Sport

Anul lui Nole

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 720 vizualizări
După victoria de la US Open, Novak Djokovic a devenit al şaselea tenisman din era Open care a cîştigat minimum trei din cele patru turnee de Grand Slam

Tenismanul sîrb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cîştigat, luni, turneul US Open, al treilea trofeu de Grand Slam din acest an, învingîndu-l, în finala de la Flushing Meadows, pe spaniolul Rafael Nadal. Djokovici (24 de ani) s-a impus în faţa numărului doi mondial cu scorul de 6-2, 6-4, 6-7, 6-1, după un meci care a durat aproximativ patru ore. Acesta este primul trofeu US Open din carieră pentru Djokovici, care a mai cîştigat în acest an turneul Australian Open şi Wimbledon. Din palmaresul jucătorului de 24 de ani lipseşte acum doar turneul de la Roland Garros. Pentru Djokovic victoria de luni a însemnat a 64-a victorie din acest sezon, cînd a mai înregistrat două înfrîngeri, şi al zecelea turneu cîştigat în 2011. "Acesta este anul meu", a declarat sîrbul Djokovic, după victoria de la Flushing Meadows. "După ce i-am învins pe Federer şi Nadal, mă simt gol din punct de vedere fizic, dar este normal. Cînd joci tenis, scopul este să cîştigi turnee de Grand Slam, pentru că sînt cele mai importante. Nu mă aşteptam să am aceste rezultate în 2011. Este greu să-mi găsesc cuvintele. Am muncit toată viaţa pentru a ajunge aici. Mai am multe de demonstrat mie şi lumii tenisului. Vreau să cîştig şi alte turnee deGrand Slam. Ar fi minunat să cîştig şi turneul de la Roland-Garros şi să am toate trofeele de Grand Slam în palmares. Acesta este unul dintre obiectivele mele, însă voi avea nevoie de timp", a spus “Nole”.  Întrebat dacă se simte invincibil, Novak Djokovic a răspuns: "Nimeni nu este invincibil. Roger Federer a trăit sezoane cînd a cîştigat trei turnee de Grand Slam, cînd era invincibil 40 sau 50 de meciuri. Rafa a trăit acelaşi lucru anul trecut. Am putea spune că acesta este anul meu, acela în care am jucat cel mai bun tenis al meu în turneele mari. Şi asta mă face extrem de fericit. Dacă anul viitor voi reuşi măcar jumătate din ce am reuşit în 2011, voi fi mulţumit. Însă acum vreau să mă bucur de prezent".
La rîndul său, spaniolul Rafael Nadal, numărul doi mondial, a declarat că finala cu Djokovic a fost un meci de calitate şi că este foarte mulţumit de prestaţia sa. "M-am bătut pentru fiecare punct, am jucat cît am putut de bine în fiecare moment şi sînt mult mai mulţumit de acest meci decît de precedentele în faţa lui Djokovic. Am avut ocazii bune, pe care nu le-am concretizat, însă, mă întorc acasă ştiind că sînt pe calea cea bună", a spus Nadal, care a adăugat că este dureros faptul că a înregistrat a şasea înfrîngere în faţa sîrbului în acest an, în tot atîtea finale. Sîrbul a devenit, astfel, al şaselea jucător din era Open care cîştigă minimum trei dintre cele patru turnee de Grand Slam într-un sezon, după Rod Laver, Jimmy Connors, Mats Wilander, Federer (de trei ori) şi Nadal. Singurul tenisman care a cîştigat în acelaşi sezon toate titlurile de Grand Slam a fost Rod Laver (1969). Înainte de 1968, cînd a început era Open, de trei ori s-a mai înregistrat acest lucru, prin Fred Perry (1933), Donald Budge (1939) şi încă odată prin Rod Laver (1962).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.