Sport

La un pas de remiză

Ziarul de Vrancea
15 sep 2011 679 vizualizări
Marco Streller (dreapta, în duel cu Perendija) a decis soarta meciului, inventînd faza primului gol şi obţinînd penaltiul decisiv

* FC Basel – Oţelul Galaţi 2-1 (1-0), în primul meci al gălăţenilor din grupa C a Ligii Campionilor * campioana Romaniei a prestat un joc bun, dar a fost învinsă printr-un penalty cu eliminare în minutul 84

FC Basel: Sommer – Steinhöfer, Abraham, Dragovic, Park Joon-ho – F. Frei (‘90^ 4 – Park Hwang-ryong), Huggel, Cabral, G. Xhaka (’78 – Zoua) – A. Frei (‘90^1 – Kovac), Steller. Antrenor: Thorsten Fink.
Oţelul: Grahovac – Rîpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Filip (’86 – Viglianti), Giurgiu – Antal, Ibeh, Ilie (’89 – Frunză) – Pena (’70 – Paraschiv). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Arbitru: William Collum (Scoţia).
Cartonaşe galbene: Antal, Grahovac / Streller, Huggel 2
Cartonaşe roşii: Huggel (’87) / Sălăgeanu (’83)
1-0, min. 39: Streller a pătruns pe dreapta, l-a driblat pe Sălăgeanu, a centrat, iar F. Frei a înscris cu capul din apropiere.
1-1, min. 58: Antal preia o minge respinsă din apărare, şutează cu pămîntul de la 18 metri, Sommer respinge greşit pînă la Pena, care saltă mingea peste portar din apropiere, la colţul lung.
2-1, min. 84: A. Frei înscrie din penalty, acordat la un fault comis în postură de ultim apărător de Sălăgeanu la Streller. 
Cei care s-au aşteptat la un asalt al echipei elveţiene din startul partidei cu Oţelul s-au aşteptat amarnic. Primul sfert de oră a fost controlat în întregime de gălăţeni, nu numai la capitolul posesie. Au apărut des în careul gazdelor, dar Giurgiu a rezolvat modest două oportunităţi. Dorinel Munteanu şi-a învăţat destul de bine elevii să ţină mingea departe de poartă, iar presingul mijlocaşilor gălăţeni i-a incomodat vizibil pe masivii fundaşi din Basel. De-abia din min. 17, au început elveţienii să se apropie de poarta lui Grahovac, obţinînd şi cîteva faze fixe, pe care apărătorii Oţelului i-au rezolvat. În prima jumătate de oră, prima ocazie mare a apărut în min. 27, cînd, la o pasă neglijentă a lui Ilie, Alexander Frei a şutat violent din 16 metri, însă Grahovac a intervenit magistral. Pentru ca mai apoi, cînd nici nu se putea vorbi de un asalt al gazdelor, Streller şi celălalt Frei, Fabian, să deschidă scorul. Prima repriză, foarte sărăcăcioasă, s-a încheiat în avantajul gazdelor, un avantaj, totuşi meritat, dacă ne gîndim că din două ocazii de poartă a fructificat unul, în timp ce Oţelul a gestionat foarte bine partida, dar n-a pus în pericol poarta lui Sommer.
Jocul pare să se schimbe în partea secundă, mijlocaşii elveţieni arestînd mai mult mingea, dar fără a găsi soluţii ofensive. Însă apărătorii gazdelor au început să dea semne de oboseală, în joc apărînd primele ocazii gălăţene ale reprizei. Ibeh l-a obligat pe Sommer să  respingă în corner, după un şut splendid de la 17 metri (’53), Antal a şutat şi mai frumos peste poartă (’55), iar a doua execuţie a sa, combinată cu gafa lui Sommer, a condus la golul marcat de Pena. Gol care i-a demoralizat pe elveţieni mai mult decît cel din prima repriză pe gălăţeni. Totuşi, s-au ivit şi ocaziile gazdelor, cînd Streller a inventat o pasă precisă pentru Xhafa, care a trimis peste poartă (’66), sau trei minute mai tîrziu, cînd Grahovac a fost din nou providenţial în faţa lui Frei cel mare. Faza care a decis meciul s-a petrecut în min. 84, cînd Streller a primit o pasă în adîncime şi a fost faultat în săritură de Sălăgeanu: penalty, “roşu direct” şi gol Alex Frei. A mai fost eliminat şi Huggel (intrare dură la Viglianti, al doilea avertisment), dar a fost prea tîrziu. Paraschiv a ratat o ocazie bună din apropiere şi totul s-a terminat.

Benfica şi Manchester s-au împăcat


Celălalt meci al grupei C, între Benfica şi Manchester United s-a încheiat cu un rezultat de egalitate. Oscar Cardozo a deschis scorul pentru gazde în min. 24, dar Manchester a egalat în min. 42 prin Ryan Giggs. În celelalte grupe, marea surpriză a fost victoria turcilor de la Trabzonspor pe terenul echipei Inter (fără Chivu!), iar cel mai dramatic meci s-a disputat la Lille, ŢSKA Moscova egalînd de la 0-2.
Grupa A: Manchester City – Napoli 1-1. Kolarov (’75) / Cavani (’69); Villarreal – Bayern 0-2. Kroos (‘7), Rafinha (’76).
Grupa B: Inter Milano – Trabzonspor 0-1 (!!!). Celsutka (’76); Lille - ŢSKA Moscova 2-2. Sow (’45), Pedretti (’57) / Doumbia (’72, ’90);
Grupa D: Ajax Amsterdam – Lyon 0-0. Dinamo Zagreb – Real Madrid 0-1.
di Maria (’53). Marcelo (R) a fost eliminat în min. 73.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.