Sport

Adrian Porumboiu: "Paszkany poate să-mi dea lecţii doar la dansul la bară"

Dan Chiriac
21 sep 2011 800 vizualizări
Patronul FC Vaslui cere arbitri străini care să asigure corectitudinea meciurilor de fotbal

Finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu s-a dezlănţuit la adresa echipei CFR Cluj, dar şi al patronului acesteia, spunînd că nu au ce căuta în fotbal. Adrian Porumboiu spune că CFR Cluj este o echipă de blatişti. Vasluianul îl critică şi pe arbitrului meciului de la Cluj, Augustus Constantin, despre care spune că e o făcătură de arbitru.
 
R: Este CFR Cluj cea mai puternică echipă din liga I?

A.P.: Lucrurile sînt evidente. Nu e vorba de putere. Este vorba de lucruri găunoase. Atunci cînd nu fac blaturi, aşa cum s-a întîmplat cu Oţelul acum două etape, cei de la CFR sînt ajutaţi pe faţă de arbitri. Umblă cu bani negri, cumpără arbitri pe bandă rulantă şi nimeni nu intervine.

R: Ce reproşati arbitrajului de la Cluj?

A.P.: Totul. Maniera lui Augustus Constantin, ar trebui să se lase pentru a face un bine fotbalului. Am avut gol valabil şi ni s-a anulat aiurea. Scorul era 0-0. Primul gol al Clujului a fost marcat dintr-un penalty penibil. Simulare clară. Mai mult, jucătorul trebuia eliminat pentru că mai avea un cartonaş galben.

R: Ar trebui excluşi arbitri?

A.P.: Nu am văzut de cînd sînt în arbitraj. Echipa de arbitri a fost pregătită pentru acest meci. Augustus Constantin şi Popa nu au treabă cu arbitrajul. Popa se va lăsa curînd, dar va pleca cu sacoşa plină. Este clar că arbitrii ori au fost influenţaţi puternic din partea cuiva ori au luat bani pentru a îngropa Vasluiul.   

R: Paszkany...

A.P.: Să ne lase cu blaturile lui cu tot. Aş vrea să mă dea în judecată pentru că doar la tribunal voi veni cu probele concrete. El poate să-mi dea lecţii doar la dansul la bară. Este ca o prostituată. El a venit în fotbal ca un impostor. A făcut numai blaturi şi a luat 50-60 de milioane de euro şi gata. Adevărata valoare a Clujului s-a văzut anul trecut cînd nu au luat nimic.

R: Aveţi probe în tot ce spuneţi?

A.P.: Răspund pentru tot ce am afirmat. Abia aştept să arat instanţei probele. Nu mă duc la nicio comisie pentru că cei de acolo trebuiau să se sesizeze după ce am anunţat că va fi blat între Oţelul şi CFR Cluj.

R.: Jucătorii ce v-au spus după meci?

A.P.: Sînt supăraţi. Îmi pare rău că nu pot să le dau o competiţie corectă. Ei fură de rup, iar noi sîntem un fel de parteneri de jocuri. Nu o să tac atîta timp cît ştiu că am dreptate. Îmi vine să retrag echipa din campionat şi să-i las pe cei de la Cluj să facă blaturi în continuare.

R: Cine cîştigă titlul anul acesta?

A.P.: Cine trebuie! Totul e aranjat! M-au sunat mai mulţi patroni din liga I şi s-au arătat mîhniţi de ce s-a întimplat la Cluj. Trebuie aduşi arbitri străini pentru a nu mai exista suspiciuni. Vasluiul a luat 15 cartonaşe galbene în ultimele două meciuri şi lumea spune că eu conduc arbitrajul în Romania. Paszkany a venit în fotbal de niciunde şi acum se bate cu pumnul în piept că e puternic.

R: Şi nu este?

A.P.: Asta nu e putere. Asta e cancerul de care trebuie să scăpam cît mai repede. Eu am fost un arbitru cu o conduită morală extraordinară. Nimeni nu poate să-mi impute nimic. Ionel Popa ne-a luat campionatul anul trecut, cu un gol din ofsaid al Braşovului validate de el cu nonşalanţă. Au luat bani şi au valizele pline. E greu să-i opreşti. Totul vine la comanda de sus. Cei care conduc destinele fotbalului nu sînt străini de aceste lucruri.  (A consemnat Laurenţiu MUSCALU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.