrup părăseşte Mallorca


Tehnicianul Michael Laudrup şi clubul Real Mallorca au ajuns la un acord privind încheierea colaborării, în urma unor neînţelegeri între antrenorul danez şi patronul grupării, Lorenzo Serra Ferrer, informează cotidianul Marca. Potrivit sursei citate, Michael Laudrup a declarat că se gîndea de mai mult timp să renunţe la funcţie, deoarece şi-a dat seama că nu este susţinut de conducerea clubului, respectiv de Lorenzo Serra Ferrer, care îndeplineşte şi funcţiile de vicepreşedinte şi director sportiv. El a încercat, marţi, să discute din nou cu oficialii grupării despre situaţia creată, însă nu a ajuns la un acord, astfel că s-a decis rezilierea de comun acord a contractului semnat în 2010 pentru o perioadă de doi ani. Potrivit cotidianului spaniol, responsabilii clubului Real Mallorca au început deja negocierile cu tehnicieni precum Joaquín Caparras, fost antrenor al formaţiilor FC Sevilla, Villarreal, Deportivo la Coruña şi Athletic Bilbao, secundul lui Laudrup, Miguel Angel Nadal, sau Luis Aragones.


Libia a pierdut CAN


Africa de Sud va înlocui Libia în calitate de ţară organizatoare a ediţiei din 2013 a Cupei Africii pe Naţiuni, în urma unui acord de schimb potrivit căruia Libia va găzdui turneul din 2017 al competiţiei, a anunţat, marţi, Confederaţia Africană de Fotbal. CAF a comunicat că această schimbare a fost necesară "ca urmare a situaţiei politice din Libia". Algeria şi Nigeria s-au arătat interesate de a găzdui competiţia, însă a fost preferată Africa de Sud, deoarece această ţară a organizat deja în locul Libiei Campionatul Africii de tineret, în luna aprilie. Ediţia din 2012 a Cupei Africii pe Naţiuni va avea loc în Guineea Ecuatorială şi Gabon. Competiţia se va desfăşura apoi în anii impari, pentru a nu avea loc în acelaşi an cu Cupa Mondială


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.