Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
20 sep 2011 776 vizualizări
Două veşti bune de la Seul

Jucătoarea de tenis Irina Begu (numărul 38 WTA), favorita numărul 7, s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului de la Seul, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Irina a dispus, în primul tur, cu scorul de 6-1, 6-3, de jucătoarea din Uzbekistan Akgul Amanmuradova. În turul II, ea va juca împotriva jucătoarei cehe Klara Zakopalova, care a dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de japoneza Ayumi Morita. În altă ordine de idei, cealaltă jucătoare romană, calificată în turul II la Seul, Alexandra Dulgheru a scăpat de Francesca Schiavone. A opta jucătoare a lumii şi favorita nr 1 a turneului, a fost eliminată de rusoaica Vera Duşevina, cu 6-7, 2-6. La dublu, Dulgheru şi thailandeza Tamarine Tanasugarn au fost eliminate de japonezele Shuko Aoyama şi Rika Fujiwara cu 2-6, 6-4, 1-10.

Ganea îşi vede de... Sănătatea


Fotbalistul Ionel Ganea a semnat un contract pentru cel puţin un meci cu Sănătatea Cluj, formaţie din Liga a III-a, urmînd să evolueze contra Stelei Bucureşti în 16-imile Cupei Romaniei, a anunţat finanţatorul Aurelian Ghişa într-o conferinţă de presă. În vîrstă de 38 de ani, Ganea a jucat ultima dată pentru FC Timişoara, în sezonul 2007-2008. Finanţatorul echipei din Cluj a anunţat că surprizele pot continua cu legitimarea lui Cosmin Contra. Ghişa a încercat să-l convingă şi pe fostul jucător al Gloriei Buzău, Romeo Bunică să semneze. “El antrenează la Voluntari, iar primarul de acolo este prieten cu Gigi Becali şi nu cred că îl va lăsa din nou să îl încurce”, a spus Ghişa.

S-a ridicat suspendarea lui Brata şi Radu

Comitetul Director al Federaţiei Romane de Judo a emis o hotărîre prin care se ridică suspendarea din activitatea sportivă internă şi internaţională a lui Daniel Brata şi Valentin Radu, care sînt anchetaţi pentru tentativă de omor calificat. Daniel Brata, campion naţional la judo, a fost arestat, în 10 august, de Tribunalul Bihor, şi a fost eliberat pe 26 august, după ce Curtea de Apel Oradea a respins recursul procurorilor la o decizie a Tribunalului Bihor, care înlocuise măsura arestului cu interdicţia de a părăsi oraşul. Şi sportivul Valentin Radu va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Oradea a respins, pe 25 august, recursul procurorilor la o sentinţă a Tribunalului Bihor, care respinsese cererea de arestare preventivă a acestuia. Pe 10 august, Comitetului Director al FR Judo a decis suspendarea din activitatea sportivă pînă la terminarea cercetărilor penale a celor doi sportivi.

Fotbalistele avansează


Echipa naţională de fotbal feminin under-19 a Romaniei a acces în turul doi de calificare la turneul final al Campionatului European, după ce a învins, luni, la Anvers, cu scorul de 3-0 (1-0), reprezentativa similară a Irlandei de Nord, în etapa a II-a a grupei a IX-a din primul tur. Toate golurile formaţiei noastre au fost marcate de Alexandra Lunca. În urma acestei victorii, Romania a acumulat şase puncte în clasament şi şi-a asigurat accesul în turul doi de la calificare la turneul final, deoarece nu mai poate pierde clasarea pe unul din primele două locuri ale grupei. În ultimul meci al grupei, Romania va întîlni, joi, selecţionata Belgiei

Se pune de-o grevă în circuitul ATP


Britanicul Andy Murray, care a criticat, duminică, incoerenţa calendarului tenisului profesionist, a declarat, ieri, că dacă ATP nu va face modificări, cei mai buni jucători din circuitul profesionist ar putea intra în grevă. "Există în mod clar un risc de grevă. Ştiu asta, pentru că am vorbit deja cu jucătorii, unora dintre ei nu le este frică să facă asta. Trebuie să sperăm că nu se va ajunge acolo, însă pot spune că jucătorii se gîndesc", a declarat pentru BBC tenismanul numărul 4 mondial, care a adăugat că  jucătorii vor relua discuţiile după turneul Masters 1000 de la Shanghai. " Vrem să se renunţe la cîteva turnee, pentru ca să fie mai puţine pe parcursul unui an, respectiv două sau trei săptămîni mai puţine de joc. Cred că aşa ar fi rezonabil", a spus Murray. Şi spaniolul Rafael Nadal a evocat recent posibilitatea declanşării unei greve, calificînd drept "inacceptabil" faptul că finala turneului US Open este organizată la distanţă de numai cîteva zile de semifinalele Grupei Mondiale a Cupei Davis.

Mahacikala îi vrea pe Gerrard şi Lampard
Clubul rus Anji Mahacikala vrea să-i transfere pe Steven Gerrard (Liverpool) şi Frank Lampard (Chelsea), oferindu-le cîte un contract pe două sezoane pentru suma de 15 de milioane de euro pe an, informează presa engleză.  Patronul grupării Anji, Suleiman Kerimov, vrea să-i aducă pe cei doi alături de celelalte staruri achiziţionate, printre care Roberto Carlos şi Samuel Eto'o. "Pare puţin probabil că vreunul din aceşti jucători va accepta să se mute în Rusia, avînd în vedere că deja sînt multimilionari şi le va fi extrem de greu să-şi ducă familiile în acea parte a lumii. Dacă însă decid că oferta este prea bună pentru a fi refuzată, atunci Gerrard şi Lampard ar putea regăsi o figură familiară, deoarece Anji vrea să-l aducă manager pe Fabio Capello", a notat presa engleză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.