Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
22 sep 2011 682 vizualizări
Pe Ungur ne bazăm?

Tenismanul Adrian Ungur, locul 131 ATP, a fost eliminat, ieri, în turul doi la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, turneu dotat cu premii în valoare totală de 422.950 de euro. Ungur a fost învins, cu scorul de 4-6, 7-6 (8/6), 6-1, după două ore şi 45 de minute, de brazilianul João Souza, poziţia 84 în ierahia mondială. În setul secund, Ungur a beneficiat de patru mingi de meci, pe care le-a irosit, după care a căzut total, practicînd pînă la final un joc foarte slab. “Nu s-a întîmplat nimic, am pierdut patru mingi de meci”, a fost declaraţia de după meci a celui care ar putea deveni liderul echipei Romaniei de Cupa Davis.

Dinamo – trei jocuri cu porţile închise


Dinamo va juca trei meciuri cu porţile închise şi va plăti o penalitate de 50.000 de lei pentru faptul că fanii "alb-roşii" au aruncat cu torţe în teren la meciul cu Rapid, din etapa a VII-a a Ligii I, a declarat, ieri, preşedintele Comisiei de Disciplină a LPF, Doru Neagu. Jucătorul rapidist Ovidiu Herea a fost suspendat trei etape şi penalizat cu 3.000 de lei pentru cartonaşul roşu primit la meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în urma unui un fault dur comis asupra lui Dragoş Grigore. Antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, trimis în tribune de arbitrul derbiului pentru proteste, a fost sancţionat cu două etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 320 de lei.

Rangnick a demisionat de la Schalke


Tehnicianul Ralf Rangnick şi-a prezentat demisia, ieri, din funcţia de antrenor al echipei germane Schalke 04, adversara Stelei în grupa J a Ligii Europa, din motive de sănătate. Rangnick a motivat că este extrem de obosit. "După o analiză îndelungată şi atentă am ajuns la concluzia că am nevoie de o pauză. Nivelul meu de energie actual nu este suficient pentru a reuşi şi, în special, pentru a ajuta echipa şi clubul", a spus Rangnick într-un comunicat postat pe site-ul clubului. Managerul grupării din Gelsenkirchen, Horst Heldt, a afirmat că sănătatea este pe primul loc. "Trebuie să-l înţelegem şi să-i mulţumim lui Rangnick. Considerăm că sănătatea trebuie să fie întotdeauna o prioritate, trebuie să fie în faţa tuturor obiectivele profesionale", a precizat Heldt. Interimatul la formaţia germană, unde este legitimat şi atacantul roman Ciprian Marica, va fi asigurat de secunzii lui Rangnick, Markus Gisdol şi Seppo Eichkorn. Ralf Rangnick, în vîrstă de 53 de ani, antrena pe Schalke 04 din luna martie, atunci cînd l-a înlocuit pe Felix Magath.

Amical concludent

Echipa naţională de volei feminin a Romaniei a fost învinsă, miercuri, la Belgrad, de reprezentativa similară a Serbiei, cu scorul de 0-4 (-14, -23, -21, -14), în ultimul meci amical dinaintea debutului la Campionatul European, disputat pe patru seturi. În lotul Romaniei s-a aflat şi Carmen Ţurlea, care a făcut joncţiunea cu tricolorele, chiar înaintea debutului la CE. Campionatul European va debuta la finalul acestei săptămîni, Romania urmînd să joace la Zrenjanin, în grupa C, cu Cehia (sîmbătă), cu Israel (duminică) şi cu Polonia (luni). Toate meciurile vor avea loc de la ora 20.00 (ora Romaniei). Cîştigătoarele fiecăreia din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală, iar ocupantele locurilor II-III vor juca mai întîi în optimi, fază care programează meciuri în 27 şi 28 septembrie, la Monza şi Belgrad.

Oficial: Ranieri la Inter


Tehnicianul Claudio Ranieri a semnat un contract cu formaţia Internazionale Milano, la care este legitimat şi fundaşul roman Cristian Chivu, el urmînd să pregătească echipa milaneză pînă la 30 iunie 2013. Ranieri a condus, ieri, primul antrenament la formaţia Internazionale Milano. El va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă ce va avea loc astăzi, Claudio Ranieri l-a înlocuit pe banca tehnică a milanezilor pe Gian Piero Gasperini, care a fost demis, după trei înfrîngeri şi o remiză..

Emoţii pentru poloiştii orădeni

Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea va debuta, astăzi, la Atena, în compania italienilor de la CN Posillipo, în cadrul grupei C, contînd pentru turul doi al Ligii Campionilor.  CSM Oradea va debuta în turul secund în cadrul turneului de la Atena, în compania formaţiilor Vouliagmeni NC (Grecia), Jadran Herceg Novi (Muntenegru) şi CN Posillipo (Italia). Orădenii vor juca astăzi, primul meci cu italienii, de la ora 22:00, sînmbătă vor înfrunta, de la 18:30 echipa muntenegreană, iar duminică de la 12:30 formaţia din Grecia.  Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe existente în turul doi al Ligii Campionilor se vor califica în turul preliminar al competiţiei, care se va derula tot sub formă de grupe. Meciurile sînt programate în sistem tur-retur, în 22-23 octombrie, 9, 26-27 noiembrie, 14 decembrie, 8 şi 25-26 februarie 2012. Formaţiile de pe locurile 3-4, în turul doi, vor juca ulterior în turul doi al EuroCup.

Deschidem cu Luxemburg
Echipa naţională de handbal masculin a Romaniei va disputa primul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2013, în 2 noiembrie, în deplasare, cu reprezentativa Luxemburgului. Forul european de profil a anunţat joi programul meciurilor din grupele continentale de calificare la CM din 2013, care va avea loc în Spania. Naţionala Romaniei face parte din grupa a VII-a de calificare, primele meciuri fiind programate în compania echipei Luxemburg, în 2 noiembrie, la Schifflange, iar în 5 noiembrie, la Buzău. Din  această grupă, mai face parte şi Belarus, cu care tricolorii vor juca în 11-12 ianuarie 2012 (pe teren propriu), respectiv 14-15 ianuarie 2012 (în deplasare). Grupele preliminare contează pentru primul tur, cîştigătoarele urmînd să joace ulterior în play-off-ul CM, pentru calificarea la turneul final din 2013 (13-27 ianuarie).

Au pierdut fotbalistele
Echipa naţională de fotbal feminin a Romaniei a fost învinsă, la Aarau, cu scorul de 1-4 (0-1), de reprezentativa similară a Elveţiei, într-un meci din grupa a II-a preliminariilor pentru campionatul European 2011-2013. Golul Romaniei a fost marcat de Cosmina Duşa, în minutul 54. Romania a acumulat trei puncte în două jocuri, după ce în prima întîlnire din grupă a învins, cu scorul de 3-0, selecţionata Kazahstanului. Următorul meci al naţionalei feminine va avea loc la 22 octombrie, de la ora 17.00, la Mogoşoaia, împotriva formaţiei Germaniei.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.