Sport

Gazonul trebuie reînnoit la primăvară

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 488 vizualizări
Raportul remis UEFA cu privire la starea gazonului Arenei Naţionale estimează că peluza stadionului din Bucureşti va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară şi recomandă ca terenul să nu găzduiască meciuri cu 10-12 săptămîni înaintea disputării finalei Ligii Europa, programată la 9 mai 2012.

Potrivit www. sport.ro, care prezintă un facsmil al raportului întocmit de STRI, firma britanică agreată de UEFA în probleme legate de suprafeţele de joc, distrugerea terenului Arenei Naţionale după primul meci a fost cauzată de alegerea nepotrivită a tipului de gazon şi a suportului pe care a fost montat, de microclimat, dar şi de întreţinerea acestuia. Ca rezultat, gazonul a fost instabil şi nesigur, iar STRI a recomandat înlocuirea sa imediată. Ţinînd cont de apropierea iernii, specialistul la care a apelat UEFA a mai recomandat achiziţionarea unei instalaţii de iluminare artificială a gazonului care să combată lipsa luminii naturale, amplificată şi de arhitectura închisă a arenei bucureştene. Chiar dacă peluza va fi înlocuită în scurt timp, reprezentantul STRI se îndoieşte că noul gazon va fi în bune condiţii în martie 2012 şi va întruni calitatea cerută pentru finala Ligii Europa. De aceea, el propune ca gazonul să fi reînnoit în primăvară, fiind esenţial să nu se mai dispute meciuri în acea perioadă. Totodată, este recomnadat să nu se joace pe Arena Naţională cu 10-12 săptămîni înaintea finalei competiţiei europene.


Procesul mărcii Steaua


Procesul privind anularea mărcii Steaua a fost amînat, ieri, la primul termen, instanţa Tribunalului Bucureşti stabilind ca acţiunea declanşată de Clubul Sportiv al Armatei, care nu este de acord ca sigla simbol a clubului să fie cesionată unei grupări private, să fie judecată în 11 octombrie. Judecarea cererii Clubului Sportiv al Armatei de anulare a mărcii Steaua trebuia să înceapă ieri, însă discuţiile au fost amînate din motive procedurale. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2003 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA şi afirmă că FC Steaua are datorii de 250.000 de euro, reprezentînd chiria neachitată din ultima perioadă. Totuşi, CSA Steaua şi-a exprimat disponibilitatea de a ceda arena şi terenurile de antrenament grupării patronate de Gigi Becali, cu condiţia să fie achitate toate datoriile, de aproximativ 250.000 de euro.


Încă un accidentat la “pume”


Căpitanul echipei naţionale de rugby a Argentinei, Felipe Contepomi, accidentat, nu va putea evolua în meciul cu Romania, de sîmbătă, din grupa B a Cupei Mondiale din Noua Zeelandă, a anunţat, marţi, antrenorul selecţionatei argentiniene, Santiago Phelan. El a mai anuţat cîteva schimbări în echipă, faţă de meciul cu Anglia, pierdut cu scorul de 9-13, în prima etapă a grupei B. Astfel, Lucas Gonzalez (Montpellier) va fi titularizat pe linia defensivă, iar Marcelo Bosch (Biarritz) în centru, în locul lui Santiago Fernandez, care îl va înlocui la deschidere pe Contepomi, scos de pe teren în minutul 27 al meciului cu Anglia, din cauza unei accidentări la coaste. “Contemponi se recuperează. încă simte dureri, deci este prea devreme pentru a reveni în joc", a declarat antrenorul Argentinei, care a adăugat că doreşte să-l folosească pe căpitan în meciul cu Scoţia, de pe 25 septembrie, care ar putea fi decisiv pentru o calificare în sferturile de finală ale CM. Un alt jucător din lotul Argentinei, Gonzalo Tiesi, s-a accidentat la genunchi în meciul cu Anglia şi nu va mai putea juca deloc la CM.

Doi canadieni la CSM


Canadienii Jay Mott şi Garry Gallimore sînt ultimele transferuri ale echipei de baschet CSM Bucureşti, care va debuta în noul sezon peste cîteva zile.  Jay Mott este fundaş, are 25 de ani şi 1.96 metri înălţime, el jucînd pînă în 2010 pentru University of Guelph, din ţara natală. Mott a pierdut sezonul 2010-2011 şi va încerca să-şi relanseze cariera baschetbalistică, cu CSM Bucureşti, potrivit eurobasket.com.  Al doilea canadian transferat de formaţia bucureşteană este Garry Gallimore, care are şi cetăţenie jamaicană. Gallimore joacă şi el pe postul de fundaş, are 27 de ani şi 1.92 metri înălţime. Ultima dată a evoluat la echipa canadiană Halifax Rainmen, cu care a ajuns în semifinalele sezonului trecut. Gallimore a fost şi membru al naţionalei universitare a Canadei, cu care a jucat la Universiada din 2007.  CSM Bucureşti va debuta în noul sezon în 17 septembrie, pe teren propriu, cu Poli Iaşi, în manşa tur a optimilor de finală din Cupa Romaniei. în prima etapă a Diviziei A, CSM va juca în deplasare, în 1 octombrie, cu BC Timişoara.

La atletism, mergem bine la deal


Sportivul Ionuţ Zincă, legitimat la CSU Craiova, a ocupat locul şapte la ediţia a 27-a a Campionatului Mondial de Alergare Montană, care s-a desfăşurat duminică, la Tirana, aceasta reprezentînd o performanţă unicat în atletismul romanesc. La startul cursei de seniori (13,1 km, 750 metri urcare/coborîre) din cadrul CM de Alergare Montană s-au înscris 131 de atleţi, mulţi fiind reprezentanti ai ţărilor africane ce deţin supremaţia la această specialitate. La junioare (cursă de 4,5 kilometri, 250 metri urcare/coborîre), echipa Romaniei s-a clasat pe locul doi, în principal datorită medaliei de bronz obţinute la individual de Denisa Dragomir (CS Muscelul Cîmpulung) şi clasarea pe locul opt a sportivei Alinei Dan (CSS Zalău).  În competiţia rezervată juniorilor (8,8 km, 500 metri urcare/coborîre), Romania a ocupat locul patru, ordinea alergătorilor romani fiind următoarea: Cosmin Căldăroiu (CS Targoviste – poziţia a patra), Szabolocs György (CSM Cluj – locul 10), Alexandru Staicu (CS Pandurii Targu Jiu – locul 19).


A scăpat cu amendă


Jucătoarea americană Serena Williams, care a pierdut, duminică, finala turneului US Open în faţa australiencei Samantha Stosur, a fost amendată cu 2.000 de dolari pentru limbaj necorespunzător la adresa arbitrului, însă nu va fi suspendată pentru următoarea ediţie a competiţiei. "Judecătorul arbitru de la US Open a sancţionat-o pe Serena Williams cu o amendă de 2.000 de dolari în urma încălcării codului de conduită, pentru limbaj necorespunzător în timpul finalei turneului feminin", a anunţat, ieri, Federaţia Americană de Tenis (USTA). Americanca de 29 de ani risca o suspendare în vederea ediţiei din 2012 a US Open, deoarece se afla în perioada de probă de doi ani în turneele de Grand Slam, după ce în 2009 a fost sancţionată pentru fapte similare în semifinala de la US Open în faţa belgiencei Kim Clijsters. Comitetul Director al competiţiei de la Flushing Meadows a apreciat însă că atitudinea sportivei americane din finală nu a constituit "o infracţiune majoră", care ar fi putut antrena o suspendare automată.

Antrenori noi la Monaco


Foştii fotbalişti Marco Simone şi Jean Petit au fost numiţi antrenori la echipa AS Monaco, din liga a doua franceză, în locul lui Laurent Banide. Aceasta va fi prima experienţă ca antrenor pentru fostul atacant italian Marco Simone, care a evoluat la AS Monaco în perioada 1999-2003, după ce a jucat doi ani la Paris Saint Germain (1997-1999). Jean Petit, care a fost consilier tehnic al clubului, a mai asigurat interimatul la unele meciuri în 1994 şi 2005. AS Monaco ocupă locul 17 în liga secundă franceză, cu doar 4 puncte în şase etape





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.