Sport

Curaj, că n-o fi foc!

Ziarul de Vrancea
14 sep 2011 764 vizualizări
Astăzi, cele trei echipe romaneşti calificate în grupele Ligii Europa susţin meciuri importante în care trebuie să încerce un start bun, ştiut fiind că primele partide, chiar dominate de tracul debutului, contează foarte mult în eventuala abordare ulterioară a partidelor. Aparent, cea mai uşoară sarcină o are Rapid, în timp ce Steaua are o misiune foarte grea cu Schalke 04, iar FC Vaslui se confruntă cu un adversar mult mai dificil decît Sparta Praga.

Hapoel Tel Aviv – Rapid Bucureşti (grupa C, ora 20:00, Pro TV)
Rapid joacă pentru a doua oară în Ţara Sfîntă în cadrul Cupelor Europene, după ce, în urmă cu şase ani a jucat în Capitala Israelului, tot cu Hapoel Tel-Aviv în grupe, dar doar un singur meci (grupele erau de cîte cinci echipe şi fiecare au jucat cîte două meciuri acasă şi două în deplasare). Rezultatul a fost 2-2, israelienii au condus de două ori, prin golurile reuşite de nigerianul Ogbonna (care a trecut apoi şi pe la CFR Cluj) şi Walid Badir, giuleştenii egalînd prin Viorel Moldovan şi Buga. Pînă la urmă, echipa care a ajuns în primăvara europeană a fost Hapoel, în timp ce Rapid (tot cu Răzvan Lucescu la cîrmă) s-a clasat a patra, înregistrînd patru remize în patru jocuri. Badir, Abutbul, Vermouth, Gordana şi Cohen fac parte şi acum din lotul echipei israeliene, în timp ce din Rapidul de atunci au mai rămas portarul Coman şi fundaşul Grigore. Pentru a evidenţia şi prin argumentele prezentului dificultatea meciului, trebuie să spunem că Hapoel nu a pierdut nici un meci pe teren propriu în ultimele 14 susţinute în Cupele Europene. Cel mai mare pericol pentru apărarea noastră este reprezentat de Damari, un atacant de viitor pentru fotbalul israelian, în mare formă acum. În poarta echipei antrenate de Dror Kashtan se află Edel Apoula Beté, un camerunez care a jucat în trecut chiar la Rapid.
Formaţia giuleşteană a trimis un lot complet la Tel Aviv, incluzîndu-i şi pe jucătorii accidentaţi, care nu pot fi utilizaţi astăzi: Rui Duarte, Teixeira şi Deac
Hapoel: Edel – Fransman, Pecalka, Khotaba, Badir – Abutbul, Igiebur – Gordana, Cohen, Tamuz – Damari.
Rapid: Coman – Creţu, M. Antonio, Burcă, Bozovic –Alexa, Grigore – Surdu, Herea, Grigorie – Pancu.
Arbitru: Hannes Kaasik (Estonia).


Lazio Roma – FC Vaslui (grupa D, ora 20:00, Sport.ro)
Lazio: Marchetti– Zauri, Diakité, Dias, Lulic – Ledesma, Matuzalem – Cissé, Mauri, Gonzalez – Rocchi.
Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Farkas, Balaur, Milisavljevic– Costin, Pavlovic – Adailton, Wesley, Sînmărtean – Temwanjera.
Arbitru: Eric Braamhaar (Olanda).
Echipa vasluiană pare a se duce “ca mielul la tăiere” pe “Olimpico”, însă  aşa s-a spus şi despre meciul cu Twente, şi despre cel cu Sparta. Între timp, moldovenii au căpătat şi experienţă şi curaj şi sîntem convinşi că îşi vor vinde greu pielea pe terenul lazialilor. Formaţia romană, pregătită de Eduardo Reija, a înregistrat un start spectaculos în serie A, 2-2 cu AC Milan, chiar pe “San Siro”, după ce au condus cu 2-0. Romanii se arată prea încrezători înaintea meciului, potentaţi psihic şi de rezultatul de la Milano, iar antrenorul ţine să odihnească o serie de jucători pentru meciul cu Genoa din campionat. Printre aceştea se află romanul Ştefan Radu şi albanezul Lorik Cana (refăcuţi după accidente), dar şi germanul Miro Klose, sarcina de vîrf împins în careul lui Cerniauskas revenindu-i lui Tommaso Rocchi. În privinţa vasluienilor, totul stă în trio-ul din spatele lui Temwanjera. Dacă trio-ul Adailton – Wesley – Sînmărtean va fi în zi bună, nu le va fi uşor italienilor!


Steaua – Schalke 04 (grupa J, ora 22:05, Pro TV)
Steaua: Tătăruşanu – Geraldo, Gardoş, Iliev, Latovlevici – Tatu, Bourceanu, Brandan, Tănase – M. Costea, Nikolic.
Schalke: Fährmann – Hoger, Höwedes, Matip, Fuchs – Papadopoulos, Holtby – Farfan, Raul, Draxler – Huntelaar.
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia)
Pe stadionul din Cluj, departe de suporterii contestatari, Steaua ţine să repete figura din play-off, numai că în faţă nu se mai află ŢSKA Sofia, ci Schalke 04, echipa lui Raul şi Huntelaar, cu Marica pe foaia de rezerve. Răvăşit de rezultatul de la Mediaş (0-3 cu Gaz Metan), antrenorul Ronny Levi promite schimbări spectaculoase în echipă. Cum pe postul de fundaş dreapta, Martinovic a intrat în dizgraţia patronului (după faultul în careu comis la Mediaş), iar soluţii viabile nu există, Levi încearcă o nouă improvizaţie, cu brazilianul Geraldo. Revine după multă vreme Gardoş în centrul apărării, iar Tatu va fi folosit pe bandă, la sugestia lui Meme Stoica, Nikolic şi Costea cel mic fiind oamenii din avanposturi. Antrenorul germanilor, Ralf Ragnick, nu vrea să rişte nimic şi va trimite pe gazonul din Cluj, cel mai bun “11” pe care îl are la dispoziţie, cu Raul, Farfan şi Huntelaar, singura problemă fiind cea a portarului titular, Ralf Fährmann, accidentat la gleznă, dar cu şanse mari de recuperare. În caz contrar, în poartă va sta tînărul Lars Unnerstall.


Astăzi în Liga Europa
Grupa A: PAOK Salonic –Tottenham, Shamrock Rovers – Rubin Kazan.
Grupa B: Hannover – Standard Liège, FC Copenhaga – Vorskla Poltava.
Grupa C: Hapoel Tel Aviv – Rapid, Eindhoven – Legia Varşovia.
Grupa D: FC Zürich – Sporting Lisabona, Lazio – FC Vaslui.
Grupa E: Dinamo Kiev – Stoke City, Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv.
Grupa F: Slovan Bratislava – Bilbao, PSG – Red Bull Salzburg.
Grupa G: Alkmaar – Malmö FF, Austria Viena, Metalist Harkîv.
Grupa H: Bruges – Maribor, Birmingham – Braga.
Grupa I: Udinese – Rennes, Atletico Madrid – Celtic.
Grupa J: Maccabi Haifa – Larnaka, Steaua – Schalke 04.
Grupa K: Wisla Cracovia – Odense, Fulham – Twente.
Grupa L: Sturm Graz – Lokomotiv Moscova, Anderlecht – AEK Atena.
Meciurile din grupele A-F vor începe la ora 20:00, iar cele din grupele G-L, la 22:05.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.