Sport

Gazon nou pentru Naţional Arena

Ziarul de Vrancea
16 sep 2011 955 vizualizări
După ce gazonul marca Oprişan a fost aruncat la gunoi, Naţional Arena are din nou suprafaţă de joc u acesta a fost adus din Olanda şi a costat 200.000 de euro u ieri au fost terminate lucrările de instalare a gazonului

După ce s-a muncit la el două zile, zi şi noapte, lucrările de montare a noului gazon pe Naţional Arena s-au încheiat ieri dimineaţă. Muncitorii au avut doar 48 de ore la dispoziţie pentru a monta noul gazon, iar vechea suprafaţă de joc a fost aruncată la gunoi, după ce a cedat în meciul de inaugurare a arenei, Romania-Franţa. Noul gazon a fost montat la doar o zi după ce prima rolă de iarbă a fost întinsă. Gazonul a fost adus din Olanda de firma Hendricks-Graszoden, rulourile avînd grosimea de cinci centimetri, lungimea de 2,45 de metri şi lăţimea de doi metri. Costul gazonului a fost de 200.000 de euro, comparativ cu cei 80.000, cît a costat gazonul pus de Adrian Oprişan. UEFA închisese temporar stadionul după meciul Romania-Franţa, mutînd meciul Steaua-Schalke, din Liga Europa, la Cluj. UEFA ceruse ca instalarea noului gazon să se facă pînă la 16 septembrie, să fie achiziţionate surse suplimentare de lumină necesare gazonului, anularea oricăror partide care ar afecta lucrările de modernizare necesare în primăvara lui 2012, luarea în considerare a înlocuirii cu un alt gazon, în cazul în care obiectivele nu pot fi îndeplinite, renovarea gazonului sub atentă supraveghere, dar şi monitorizarea intensă şi, în cazul în care va fi necesar, angajarea full time a unui staff specializat. Gazonul Naţional Arena a cedat după jumătate de oră de joc din meciul Romania-Franţa, din preliminariile Campionatului European din 2012.

De la plajă, la cîmpul de cartofi şi în sfîrşit la gazon


La începutul lunii septembrie, echipa naţională de fotbal a avut parte de un nou „cadou” din partea lui Adrian Oprişan, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. După ce în 2003, partida dintre Romania şi Danemarca s-a jucat pe un teren care semăna cu o plajă, pe 7 septembrie, tricolorii pregătiţi de Victor Piţurcă au avut parte de un gazon foarte prost, care nu a rezistat sub crampoanele fotbaliştilor decît în primele cinci minute. Presa franceză a comparat gazonul cu „un cîmp de cartofi” sau cu „o grădină presărată cu muşuroaie de cîrtiţă”. Gazonul pus de firma Gama Verde a condus din plin la ratarea calificării la Campionatul European de fotbal. Ironia sorţii face ca situaţia să fie identică cu cea din 2003. Atunci, naţionala Romaniei a ratat prezenţa la campionatul mondial din 2004 după ce a pierdut cu scorul de 2 - 5 jocul disputat cu Danemarca pe un teren nisipos pus tot de una dintre firmele lui Adrian Oprişan. Romania a reuşit astfel să-şi inaugureze cel mai modern stadion din ţară, care a costat 234 de milioane de lei, cu cel mai prost gazon din lume. Ulterior, Adrian Oprişan a dat vina pe efectul de seră şi pe condiţiile de climă, încercînd să explice de ce gazonul a fost atît de prost la meciul cu Franţa. Ulterior, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, l-a atacat virulent pe Oprişan, după ce UEFA a mutat meciul dintre Steaua şi Schalke la Cluj. Becali nu s-a împăcat cu ideea că va pierde peste 500 de mii de euro. Şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, l-a acuzat pe Oprişan pentru gazonul pus pe Naţional Arena. UEFA a trimis o echipă de specialişti la Bucureşti, iar concluzia a fost că gazonul pus de Gama Verde era potrivit pentru un teren de golf. (Gabriela DRĂGHICI, Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.