Sport

Răzvan Andreiana vrea să completeze medalia mondială cu una europeană Viza pentru Londra

Ziarul de Vrancea
26 sep 2011 1047 vizualizări
Opt boxeri romani se luptă la Baku pentru un bilet la Jocurile Olimpice * La Campionatele Mondiale din Azerbaidjan primul intrat în cursă, Ştefan Caşlarov, a fost deja eliminat * cu cine vor lupta ai noştri în primele tururi?

Ieri, au început la Baku, capitala Azerbaidjanului, Campionatele Mondiale de Amatori, la care participă, după multe incertitudini, şi opt boxeri romani, sub steagul AIBA, întrucît Federaţia Romană de Box este dezafiliată de la forul mondial, din cauza binecunoscutului scandal Obreja. Întrucît hotărîrea AIBA nu este executorie pînă la decizia Tribunalului Arbitraj Sportiv de la Lausanne, soluţia de compromis aleasă de forul internaţional este curioasă, deoarece boxerii noştri ar fi putut participa la Mondiale sub steagul propriu, pînă la  eventuala intrare în vigoare a deciziei. Campionatele Mondiale reprezintă un prim criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, la care acced primii zece boxeri de fiecare categorie, cu excepţia celor mari (grea şi supergrea) care califică doar cîte şase boxeri. Restul vor mai avea şanse la turneele de calificare din primăvara anului viitor.
În prima gală a competiţiei a intrat în ring şi un roman, Ştefan Caşlarov (categoria 49 kg) care a fost învins (decizie 5-12) de filipinezul Mark Barriga, ratînd astfel o confruntare cu campion european de anul trecut, Patrick Barnes (Irlanda). Iată ce au hotărît sorţii în privinţa celorlalţi şapte boxeri.
Răzvan Andreiana (56 kg), medaliat cu bronz la CE de la Ankara 2011, va intra în concurs astăzi, în gala de seară, şi va încrucişa mănuşile cu letonul Dmitrijs Gutmans, un adversar accesibil. În caz de victorie, el va lupta cu învingătorul partidei dintre favoriţii nr. 5 şi 8, Viaceslav Gojan (R. Moldova) şi Rahim Najafov (Azerbaidjan). Gojan a cîştigat titlul european în acest an, la Ankara, după ce l-a învins în semifinale de Andreiana.
Dragoş Marin (60 kg) va debuta în competiţie pe 1 octombrie, contra englezului Martin Ward, sfert finalist la Europenele din Turcia. Dacă îl va depăşi, Dragoş Marin poate spera şi în turul II, contra polonezului Michal Chudecki sau a brazilianului Robson Conceicão, însă mai departe ar putea da de campionul olimpic şi mondial de la 57 kg, Lomacenko (Ucraina).
La 64 kg, Damiel Bădulescu va boxa pe 30 decembrie cu Serdar Hudaiberdiev (Turkmenistan), iar în caz de succes, va întîlni învingătorul disputei dintre Aleksandr Solianikov (Rusia) şi Ermeks Sakenov (Turkmenistan).
Veteranul lotului, Ionuţ Gheorghe (69 kg) va evolua cu o zi mai devreme, contra uzbekului Nodirbek Kosimov, finalist la Cupa Asiei în 2010. Dacă îl bate pe uzbek, constănţeanul poate spera la victorie şi contra învingătorului din  întîlnirea dintre Vasili Belous (R. Moldova) şi Myke Ribeiro, chiar dacă brazilianul este cotat de experţii AIBA, ca al doilea favorit al categoriei.
La 75 kg, Bogdan Juratoni va susţine pe 1 octombrie o dispută relativ uşoară cu croatul Matej Dujic, această partidă fiind cuplată pentru turul II cu meciul Tibor Varga (Slovacia) – Arthur Langelier (St. Lucia). Mai departe, se vede vicecampionul olimpic, cubanezul Emilio Correa.
Debutantul Georginel Hău (81 kg) boxează mîine cu turkmenul Rasul Iuldaşev, învingătorul acestei întîlniri avînd ca adversar în turul II pe favoritul nr. 8, Ramil Aliev (Azerbaidjan).
În fine, supergreul Mihai Nistor, medaliat cu bronz la Ankara, va debuta pe 2 octombrie (direct în turul II) contra lui Bence Bouquet (Ungaria), un oponent care (în opinia noastră) nu-i poate pune mari probleme. În turul II, el ar putea întîlni fie pe croatul Filip Hrgovic (nr. 3), fie pe învingătorul partidei dintre Miheil Bahtidze (Georgia) şi Primislav Dimovski (FRI Macedonia). Gruzinul este medaliat european cu bronz, ca şi Mihai.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
george, acum 4566 zile, 16 ore, 37 minute, 34 secunde
Badulescu va boxa pe 30 decembrie? Dar cate luni tin Mondialele?!? Si in ca ceva: Nistor a luat sigur bronz ca Romania nu a mai castigat o medalie la Mondialele sau Europenele de seniori de ani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.