Sport

Gică, mahăr la Nyon

Ziarul de Vrancea
22 sep 2011 695 vizualizări
* Gheorghe Popescu l-a înlocuit pe Ionuţ Lupescu în Comisia de Disciplină a UEFA

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost validat, ieri, de Comitetul Executiv al UEFA, în funcţia de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA la propunerea Comitetului de Urgenţă al FRF din data de 19 septembrie. "Comitetul Executiv al UEFA a decis azi, 22 septembrie, să valideze propunerea Comitetului de Urgență al Federaţiei Romane de Fotbal din data de 19 septembrie, de numire a domnului Gheorghe Popescu în calitate de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA", se scrie în site-ul oficial al FRF. Gheorghe Popescu va ocupa locul rămas vacant în urma demisiei lui Ionuţ Lupescu din funcţia de Director General al FRF şi a angajării sale, de la data de 1 septembrie, în cadrul administraţiei UEFA. "Pe cale de consecinţă, domnul Lupescu nu şi-a mai putut păstra calitatea de membru al Comisiei de Disciplină a forului fotbalistic european. Locul vacantat a rămas de drept al FRF, care, respectînd politica UEFA de alocare a locurilor în respectiva comisie foştilor mari intenaţionali, l-a propus pe domnul Gheorghe Popescu", se menţionează pe site-ul citat. Numirea lui Gheorghe Popescu, unul dintre contestatarii preşedintelui FRF Mircea Sandu, în cadrul Comisiei de Disciplină a UEFA are efect imediat.
Popescu se simte onorat de noua funcţie: "Este prima funcţie pe care o ocup într-un for fotbalistic şi dacă încep de la acest nivel, vă daţi seama unde vrea să ajung. Sînt încă la nivelul junioratului, dar un juniorat cu această funcţie mi se pare important", a spus Popescu. El a menţionat că putea să fie membru al Comisiei de Diciplină a UEFA înaintea lui Ionuţ Lupescu, care a deţinut această funcţie pînă luna trecută. "Acum au intrat lucrurile în normalitate, ca să spun aşa. Eu trebuia să ocup această funcţie înaintea lui Ionuţ, dar au fost alegerile acelea, disputele de atunci şi s-a ajuns la un alt rezultat. Mircea Sandu mi-a cerut să ne întîlnim şi mi s-a propus această funcţie. Este un lucru important să avem oameni în cadrul UEFA şi am acceptat, mai ales că nu mi-ar ocupa foarte mult timp, pentru că am şi alte proiecte în afara fotbalului", a mai spus el.
Gheorghe Popescu a menţionat că deşi a avut dispute profesionale cu Mircea Sandu, relaţiile dintre ei au fost bune de-a lungul timpului. "Nu voi fi implicat însă în structurile FRF. Eu am avut relaţii bune întotdeauna cu Mircea Sandu. A fost şi este o relaţie bazată pe respect reciproc. Aparent au fost tensiuni între noi, dar au fost tensiuni profesionale, care nu au ieşit din cadrul fair-play-ului. A fost o dispută pentru că noi concuram pentru un loc şi era normal să apară şi unele tensiuni, dar numai profesionale, nu şi personale", a explicat Popescu, fost candidat la preşedinţia FRF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.