Sport

Interviu cu Victor Becali: “Lucescu nu merita să fie pus la naţională”

Laurențiu Muscalu
22 sep 2011 1501 vizualizări
Agentul FIFA Victor Becali este ironic cu fostul selecţioner Răzvan Lucescu, fiind convins că naţionala ar fi avut rezultate şi mai proaste dacă acesta ar mai fi rămas la cîrma selecţionatei Romaniei. Victor Becali este convins că Romania se va redresa cu Victor Piţurcă la timonă. Impresarul spune că Adrian Mutu nu se va schimba niciodată, dar rămîne un jucător exponenţial pentru Romania.

R: Mai sînteţi în conflict cu Răzvan Lucescu după ce acesta a plecat de la naţională?

V.B.: Eu doar mi-am spus părerea despre echipa naţională. Credeţi că eu nu îmi doresc ca echipa naţională să cîştige toate meciurile şi să aibă calificări pe bandă rulantă? Lucescu nu merita să fie pus la naţională. Presa l-a primit excelent. Nimeni nu l-a criticat, aşa cum s-a întîmplat cu alţi antrenori. Cu Răzvan la cîrma echipei naţionale riscăm să fi ieşit şi din urna a patra la tragerea la sorţi. Nu ne-ar mai fi găsit aia prin bile. 

R: Mai avem jucători de mare valoare?

Noi trăim prea mult din amintirile „Generaţiei de Aur”. Avem jucători care evoluează la echipe mari. Cristi Chivu la Inter Milano, Săpunaru la FC Porto, Radu Ştefan la Lazio Roma, Raţ la Sahtior. Echipe cîşigătoare de trofee europene. Chivu, Raţ şi Săpunaru au cîşigat Liga Campionilor şi Europa League, ca titulari incontestabili. Problema este că jucători am avut şi avem în continuare, dar Răzvan Lucescu nu a ştiut să-i folosească.

R: Adrian Mutu....

V.B.: Este un fotbalist cu mare personalitate. El nu se mai poate schimba acum. Pirandelli şi Piţurcă sînt doi dintre antrenorii care au ştiut să scoată tot ce are Adi mai bun ca fotbalist. I-am spus odată lui Răzvan că dacă îi lua apărarea lui Mutu după escapada „Serbia”, Adi nu mai făcea nimic care să-l fi băgat în corzi. Cu Mutu nu trebuie să fii prieten ca antrenor, dar trebuie să ştii să ţi-l apropii.

R: Vine ceva din urmă în fotbalul romanesc?

V.B.: Nu prea. Aici e marea problemă. Am discutat cu Hagi şi Popescu de multe ori despre şcolile lor. Mi-au spus că fotbalul le-a dat totul şi se simt oarecum datori să investească în copii şi juniori. Este un sac fără fund la copii, dar satisfacţiile sînt enorme cînd dai un jucător la un club mare al Europei.

R: Credeţi că va mai ajunge vreun jucător roman la Barcelona sau Real Madrid?

V.B.: Chivu a avut oferte clare de la cele două, dar a ales să rămînă în Italia, la Inter Milano. Bine a făcut. A cîştigat Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Italiei. Performanţe remarcabile. Este tot ce-şi doreşte un jucător de valoare.

„Am fost fraieri că nu i-am dat un Porsche lui Cristiano Ronaldo”

R: Care sînt marile greşeli ale impresarului Victor Becali?

V.B.: Atunci cînd Cristiano Ronaldo era un nimeni şi a cerut un Porsche ca să fie impresariat de mine şi Giovani. A trecut, dar nu pot să uit. 

R: Mourinho...

V.B.: L-am cunoscut în anul 1998 la Campionatul European de tineret. Era secundul lui Van Gall. Olandezul l-a trimis să vadă cîţiva jucători. A luat-o de jos şi nu i-a fost ruşine. Mourinho este antrenor uriaş. Sîntem buni prieteni şi acum.

R: Care este antrenorul din liga I pe care pariaţi?

V.B.: Am pariat pe Dorinel Munteanu înainte de a cîştiga titlul cu Oţelul. A tăcut şi a făcut. Dorinel Munteanu este un antrenor muncitor, cu reale calităţi.

R: Cine credeţi că va lua titlul în acest sezon?

V.B.: Eu sînt dinamovist de cînd eram copil, aşa că îmi doresc să cîştige ei competiţia. CFR Cluj, Vaslui, Steaua, Rapid, dar mai pot apărea surprize. Va fi un campionat echilibrat.
  
R: Pe cine vedeţi în primăvăra europeană?

V.B.: M-aş bucura enorm dacă ar merge toate trei în primăvară. Toată lumea ar avea de cîştigat. Este greu, dar nu este imposibil de realizat. Cine credea că Vasluiul va remiza cu Lazio la Roma? Nimeni. Şi iată că Vasluiul a fost la un pas de o mare victorie. Steaua şi Rapid pot trece mai uşor de grupe, dar trebuie să fie atenţi la toate meciurile.

R: Ce jucători pot face pasul cel mare?

V.B.: Cristi Tănase, Marius Alexe sînt jucători talentaţi, dar trebuie să se antreneze  şi mult pentru a se transfera la echipe bune.

R: Ştefan Radu. La Real Madrid sau la Manchester City?

V.B.: Este un jucător bun. Caracter puternic. La vară ar putea face pasul spre un club mare. Este un copil cuminte care îşi vede doar de fotbal. Nu iese prin cluburi, are o viaţă liniştită. Jucător de bază la Lazio Roma. Nu pot spune nimic concret despre Real sau City, decît că Mancini îl ştie din Italia pe Ştefan Radu.

R: Se simte criză şi pentru Victor Becali?

V.B.: Impresariatul a ajuns pentru mine un hobby. Dacă nu aş fi avut şi alte afaceri, aş fi resimţit din plin criza.
A consemnat Laurenţiu MUSCALU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.