Sport

Fanii mileniului trei

Ziarul de Vrancea
20 sep 2011 582 vizualizări
* conducerea clubului Dinamo consideră că suporterii proprii au aruncat cu petarde în teren, pentru a forţa pierderea meciului cu Rapid la masa verde şi demiterea conducerii

FC Dinamo a ajuns după investigaţiile făcute în ultimele 24 de ore la concluzia că "spectacolul" pirotehnic de la meciul cu Rapid a fost premeditat de cîţiva fani, iar scopul acestora a fost întreruperea derbiului şi pierderea lui de către gazde la masa verde după modelul jocului cu Slovan Liberec. "«Spectacolul» pirotehnic a fost, conform investigaţiilor făcute în ultimele 24 de ore, premeditat de cîţiva interzişi de-a lungul timpului pe stadioanele ţării sau foarte aproape de a fi interzişi după ultimele rapoarte oferite de forţele de ordine. Dincolo de torţe, petarde sau interdicţii, de amenzi sau etape de suspendare împotriva clubului, scopul celor care au aruncat materiale pirotehnice în teren a fost, fără îndoială, întreruperea definitivă a meciului şi pierderea derbiului cu Rapid. La fel cum s-a întîmplat în meciul cu Slovan Liberec!", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Potrivit sursei citate, Consiliul de Administraţie al FC Dinamo Bucureşti se va întruni în această săptămînă pentru a analiza incidentele provocate la meciul cu Rapid, contînd pentru etapa a VII-a a Ligii I. Oficialii dinamovişti se aşteaptă ca partida cu Luceafărul Oradea, din Cupa Romaniei, programată mîine, la ora 21:15, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să se dispute fără spectatori.
Partida Dinamo - Rapid, din etapa a VII-a a Ligi I, încheiată cu scorul de 0-0, a fost întreruptă de arbitrul Sebastian Colţescu de două ori din cauza torţelor, petardelor şi artificiilor aruncate de suporterii dinamovişti. Fanii au afişat şi un banner pe care era scris "Foc, fum, teroare, să plece conducerea din Ştefan cel Mare". în urma incidentelor, forţele de ordine şi jandarmii au evacuat galeria dinamovistă. Doi suporteri dinamovişti au fost răniţi în incidentele de la meciul cu Rapid, acestora fiindu-le acordate îngrijiri medicale la ambulanţele prezente la stadion.  Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a amendat FC Dinamo cu 25.000 de lei în urma acestor incidentelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.