Sport

"Ajung la cota 50 de goluri"

Laurențiu Muscalu
26 sep 2011 642 vizualizări
Cu cele două goluri reuşite în poarta celor de la Voinţa Sibiu, Wesley Lopez a intrat în istoria fotbalului romanesc.

Acesta a ajuns la cota 36 de goluri egalînd un record care stătea în picioare de 16 ani şi era deţinut de albanezul de la Dinamo, Suleyman Demollari. Wesley Lopez are încredere în posibilităţile sale şi promite fanilor că va depăşi curînd recordul lui Demollari şi va ajunge în acest sezon la cota 50 de goluri marcate în Romania.

R: Felicitări! Ai intrat în istoria fotbalului romanesc prin cele două goluri marcate cu Sibiul....

W.L.: Mulţumesc. Am un chef nebun să joc şi mă simt în mare formă. Am 36 de goluri şi vreau să depăşesc acest record pentru a fi numărul unu. Mi-am propus ca în acest sezon să ajung la 50 de goluri. Dacă voi reuşi cred că am şanse să cîştig şi titlul de golgeter. Trofeele sînt importante pentru o echipă, dar şi pentru orice jucător în parte. Echipa m-a ajutat foarte mult şi vreau să le mulţumesc prietenilor şi colegilor mei.

R: Gol cu călcîiul. Cum de reuşeşti să joci cu o asemenea dezinvoltură?

W.L: În Brazilia aşa se joacă. De aceea este spectacol la fiecare meci. În Brazilia nu e presiune ca în Europa. Totul este bazat pe fotbal pentru suporteri. Ei vin să vadă un spectacol adevărat şi mă bucur că-mi pot bucura fanii din tribune. Avem la Vaslui o echipă bună.

R: Luaţi titlul în acest sezon?

W.L.: Ne dorim mult acest trofeu. Trebuie să rezistăm acestui ritm infernal cu meciuri la trei zile. Pînă acum ne-a mers bine. Lupta va fi dură. Dinamo merge şnur în campionat. Steaua să nu credeţi că şi-a spus ultimul cuvînt. CFR Cluj şi Rapid sînt şi ele echipe tari. Pot însă să mai apară şi surprize.

R: Bateţi joi pe FC Zurich?

W.L.: Ne pregătim serios pentru asta. Nimeni nu credea că vom scoate un egal la Roma. Zurich ne va privi cu alţi ochi după remiza cu Lazio. Eu cred că va fi mai dificil meciul cu elveţienii. Publicul poate avea un rol important în stabilirea rezultatului final. Avem mare nevoie de încurajările lor.
R: Ai jucat la Grasshoper Zurich. Pe ce bazează cel mai mult fotbalul elveţian?

W.L.: Se aseamănă foarte mult cu fotbalul german. Pregătire fizică excelentă şi fotbal tacticizat. Ne va fi greu să obţinem victoria cu Zurich. Nu ne e teamă de meci, dar miza este foarte mare. O victorie a noastră ne-ar băga în cărţi pentru calificare.

R: Ar fi o adevărată minune să treceţi de această grupă...

W.L.: Aşa este. Este o grupă solidă, cu echipe experimentate. Am jucat şi în Portugalia mulţi ani şi ştiu că Sporting Lisabona este o forţă. Fotbal inteligent cu tehnicitate deosebită.

R: Un pronostic pentru meciul cu Zurich?

W.L.: Batem la un gol diferenţă.  (A consemnat Laurenţiu MUSCALU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.