Sport

Începe Open-ul BRD

Ziarul de Vrancea
18 sep 2011 725 vizualizări
Tenismanul Victor Hănescu îl va întîlni pe spaniolul Albert Ramos, numărul 84 mondial, iar Adrian Ungur va juca împotriva cehului Lukas Rosol, poziţia 69 ATP, în primul tur al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, conform tragerii la sorţi ce a avut loc, sîmbătă, la Arenele BNR

Tot în primul tur, Victor Crivoi îl va întîlni pe Marius Copil. La tragerea la sorţi au fost prezenţi şi Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Nadia Comăneci şi Gheorghe Hagi.


Un set alb şi atît


Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul 8, a ratat, ieri, calificarea în finala turneului ITF de la Zagreb, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Buzărnescu a fost învinsă în semifinale de jucătoarea rusă Anastasia Pivovarova, a doua favorită, cu scorul de 6-7, 6-0, 4-6. În proba de dublu de la Zagreb, perechea Mihaela Buzărnescu/Maria Abramovic (Romania/Croaţia), cap de serie numărul 2, a fost învinsă în finală de perechea Maria JoãoKoehler/Katalin Marosi (Portugalia/Ungaria), scor 0-6, 3-6.


Ne mişcăm cu fetele


Naţionala de fotbal feminin a Romaniei, antrenată de Maria Delicoiu, a învins reprezentativa Kazahstanului, în deplasare, cu scorul de 3-0, în preliminraiile Campionatului European, ediţia 2011-2013. Golurile au fost marcate de Laura Rus, Ioana Bortan şi Andreea Laiu.  Din Kazahstan, jucătoarele romane se vor deplasa direct în Elveţia, unde la 21 septembrie vor disputa, la Aarau, cel de-al doilea joc din cadrul grupei a II-a, contra naţionalei ţării gazdă.

Maradona vorbeşte?


Un fost secretar privat al lui Diego Maradona, Gabriel Buono, l-a acuzat pe fostul selecţioner al Argentinei de corupţie, precizînd că are dovezi în acest sens. "El vorbeşte despre mită... Dacă ar fi să căutăm un corupt, primul este Maradona, am toate documentele", a afirmat Buono, la postul de televiziune C5N. Maradona, care a antrenat naţionala Argentinei pînă în iunie 2010, a declarat recent că succesorul său, Sergio Batista, a primit bani pentru a include anumiţi jucători în naţională. Batista, acuzat de Maradona că a fost complice cu fostul antrenor secund José Luis Brown şi cu fostul fotbalist Carlos Mac Allister, a anunţat că intenţionează să depună plîgere pentru calomnie. "Este o nebunie, el mă acuză gratuit. Avocaţii mei se vor ocupa de asta", a declarat Sergio Batista. Brown a spus că afirmaţiile lui Maradona sînt "o lovitură de pumnal în inimă", spre deosebire de Mac Allistair, care nu acordă importanţă acuzaţiilor venite, precizînd că "de mult timp Diego spune prostii".

Del Bosque şi-a găsit “succesorul”


Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, pentru cotidianul As, că preferă să antreneze naţionala campioană mondială decît o echipă de club şi a precizat că Josep Guardiola (FC Barcelona) ar fi pregătit pentru a fi succesorul său, atunci cînd el va renunţa la funcţie. Del Bosque a refuzat, în această vară, oferte de la Internazionale Milano şi Chelsea, spunînd că este satisfăcut de postul pe care îl are. Del Bosque încă nu şi-a prelungit contractul de selecţioner, dar este foarte aproape să o facă. "Sîntem total de acord, ei vor ca eu să rămîn şi eu vreau acelaşi lucru", a menţionat selecţionerul Spaniei. Întrebat dacă Guardiola ar fi un succesor demn al său la naţionala Spaniei, Del Bosque a spus că fără îndoială antrenorul FC Barcelona este pregătit. "El şi alţii, care de asemenea sînt pregătiţi", a adăugat tehnicianul. "Pep Guardiola are talentul necesar pentru a fi selecţioner, pe lîngă pregătirea şi experienţa necesare", a menţionat Del Bosque.

Contract de sponsorizare record


Fotbalistul echipei Manchester City, Sergio Agüero, a semnat cel mai valoros contract de sponsorizare din fotbalul englez, el urmînd să primească cinci milioane de lire sterline pentru colaborarea cu Puma, informează Daily Mail. Agüero va primi 1,25 de milioane de lire sterline pe an pentru a fi imaginea Puma, acestei sume urmînd să i se adauge bonusuri pentru golurile înscrise în Premier League, în Liga Campionilor şi pentru naţionala Argentinei. Contractul lui Agüero este mai valoros decît cel pe care Wayne Rooney (Manchester United) îl are cu Nike, în valoare de un milion de lire sterline pe an, însă este mai mic decît cele ale lui Lionel Messi (FC Barcelona) cu Adidas şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid) cu Nike, fiecare în valoare de două milioane de lire sterline pe an.

Ronnie pacifistul


Baschetbalistul echipei LA Lakers, Ron Artest, campion în NBA în 2010, a primit, vineri, din partea unui tribunal din Los Angeles, autorizaţia să îşi schimbe numele în Metta World Peace. Metta este un termen budist care exprimă dragostea, blîndeţea şi bunăvoinţa, iar World Peace înseamnă "pace mondială". Sportivul în vîrstă de 31 de ani, al cărui nume a fost pînă vineri Ronald William Artest Junior, a declarat că a dorit această schimbare din motive personale. NBA este în lock-out şi este posibil ca sezonul să nu înceapă conform programului, la sfîrşitul lunii octombrie, astfel că Metta World Peace se pregăteşte între timp să participe la emisiunea de televiziune "Dancing with the Stars".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.